Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ATENȚIE!Lovitură dură pentru sistemul privat de sănătate

Avatar

Publicat

in

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici aduce acuzații asupra structurii pe care este organizat sistemul privat de sănătate.

Acesta spune că operatorii care oferă abonamente medicale realizează şi investigaţiile medicale în acelaşi timp şi vrea ca jucătorii din privat să aleagă între a oferi abonamente şi asigurări sau servicii medicale.

Publicitate

„Cel care emite aceste asigurări de sănătate nu poate să şi presteze. Au abonamente medicale, nici măcar asigu­rări. Pot să opteze pentru una sau alta. Este o chestiune de prin­ci­piu. Dacă tu eşti cel care asigură, cum poţi să fii şi cel care pres­tează? Şi în zona auto, cei care asigură repară şi ma­şi­na? Nu merge pentru că e un posibil conflict de inte­re­se în­tre cele două“, a spus Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

În România au fost dezvoltate abonamentele me­di­cale de sănătate care au contribuit şi la dezvoltarea pie­ţei ser­viciilor medicale private, iar în momentul de față sunt circa 1,5 mi­lioane de abonamente potrivit datelor jucătorilor din piaţă.

În timp au apărut şi asigurările de sănătate, care delimitează companiile care oferă astfel de servicii de cele care le prestează

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Umilință totală: Românii nu mai sunt primiți nici în Serbia fără test COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Toţi cetăţenii care intră în Serbia din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord trebuie să aibă un teste PCR negativ făcut cu mai puţin de 48 de ore înainte, au anunţat autorităţile sârbe, potrivit news.ro.

Decizia intră în vigoare de sâmbătă şi nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care se întorc din aceste ţări, a declarat epidemiologul şef Daria Kisic Tepavcevic, informează novinite.com.

Publicitate

De asemenea, s-a luat decizia de ridicare a restricţiilor pentru cetăţenii care vin din Muntenegru, aceasta urmând să intre în vigoare tot sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus la trei dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Turcia

Avatar

Publicat

in

De

Trei dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Turcia, Galatasaray, Fenerbahce şi Trabzonspor, au anunţat că au cazuri de coronavirus, informează agenţia Anadolu potrivit Agerpres.

Galatasaray a indicat vineri că doi dintre jucătorii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. “Doi jucători au fost testaţi pozitiv”, a anunţat clubul din Istanbul pe Twitter, adăugând că jucători isăi, staff-ul tehnic, personalul medical şi restul angajaţilor au fost testaţi după ce s-au întors din vacanţă.

Publicitate

Galatasaray nu a precizat numele fotbaliştilor infectaţi. Potrivit clubului, aceşti jucători nu au avut nevoie de internare şi sunt în izolare la domiciliu.

Joi, Fenerbahce, una din marile rivale ale lui Galatasaray, a anunţat că un jucător şi un membru al staff-ului tehnici au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 şi au început tratamentul.

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

De asemenea, un fotbalist al lui Trabzonspor a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi se află în izolare la domiciliu. Gruparea de la Marea Neagră nu a dezvăluit numele jucătorului. Jucătorii lui Trabzonspor se vor reuni pe 17 august în vederea pregătirii noului sezon, ocazie cu care vor fi testaţi pentru COVID-19.

Campionatul Turciei s-a reluat în luna iunie după o întrerupere de trei luni datorată pandemiei de coronavirus. Meciurile au avut loc cu porţile închise, respectând un protocol sanitar. Titlul a fost câştigat în premieră de Istanbul Başakşehir.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend