Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ATENŢIE ! Detectoare de gaze trebuie instalate la bloc și pe casa scării, nu numai în apartamente

Avatar

Publicat

in

Detectoarele automate de gaze naturale ar trebui montate, după cum stabilește legislația în vigoare, în încăperile în care există pericolul acumulărilor de gaze naturale. Potrivit unor lămuriri aduse recent de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), aceste detectoare ar trebui instalate la bloc inclusiv pe casa scărilor.

În contextul în care, în luna iunie 2018, legislația din domeniu a suferit o serie de modificări, recent, ANRE a publicat pe propriul website o serie de informații legate de montarea detectoarelor automate de gaze. Astfel, conform acestora, detectoarele automate de gaze naturale trebuie instalate în toate camerele în care pot apărea scăpări de gaze naturale, inclusiv pe casa scărilor blocurilor.

Legislația privind proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale stabilește că în anumite încăperi în care se montează aparate ce utilizează combustibili gazoși (centrale termice, aragazuri etc.) trebuie instalate detectoare de gaze naturale.

Mai exact, detectoarele de gaze naturale care acționează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere trebuie instalate în camerele dotate cu geamuri care au “o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcție specială(securizat, tip Thermopan etc.)„.

Totodată, aceste detectoare automate de gaze naturale trebuie montate și în încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate. Astfel, potrivit informării ANRE, “pentru siguranța în alimentarea cu gaze naturale, se impune montarea detectoarelor automate de gaze naturale și pe casa scării pentru a putea fi detectate scăpările accidentale de gaze naturale”.

Normele tehnice privind realizarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale stabilesc că electroventilele ce acționează automat robineții de închidere trebuie amplasați, în funcție de fiecare caz în parte, înaintea fiecărui contorpe fiecare ramificație importantăpe fiecare conductă care alimentează grupuri de arzătoare montate la aparate, mese de lucru, laboratoare etc. sau la baza fiecărei coloane.

În cazul în care plasarea robinetelor de la baza coloanelor nu se poate face în condiții de siguranță și estetică corespunzătoare, este admisă montarea unui singur robinet pentru un grup de coloane care alimentează maximum 24 de puncte de consum.

Detectoarele automate de gaze naturale și electroventilele corespunzătoare pot fi instalate numai de către firme autorizate de ANRE, iar instalațiile vor fi verificate la intervale de cel mult doi ani. Revizia tehnică a instalațiilor de gaze naturale se face la cel mult zece ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Codrin Ștefănescu, atac devastator: ‘Ludovice! Nu ne mai înjura și nu te mai criza pe motiv că am votat majorarea pensiilor!’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Soția mea, Carmen, s-a bucurat foarte mult că a reînceput școala’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a declarat că soția sa, profesoară în Sibiu, s-a bucurat foarte mult că a reînceput școala.

„Soţia mea, Carmen, s-a bucurat foarte mult că a reînceput şcoala, merge la şcoală de câteva zile bune deja, cu foarte mult entuziasm. Copiii sunt bucuroşi că şcoala a reînceput, se respectă toate condiţiile şi lucrurile merg bine spre foarte bine”, a precizat Iohannis, întrebat dacă soţia sa i-a relatat vreo problemă de la reînceperea şcolii, conform agerpres.ro.

Citește și:

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Publicitate

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Au îngropat securea războiului! Eliberat din pușcărie, temutul lider al Cordunenilor a semnat tratatul de pace

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend