Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Atenție! Raed Arafat a tras concluzii în legătură cu cazul de la Caracal

Publicat

in

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, miercuri, că s-au luat un set de măsuri pentru îmbunătățirea legislativă a monitorizării. 

„În raport, a fost analizată situația actuală a serviciului 112, a dispecerizării și problemei localizării. A fost analizată implementarea sistemului AML, dar după implementare, nu trebuie să ne oprim aici.

Au fost stabilite 14 măsuri la finalul raportului, împărțite pe termene: scurt – până în 12 luni, mediu – 12 – 36 luni, lung – până la 60 de luni. Se poate să se rezolve unele termene mai rapid.

În cadrul ordonanței, veți regăsi și aspectul cu cartelele prepay. Din cele 47,70% apeluri non-urgente efectuate în primele 6 luni din 2019, 81% din cele abuzive au fost realizate de pe cartele”, a declarat Raed Arafat.

În ordonanță, referirea la cartelele prepay este referitoare doar la apelul 112. Când se apelează numărul 112, furnizorul divulgă numele și datele posesorului cartelei.

Măsurile pe termen scurt

– îmbunătățirea cadrului legislativ pentru sistemul de localizare

– încheierea unui protocol de colaborare cu Google

– promovarea aplicației 112 dezvoltată de către STS în februarie

Măsurile pe termen mediu

– formarea continuă a dispecerilor

– constituirea și încadrarea a două centre de formare. E o măsură începută deja. Ținta e să ajungem la dispeceri profesioniști

– finalizarea implementării proiectului de modernizare a 112. E responsabilitatea STS. Dorim ca licitația să se finalizeze cât mai rapid

– mecanism de verificare a gradului de localizare. Acest sistem trebuie să fie mereu verificat

Măsurile pe termen lung

– să intre toate agențiile în dispeceratele unice

– armonizarea continuă a legislației cu măsurile adoptate la nivelul UE

Vezi și

Vești proaste! Ce se întâmplă cu pensiile pentru aceasta categorie de români

Vești importante din partea ANAF! Ce documente sunt necesare pentru a vă recupera banii

EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce funcție a vizat fostul ministru

Publicat

in

De

Senatorul Eugen Teodorovici și-a anunțat, în curtea sediului PSD din Kiseleff, candidatura la Congresul PSD pentru șefia partidului.

”Nu poți sta în opoziție și să dai din coadă pe lângă Iohannis, în timp ce Iohannis calcă în picioare PSD. Nu cred că s-au făcut înțelegeri cu președintele Iohannis sau era mai bine să se fi făcut, decât să se datoreze prostiei.

În opoziție, partidele cresc, dar PSD scade. Am scăzut sub cota de la prezidențiale, dar și sub cota la europarlamentare. Nu-mi doresc să ajungem un partid care se bate pentru a face pragul electoral. Așadar, am venit astăzi aici pentru a-mi anunța candidatura la Congresul PSD.”, a anunțat Eugen Teodorovici.

Citește și: Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

EXCLUSIV Lovitură pentru Mihai Gâdea! Afacerea soției s-a prăbușit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS lansează un avertisement dur: Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune

Publicat

in

De

Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) a transmis un avertisment dur, după ce, în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri a crescut alarmant.

Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) a avertizat că toate țările ar trebui să ia în calcul impunerea din nou a unor restricții stricte, care să limiteze deplasarea populației, totul pentru a scădea răspândirea COVID-19.

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă,  susține că ţările ar trebui să fie pregătire să intre din nou în carantină totală.

„Cu toţii vrem să evităm ca ţările să revină la închidere totală, nimeni nu îşi doreşte asta, dar exista situaţii în care aceasta este singura opţiune. Odată ce restricţiile au fost ridicate, a existat întotdeauna riscul ca boala să înceapă să se răspândească din nou. Țările ar trebui să fie gata să meargă înapoi sau înainte în funcţie de numerele pe care le au. Trebuie să accepte faptul că în situaţia noastră actuală este foarte puţin probabil să putem eradica sau elimina acest virus”, a declarat dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă, într-o conferință de presă.

Acesta a îndemnat ca fiecare țară şi comunitate să pună în aplicare un sistem în care să poată detecta micile focare, putând astfel să blocheze doar zonele mici pentru a putea bloca virusul.

„Când virusul este prezent, există riscul de răspândire”, a completat el, citează Mediafax.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend