Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

Atenție șoferi! Toate asigurările RCA emise la City Insurance vor expira în curand

Publicat

in

In data de 9 februarie 2022 Tribunalul Bucuresti a deschid procedura falimentului City Insurance. Astfel toate politele aflate in vigoare vor mai fi valabile 90 de zile. Mai jos gasiti data pana la care mai sunt valabile si ce e bine de stiut.

Dupa cum probabil stiti, in data de 17 septembrie Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania a decis sa retraga autorizatia de functionare a asiguratorului City Insurance.

In data de 31 ianuarie 2022  erau in vigoare aproximativ 1.157.213 asigurari, in mare majoritate fiind polite de asigurare rca.

In data de 9 februarie 2022 Tribunalul Bucuresti a deschid procedura falimentului City Insurance. Astfel toate politele aflate in vigoare vor mai fi valabile 90 de zile pana pe data de 11 mai 2022.

In data de 11 mai 2022 vor expira toate asigurarile emise de City Insurance.

“In baza art. 252 din Legea nr. 85/2014 pune in vedere lichidatorului judiciar sa comunice, de indata, deschiderea procedurii de faliment partilor interesate, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Fondului de garantare, precum si oficiului registrului comertului unde este inregistrata societatea de asigurare / reasigurare debitoare, in vederea efectuarii mentiunii – societate de asigurare / reasigurare in faliment. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei in sarcina lichidatorului judiciar. Pune in vedere debitorului ca este obligat sa depuna in 10 zile de la pronuntarea prezentei hotarari, la dosarul cauzei, actele si informatiile prevazute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. in cazul in care debitoarea nu va depune actele si informatiile aratate devin aplicabile dispozitiile art. 82 alin. 2 din Legea nr. 85/2014”, a stabilit instanta.

Dupa momentul retragerii autorizatiei de functionare a CITY Insurance de catre ASF, compania avea in vigoare, la 30 septembrie 2021, 2.520.309 de polite RCA, iar dupa patru luni, pana la finalul lunii ianuarie 2022, numarul acestora se reduce la circa 1.157.213 polite RCA, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Bine de stiut!

  • Dupa aceasta data, 11 mai 2022, nu mai sunteti asigurati in cazul in care aveti o asigurare rca valabila la City.
  • In cazul unui eveniment rutier, nu aveti o asigurare rca valida, astfel raspundeti pentru daunele provocate.
  • In cazul unui control al politiei veti fi amendat pentru ca nu aveti o asigurare rca valabila.
  • Puteti oricand sa va incheiati o asigurare rca cu data start 12 mai 2022 pe www.asigurare-rca.ro

Dupa retragerea autorizatiei de functionare a asiguratorului City Insurance a urmat o recalibrare a pietei asigurarilor, atragand dupa sine o variatie ascendenta  a preturilor. 

Din cauza procedurilor greoaie de recuperare a banilor in cazul in care partea vinovata detinea o asigurare rca la City, procentul asiguratilor care au ales clauza de *decontare directa a fost in crestere incepand cu luna septembrie 2022. 

*Clauza de decontare directa = in caz de dauna, pagubitul isi repara masina pe propria asigurare rca.

Evolutia numaruluilui de clauze de decontare directa in ultimii ani

Nu uitati, pe 11 mai 2022 expira toate asigurarile rca emise de City Insurance.

Drum bun si fara evenimente!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Federația Rusă se simte băgată în ‘corzi’! Serghei Lavrov: ‘Occidentul a anunțat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse’

Publicat

in

De

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov denunţă vineri ”un război total” al Occcidentului împoriva Rusiei şi estimează că acesta urmează să dureze ”mult timp”, relatează AFP.

”Occidentul a anunţat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruse”, denunţă el într-o reuniune cu oficiali din regiuni ruseşti.

”Putem spune cu certitudine că această situaţie este cu noi pentru mult timp”, estimează şeful diplomaţiei ruse, după ce puterile occidentale şi-au multiplicat sancţiunile impuse Moscovei din cauza lansării invaziei Ucrainei.

”Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a îndigui Rusia, prin folosirea unui instrumentar foarte larg şi începând cu sanţciuni economice unilaterale şi până la o propagandă profund mincinoasă în spaţiul mediatic mondial”, denunţă Lavrov.

El denunţă o ”rusofobie fără precedent”.

Lavrov atacă, de asemenea, ”cultura anulării (cancel culture, în engleză)” şi dă asigurări că Occidentul interzice clasci ruşi precum Ceaikovski, Dostoevski, tolstoi sau Puşkin.

Numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţii ruseşti de stat sau au interzis artişti care susţin invazia rusă a Ucranei.

Moscova acuză, la rândul său, Ucraina de faptul că se află pe mâna unor neonazişti care se fac vinovaţi, în opinia sa, de orchestrarea unui pretins genocid al populaţiei rusofone în Donbas (est), iar Occidentul de faptul că poartă un război prin procură împotriva Rusiei, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Trei case cuprinse de flăcări în Argeș

Publicat

in

De

În urmă cu puțin timp, un puternic incendiu a izbucnit la un fânar în zona pensiunii Cristal, calea Câmpulung. Incendiul s-a extins rapid și la cele trei case aflate în vecinătate. Două persoane au fost asistate medical de către echipajul SMURD ajuns la fața locului. Este vorba despre o persoană cu atac de panică, iar altă persoană cu probleme de tensiune.Intervin pompierii cu trei autospeciale ce stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend