Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atenție! Sorina Pintea avertizează populația

Avatar

Publicat

in

Epidemia de gripă bate la ușă! Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, sfătuiește populația să ia măsuri igienico-sanitare pentru a se proteja împotriva gripei.

„Suntem în pragul unei epidemii de gripă, dar nu avem încă epidemie de gripă”, a declarat Sorina Pintea, duminică, la Digi24.

Direcțiilor de Sănătate Publică și Ministerului Educației le-au fost transmise un set de măsuri pe care trebuie să le ia, măsuri stabilite în urma unei întâlniri care a avut loc săptămâna trecută între ministru și specialiști de la Institutul Național de Sănătate Publică.

În afară de vaccinul antigripal, care este cel mai sigur mod de a ne proteja, trebuie să respectăm anumite măsuri igienico-sanitare: de evitat aglomerațiile, părinții să-și țină copiii bolnavi acasă, iar în școli să se facă un triaj epidemiologic – adică să se constate dacă un copil prezintă simptomele unei răceli sau nu. De asemenea, spitalele trebuie să limiteze vizitele, a precizat Sorina Pintea.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Parlamentul European refuză să se preteze la ‘o mascaradă’ pentru ratificarea eventualului acord post-Brexit

Avatar

Publicat

in

De

Parlamentul European refuză să se preteze la “o mascaradă” pentru ratificarea eventualului acord post-Brexit între Londra şi Uniunea Europeană şi cere timpul necesar pentru a-l examina şi a-l aproba, au avertizat luni mai mulţi eurodeputaţi, relatează AFP.

“Ne trebuie un text. Dacă nu, ratificarea şi controlul democratic al Parlamentului European vor fi o mascaradă”, a postat pe Twitter germanul Bernd Lange, din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), preşedinte al Comisiei pentru comerţ internaţional (INTA), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

“Jocul lui Boris Johnson ne-a adus unde suntem astăzi. Nu vom plăti noi preţul!”, a adăugat el.

“Nu ne vom mulţumi doar cu aprobarea. Trebuie să ne facem treaba”, a avertizat deja germanul Manfred Weber, preşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE).

Au rămas mai puţin de 40 de zile înainte de 31 decembrie, când se va încheia perioada de tranziţie post-Brexit după care Regatul Unit – care a ieşit oficial din UE pe 31 ianuarie – va înceta să aplice normele europene.

Europenii au considerat mereu sfârşitul lui octombrie ca dată limită după care nu mai este posibil pentru PE să ratifice un text.

Un acord comercial trebuie teoretic să fie dezbătut în mai multe comisii, înainte de a fi supus unui vot în plenară la finalul unui proces lung şi complex.

“Nu va fi vorba despre un proces de examinare serios, cum am avut pentru toate celelalte acorduri comerciale”, estimează deja Bernd Lange, contactat de AFP.

Germanul anticipează că dacă un acord va fi realizat rapid, vor mai fi necesare 25 de zile pentru munca juridică şi de traducere. Asta ar însemna, potrivit lui, un posibil vot în cursul unei sesiuni plenare extraordinare de pe 28 decembrie.

“Calendarul pe care îl vedem în prezent, britanicii l-au decis. Ritmul negocierilor a fost foarte lent”, a spus la rândul său, Nathalie Loiseau, din grupul Renew Europe.

Ea exclude orice intrare în vigoare provizorie a unui acord, care ar fi atunci ratificat anul viitor, cum au început să vehiculeze mai multe state membre.

“Este, sincer, o soluţie foarte proastă pentru un acord de o asemenea anvergură. Eu sunt împotrivă, este un refuz al democraţiei”, a mai afirmat ea.

Fără un tratat comercial care să le reglementeze relaţia, Londra şi Bruxelles se confruntă cu riscul unui nou şoc economic, care s-ar adăuga celui provocat de pandemia de noul coronavirus.

Negocierile între cele două părţi privind un text comun deja avansat continuă în prezent prin videoconferinţă.

Ele rămân dificile în trei puncte principale: garanţiile cerute Londrei în domeniul concurenţei, accesul europenilor la apele britanice şi maniera de a soluţiona diferendele în urma viitorului acord.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Trei incendii au fost provocate, în Tulcea, din cauza coșurilor de fum defecte

Avatar

Publicat

in

De

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta din Tulcea au intervenit, luni, pentru stingerea a trei incendii în diferite localităţi din judeţ provocate de coşuri de fum deteriorate, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU, Nicolae Botezatu, potrivit Agerpres.

Un incendiu a fost înregistrat la o casă particulară din satul Agighiol, comuna Valea Nucarilor, unde au ars acoperişul, două camere de locuit şi bucătăria.

În aceeaşi comună, a avut loc un incendiu în satul Murighiol, unde flăcările au distrus o casă şi anexele, cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

Un al treilea incendiu a izbucnit luni la o hală de depozitare de la marginea oraşului Tulcea. Pompierii, ajutaţi de lucrătorii Serviciului privat pentru Situaţii de Urgenţă al combinatului Alum SA, au intervenit cu patru autospeciale de stingere.

În niciunul dintre incendii nu s-au înregistrat victime, iar toate evenimentele au fost cauzate de “efectul termic generat de coşul de fum deteriorat”, potrivit ISU Delta.

ISU aminteşte faptul că cetăţenii trebuie să respecte regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului şi precizează câteva dintre ele, printre care cele privind necesitatea prelungirii coşurilor de fum deasupra acoperişului cu cel puţin 0,5 metri, obligativitatea tencuirii coşurilor în podurile caselor, precum şi cea referitoare la verificarea, curăţarea şi repararea în perioada premergătoare utilizării sobelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend