Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Au furat gardul unei grădinițe din Pitești. Hoții au fost depistați

Publicat

in

Luni, după amiază, mai multe persoane au fost filmate în timp ce cărau în spate bucăți dintr-un gard al unei grădinițe din cartierul piteștean Războieni. Postarea a fost publicată pe Facebook, iar polițiștii au început cercetările.

​Lucrătorii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Pitești s-au autosesizat și au început căutările în municipiu, având bănuiala rezonabilă că persoanele filmate sunt persoane care tranzitează orașul cu atelaje cu tracțiune animală.  În aproximativ 30 de minute, a fost depistat, pe str. Emil Simionescu, un atelaj cu tracțiune animală. Trecând la interceptarea acestuia și procedând la verificarea bunurilor ce se aflau în căruță, polițiștii locali au observat elemente metalice ce păreau a fi similare cu cele vizualizate în filmare.

​„În consecință, conform procedurilor operaționale, precum și în virtutea bunelor relații instituționale, a fost anunțată prin dispeceratul instituției noastre secția de Poliție competentă teritorial, ai cărei lucrători s-au prezentat în timp operativ, preluând persoanele depistate în vederea continuării cercetărilor, conform atribuțiilor conferite de lege”, au transmis reprezentanți ai Poliției Locale.

IPJ Argeș a deschis un dosar în care se fac cercetări pentru furt.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dr. Adina Enescu: Spitalul de Pediatrie Pitești, pregătit să primească pacienți cu COVID – 19

Publicat

in

De

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, Adina Enescu, susține că unitatea spitalicească este pregătită să primească pacienți suspecți de infectare sau infectați cu virusul COVID-19. Conform hotărârii CJSU nr14 din 25 martie 2020, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități.
Directorul medical al spitalului spune că în spital s-au făcut circuitele aprobate de DSP Argeș, pentru pacienții cu suspiciune de COVID-19 existând spații rezervate în unitate. “Dacă există un pacient confirmat COVID, îi putem asigura îngrijire. Ca nivel de competență al spitalului, există posibilitatea și să-l transferăm. Până în prezent nu s-a confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 la un pacient pediatric”, a declarat doctorul Adina Enescu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

PROPUNERE DE LA MEDICI: Spitalul Valea Iașului, cel mai pregătit din Argeș pentru a trata pacienții COVID

Publicat

in

De

Dupa scandalul administrativ de saptamana trecuta pe tema stabilirii uni Spital COVID 19 în Arges, scandal intretinut de primarul Mioveniului, seful CJ Arges Dan Manu si prefectul Soare, mai multi medici au avansat, ieri, o propunere care ar putea linisti spiritele. Ei spun ca cea mai potrivita unitate spitaliceasca din judet pentru a deveni Spital COVID 19 este Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului. ” Are toate dotarile reclamate ca fiind lipsa la Mioveni, inclusiv reteaua de ventilatie care este adaptata prin specificul spitalului. Este acreditat ANMCS si este cel mai bine amplasat, intr-o padure de brazi si cu o cale unica de acces ce poate fi usor pazita si are foarte aproape o zona unde pot ateriza si decola elicoptere SMURD in caz de urgenta. Este cel mai bine amplasat geografic, ceea ce ar permite detasarea lejera a medicilor aici de la Pitesti, Campulung si Curtea de Arges”, sunt doar cateva dintre argumentele medicilor care au explicat pe o retea de socializare ca Spitalul Valea Iasului  este cea mai buna solutie pentru un spital COVID 19. In urma Ordonantei Militare nr. 4 de aseara, in care se vorbeste si de cazarea medicilor, si la acest aspect Spitalul Valea Iasului sta cel mai bine, asta avand in vedere multimea pensiunilor din si hotelurilor aflate pe o raza de doar 3 kilometri. Singura problema ar fi lipsa medicilor specializati in boli infectioase, asta pentru ca, la aceasta data, in judetul Arges nu sunt decat 10 medici cu aceasta specializare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend