Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Au dat cărţile pe faţă – Canalizarea pluvială nu este în atribuţia niciunui serviciu

Publicat

in

 – Nu vă mai miraţi că la fiecare ploaie sunt inundaţii

De zeci, poate chiar sute de ori, argeşenii au avut probleme cu canalizarea pluvială. Fie că s-a înfundat şi a refulat pe anumite proprietăţi, fie că străzile s-au transformat în râuri după fiecare ploaie, cert este că de cele mai multe ori au existat probleme. De obicei de aceste canalizări se ocupau cei de la Serviciul Public de Gospodărire Comunală. Sau cel puţin doar practic, câteodată, pentru că, teoretic, Ioan Ghiţă, şeful serviciului, a declarat că acest gen de canalizări nu intră în atribuţiunile sale.
“Cine a zis că ne ocupăm noi de pluviale?”
După ce regulamentul Serviciului Public de Gospodărire Comunală a fost luat “la puricat” de consilierii locali, primarul Nicolae Diaconu a cerut ca un subcapitol special să fie cel al canalizării pluviale. Răspunsul directorului Ioan Ghiţă a venit pe cât de prompt pe cât de ciudat. “Cine a zis că ne ocupăm noi de pluviale? Cine are licenţă pentru apă şi canalizare să se ocupe şi de pluviale. Legea s-a modificat la sfârşitul anul 2013, noi nu avem voie, nu am făcut nici o pluvială”, a răspuns Ioan Ghiţă, spre surprinderea multora dintre consilieri.
Trec şi pluvialele la Bolovan?
Cum legea nu le poate impune celor de la SPGC să se ocupe de acest gen de canalizări, cu siguranţă că directorul serviciului s-a referit la societatea condusă de directorul Bolovan atunci când a adus vorba de cei care deţin licenţă pentru apă şi canalizarea menajeră. La rândul său însă, de mai multe ori, directorul Bolovan a spus că societatea pe care o conduce nu se ocupă de pluviale.
Aşadar, teoretic nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru faptul că la Curtea de Argeş canalizările pluviale nu fac faţă ploilor abundente sau că emană mirosuri insuportabile, mai ceva ca cele menajere.
Probabil că acesta este şi motivul pentru care, de luni de zile de când a fost semnalată problema, canalizarea urât mirositoare din faţa bisericii Sf.Gheorghe nu a fost rezolvată. Cei doi directori, Ioan Ghiţă şi Ion Bolovan au promis că vor colabora pentru a rezolva problema de care s-au plâns atât locuitori ai municipiului cât şi consilieri locali. Cum nici unul nu are în atribuţiuni acest gen de activitate, să nu vă mire mirosul greu care va persista mult şi bine sau străzile înfundate la fiecare ploaie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO – Accident grav în Argeș

Publicat

in

De

Un grav accident rutier în care un autoturism a intrat într-un cap de pod cu două victime conștiente și neîncarcerate a avut loc în urmă cu puțin timp în Argeș.
Incidentul s-a produs pe raza localității Drăganu, DN 7, sensul către Vâlcea.
Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj SAJ

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – Incendiu violent în Argeș – Femeie carbonizată in propria casă

Publicat

in

De

La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin apel S.N.U.A.U 112, despre faptul că, un incendiu a izbucnit la o locuință, din localitatea Dârmănești, iar o persoană a fost surprinsă în interior. Flăcările s-au manifestat în trei camere din interiorul casei și parțial la nivelul acoperișului.
Din nefericire, în interiorul casei a fost găsită o femeie carbonizată cu vârsta de aproximativ 90 de ani.
Propagarea la întreaga construcție și la cele învecinate a fost împiedicată, iar pe timpul intervenției s-a evacuat și o butelie cu gaz din bucătăria casei.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzire.
Femeia locuia singură și când incendiul a fost văzut de localnici, aceștia au anunțat forțele de intervenție.

În cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend