Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Au început arestările în dosarul catastrofei feroviare din Egipt

Publicat

in

Parchetul general din Egipt a anunţat luni arestarea a opt suspecţi, dintre care doi mecanici de locomotivă şi a unor impiegaţi, în dosarul catastrofei feroviare de vineri în urma căreia au murit cel puţin 18 oameni şi au fost răniţi peste 200, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Ambii mecanici arestaţi conduceau trenul 157 implicat în coliziune. Pe lista anunţată de procurori mai figurează cei doi asistenţi ai mecanicilor, controlorul de trafic din gara El Maragha din sudul ţării şi alţi trei lucrători feroviari.

Bilanţul menţionat luni de procuratură este de 18 morţi şi 200 de răniţi; anchetatorii comunicaseră anterior că sunt 133 de răniţi în guvernoratele Sohag, Assiut, Qena şi Luxor.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

Au fost înregistrate deja declaraţiile a zece responsabili din cadrul autorităţii feroviare naţionale şi au fost interogaţi trei poliţişti responsabili de siguranţa în trenuri, angajaţi din gară şi controlori. S-au efectuat mai multe simulări pentru testarea semnalelor şi a frânelor de mână şi s-a stabilit că indicatoarele luminoase din turnul de control erau vizibile pentru mecanicul locomotivei.

Cei opt arestaţi fuseseră reţinuţi de vineri şi sâmbătă şi se află acum în arest preventiv pe termen de patru zile, au precizat surse din domeniile securităţii şi justiţiei. Mecanicilor li s-au recoltat probe de sânge pentru a stabili dacă consumaseră droguri.

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit vineri în Sohag, la 460 de km la sud de Cairo. În imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere se poate vedea impactul extrem de violent, în urma căruia un vagon s-a ridicat în aer şi s-a format un nor uriaş de praf.

AFP menţionează că în Egipt se înregistrează multe accidente feroviare. Cel mai tragic a avut loc în 2002, când peste 360 de oameni au murit într-un incendiu într-un tren.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Scandalul Partygate continuă în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson are în vedere măsuri pentru a-şi întări poziţia

Publicat

in

De

Premierul britanic Boris Johnson ar fi fost “intervievat” în cadrul anchetei legate de scandalul cunoscut ca “Partygate”, în care continuă să apară acuzaţii privind petreceri organizate la Downing Street în pofida pandemiei, relatează luni dpa citând presa britanică, arată AGERPRES.

Cotidianul Daily Telegraph a scris că premierul i-ar fi împărtăşit coordonatoarei anchetei, Sue Gray, “ceea ce ştie” despre petrecerile care ar fi avut loc la reşedinţa guvernamentală. Raportul lui Gray privind acuzaţiile de încălcare a regulilor anticoronavirus pe Downing Street ar putea fi publicat chiar săptămâna aceasta.

Potrivit tabloidului The Mirror, Johnson a luat parte, înainte de Crăciunul din 2020, la o petrecere de rămas bun pentru consilierul său în domeniul apărării, cpt. Steve Higham, în timpul căreia a ţinut şi un discurs. Biroul premierului şi Ministerul Apărării nu au răspuns la solicitarea de comentarii.

În tentativa de a-l ajuta pe Johnson să supravieţuiască scandalului, scrie presa britanică, acesta şi-ar putea remania echipa de asistenţi şi ar putea lua şi alte măsuri “populiste”, între care, potrivit cotidianului The Times, s-ar putea număra un anunţ privind implicarea armatei în eforturile de oprire a traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii.

O altă schimbare avută în vedere ar putea fi “îngheţarea” taxei de licenţă pentru compania publică de radio-televiziune BBC pentru doi ani.

Sir Graham Brady, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator – aşa-zisul comitet 1922 – a primit până în prezent din partea legislatorilor circa 20 de scrisori de neîncredere în premier, din totalul de 54 necesare pentru a scoate la concurs conducerea formaţiunii, a mai scris presa britanică.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Toate TUNURILE pe Djokovic: are INTERZIS și la Roland Garros; Franța nu-i va permite accesul în țară

Publicat

in

De

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează agenţia spaniolă EFE, infomează Agerpres.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, “în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”.

Mărăcineanu a profitat de această ocazie pentru a mulţumi mişcării sportive în ansamblul ei pentru acţiunea “de condamnare a ultimilor nevaccinaţi” şi a insistat că toţi trebuie să colaboreze pentru “păstrarea competiţiilor” şi promovarea paşaportului de vaccinare la “nivel internaţional”.

Tot Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat între finele lui mai şi începutul lui iunie.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o “eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ”din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend