Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Au îngropat securea războiului! Eliberat din pușcărie, temutul lider al Cordunenilor a semnat tratatul de pace

Avatar

Publicat

in

Ies la iveală detalii neașteptate din interiorul lumii interlope din România! Proaspăt eliberat din pușcărie, Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu, a făcut pace cu clanul cu care își disputa Capitala Moldovei.

Corduneanu a făcut pace cu clanul țigănesc Tănase. Dovada? Vandam Constantin, unul dintre capii clanului Tănase, a fost și el eliberat din penitenciar, după ce unul dintre membrii Cordunenilor și-a retras plângerea, informează Newsweek.ro.

Costel Corduneanu (50 de ani) a luptat sub steagul României la Olimpiadele de la Barcelona și Atlanta. A fost campion mondial și vicecampion european la lupte libere, motiv pentru care a primit gradul de subofițer de la Ministerul Afacerilor Interne.

În a doua decadă a lui septembrie, a fost eliberat din pușcărie după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a pus un hacker să-i spargă laptopul soției ca să afle dacă aceasta face videochat.Acum vrea să uite trecut tenebros și să se apuce de afaceri legale.

‘Pacea de la Iași’

Pentru prima dată în istoria recentă a României, la scurt timp după moartea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian, clanurile interlope din întreaga țară au decis subit să îngroape securea războiului și să declare la unison „pace”. Nu se știe cine a girat pacea: autoritățile sau viitorul șef al lumii interlope?

Așa s-a întâmplat și la Iași, acolo unde cele mai temute clanuri, Cordunenii și Tănase, se războiesc de peste 15 ani. Ce s-a întâmplat? Unul din membri clanului Tănase, Vandam Constantin, a scăpat de pușcărie după ce un apropiat al clanului Cordunenilor și-a retras plângerea. Astfel, a fost pecetluită pacea de la Iași.

Corduneanu, eliberat din închisoare

Gruparea Cordunenilor este condusă de fostul campion mondial la cadeți și vicecampion european la lupte libere, Costel Corduneanu, cel care a reprezentat România la Olimpiadele de la Barcelona și Atlanta. S-a retras din activitatea sportivă în 2002. Procurorii susțin că, în 2003, a ajuns liderul unei grupări de hoți de „tip mafiot” care acționa în 34 de state. Între timp, gruparea a luat amploare și și-a diversificat afacerile ilegale.

Pe 30 ianuarie 2020, Costel Corduneanu s-a predat la sediul Inspectoratului de Poliție Iași, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare. A fost eliberat pe 17 septembrie a.c., după ce a formulat mai multe cereri de liberare condiționată. Decizi a aparținut judecătorilor de la Tribunalul Mureș.

La scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare, Costel Corduneanu a acordat un interviu ziarului BZI în care a vorbit deschis despre perioada petrecută în închisoare, dar și despre planurile sale de viitor.

La scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare, Costel Corduneanu a acordat un interviu ziarului BZI în care a vorbit deschis despre perioada petrecută în închisoare, dar și despre planurile sale de viitor.

Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea. Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine. Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei. Eu nu pot răspunde pentru faptele lor”, le-a spus Costel Corduneanu jurnaliștilor de la BZI.

Tot el a mai declarat că a vrut să fie judecat „pe drept. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă”,  conform newsweek.ro

Citește și:

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Audio. Înregistrări-bombă: Șantaj, mită și trafic de influență în PNL

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Are o logică ce spune domnul Cercel. S-ar putea să spună adevarul

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la TVR 1, că s-ar putea ca Adrian Streinu-Cercel să aibă dreptate când spune că masca de protecție va fi obligatorie până în 2023.

„Va spun un lucru, dl Cercel e medic, a depus un juramant, asa considera domnia sa ca trebuie sa spuna sa protejeze viata oamenilor. Eu nu pot sa judec un om de talia dlui Streinu-Cercel. Stiti ca anticorpii din SUA, singurul institut la care au venit in Romania a fost la Matei Bals. Este un institut recunoscut international. Aceasta vaccinare tine 6 luni, deci are o logica ce spune dl Cercel. Asta nu inseamna ca accept, ca om mi-e greu sa accept ca voi sta cu masca pana in 2023, dar mi-e si foarte greu sa-l cert pe dl Cercel de ce spune sau sa-l judec. S-ar putea sa spuna adevarul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balș din Capitală, a afirmat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca de protecție va mai fi obligatorie doi ani de aici încolo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicușor Dan: ‘Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm rețeaua’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara, că aproape o cincime din blocurile din București primesc căldură sub parametri, pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei. Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară.

Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia. O să avem chiar mâine o întâlnire cu constructorii, tocmai ca să nu facem o licitaţie în gol şi să facem o liictaţie aplicată, astfel încât să avem încă din vara asta foarte muli constructori care să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, luni seară.

Primarul Capitalei a explicat că dacă temperaturile ar fi mai ridicate, presiunea la reţeaua de termoficare ar fi putut fi mai mare.

”Dacă am fi fost într-o zi normală cu 5-6 grade, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig şi dacă apare o avarie, poţi să ai 5-10-15 blocuri care  nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Asta se întâmplă. Şi atunci îmtr-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat câte blocuri sunt afectate şi care au furnizare sub parametrii, edilul a declarta că între 15 şi 20 la sută din blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei.

”Undeva între 15-20% dintre blocurile care sunt. O cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc căldură sub parametri, exact. Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă. Lumea s-a obişnuit undeva la 22 de grade.  Am vrut să evităm riscul”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a mai precizat că luni seara nu mai era nicio avarie majoră la reţeaua de termoficare din Bucureşti.

”Azi nu ştiu în momentul acesta (dacă sunt avarii – n.r.), însă azi la ora 11 erau doar două avarii care erau pe reţeaua secundară şi urmau să fie remediate după-amiaza. Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm reţeaua, să sperăm că nu va crăpa, iar dacă va crăpa, tot ce putem face e sa remediem”, a explicat Nicuşor Dan.

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend