Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atenție, șoferi – ÎNCĂLCAREA acestor 4 reguli vă poate aduce AMENZI URIAȘE în această iarnă

Avatar

Publicat

in

Venirea iernii aduce nu doar disconfort pentru șoferi, ci și șansa de a încasa amenzi usturătoare. Codul Rutier prevede mai multe reguli pe care conducătorii auto trebuie să le respecte pe timp de iarnă.

“Reguli ca să circuli pe timp de iarnă:

1. Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

2. Mare atenţie să acordaţi vitezei în trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, trebuie să circulaţi cu o viteză care să vă permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii meteo este mult mai mare.

3. În timp ce vă aflaţi în trafic, pe un drum acoperit de gheaţă sau de polei, nu acţiona brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos, scrie a1.ro. De asemenea, se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat sau a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc extrem de periculoase.

4. Evitaţi să circulaţi pe parcursul nopţii. De regulă, poleiul apare când temperaturile sunt foarte scăzute, iar acest lucru se întâmplă de obicei pe timpul nopţii. Diferenţele de temperatură dintre noapte şi zi dau naştere la ceată şi umezeală, iar aşa se formează noaptea îngheaţă pe carosabil”, scrie Capital.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

BVB deschide pe verde prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Avatar

Publicat

in

De

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de luni, iar la o oră de la debut tranzacţiile aveau o valoare de 14,94 milioane de lei (3,06 milioane de euro).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, consemna o apreciere de 0,51%, iar indicele BET-Plus, care indică evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,52%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat un plus de 0,42%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a urcat cu 0,51%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe creştere cu 0,41%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,39%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Transilvania Broker de Asigurare (+5,5%), Altur (+5,36%) şi Aerostar (+2,91%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Condmag (-5,56%), SSIF BRK Financial Group (-2,67%) şi IAR Braşov (-2,33%).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul European – Viktor Orban amenință că FIDESZ va părăsi grupul PPE

Avatar

Publicat

in

De

Premierul ungar Viktor Orban a avertizat că partidul său, FIDESZ, va părăsi grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European şi nu va aştepta să fie suspendat în conformitate cu viitoarele reguli care ar urma să fie aprobate miercuri, relatează luni politico.eu, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, liderul grupului europarlamentar al PPE, germanul Manfred Weber, şi ceilalţi membri ai conducerii grupului au făcut un pas către noile reguli privind suspendarea, care ar permite penalizarea unui partid membru în ansamblul său şi nu doar a unui singur eurodeputat.
Şeful executivului ungar i-a trimis lui Manfred Weber o scrisoare în care anunţă că FIDESZ nu va aştepta o decizie a grupului PPE referitoare la suspendarea sa, ci se va retrage până atunci. ”Doresc să vă informez, domnule preşedinte, că în cazul în care prevederile acceptate la reuniunea preşedinţiei şi a şefilor delegaţiilor naţionale pe 26 februarie sunt supuse la vot şi adoptate, FIDESZ va părăsi grupul” (PPE), a scris Orban.

Citește și: SONDAJ CURS – PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Începând din martie 2019, FIDESZ s fost suspendat din Partidul Popular European, formaţiunea paneuropeană conservatoare, dar încă are 11 eurodeputaţi în grupul europarlamentar PPE, în pofida demersurilor unor membri ai conducerii acestuia de a-i exclude.

Katalin Novak, vicepreşedintă a FIDESZ şi ministru al familiei în guvernul Orban, a acuzat unii membri ai grupului PPE de angajare într-o dispută internă ”inacceptabilă” într-un moment când ‘Europa luptă pentru a salva vieţi” în plină pandemie de COVID-19. Novak, care a postat pe Twitter o copie a scrisorii lui Viktor Orban adresate lui Manfred Weber, i-a acuzat pe liderii grupului PPE că vor să schimbe regulile pentru ”a exclude” FIDESZ întrucât nu dispun de ‘nicio majoritate” conform actualului statut.

Eurodeputatul austriac Othmar Karas, membru al PPE şi vicepreşedinte al Parlamentului European, a reacţionat subliniind că grupul PPE nu va ceda în faţa presiunilor lui Viktor Orban. ‘Nu îi vom permite lui Orban să ne şantajeze. Grupul PPE va acţiona conform planului”, a spus Karas.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend