Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ATENȚIE! Restricții majore la pelerinajul de Sfânta Filofteia la Curtea de Argeș. Doar locuitorii orașului pot participa

Avatar

Publicat

in

Ca în fiecare an, prăznuirea Sfintei Mucenițe Filofteia este sărbătorită pe 7 decembrie de către credincioşii ortodocşi, iar pelerinajul la moaştele sale atrage an de an, în municipiul Curtea de Argeș, mii de credincioşi. Anul acesta, ca urmare a efectelor pandemiei provocate de noul coronavirus, sărbătoarea se va desfăşura în condiţii speciale, conform Hotărârii Guvernului nr. 967 din 12.11.2020, Anexa 3, art. 10 ”pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate”.

În ceea ce priveşte manifestarea religioasă ocazionată de această sărbătoare, la Mânăstirea Curtea de Argeș, se preconizează un număr important de enoriaşi, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară. Demn de precizat că moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia, aflate în Necropola Regală de la Curtea de Argeş, nu vor fi scoase anul acesta din biserică.

Astfel, în data de 7 decembrie, jandarmii argeșeni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestării religioase nu vor fi incidente de natură a pune în pericol atât siguranţa enoriaşilor, cât şi a preoţilor.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să evite deplasările către municipiul Curtea de Argeș, întrucât doar cetățenilor cu domiciliul în acea localitate li se va permite accesul la procesiune. ”Totodată transmitem celor care vor participa, să dea dovadă de spirit civic, să respecte regulile de protecţie şi distanţare socială impuse de această perioadă, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov2 și să urmeze recomandările jandarmilor și polițiștilor prezenți în zonă”, transmite Jandarmeria Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Accident groaznic în Argeș – Bărbat de 40 ani grav rănit

Avatar

Publicat

in

De

În dimineața acestei zile, în jurul orei 2:30, pompierii piteșteni au fost solicitați să intervină la un accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe Calea Câmpulung din municipiul Pitești. Salvatorii s-au deplasat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă pentru a acorda îngrijiri medicale unei victime, precum și pentru a asigura masurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.
Victima a fost șoferul cu vârsta de 40 de ani, care a suferit mai multe traumatisme, a fost preluat de către echipajul SMURD și transportat ulterior la spital pentru investigați medicale suplimentare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Certificate de vaccinare pentru ce care doresc să călătorească! Ce părere are OMS

Avatar

Publicat

in

De

Comisia de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu utilizarea certificatelor de vaccinare pentru a putea călători.

Comisia de urgenţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-a pronunţat, astăzi, împotriva utilizării certificatelor de vaccinare ca o condiţie pentru accesul străinilor în unele ţări, transmite AFP, citată de Agerpres.

În recomandările formulate pentru organizaţia cu sediul la Geneva, comisia arată că deocamdată „există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului), iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată. De asemenea, consideră structura respectivă, vaccinarea nu trebuie să fie urmată de renunţarea la alte măsuri de precauţie sanitară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend