Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Atenție! Cozmin Gușă face dezvăluiri despre Elan Schwartzenberg 

Publicat

in

Acționarul Realitatea TV, Cozmin Gușă a declarat că acțiunea penală pe care Elan Schwartzenberg a făcut-o împotriva sa, chiar dacă este bazată pe nimic, fiind de la cap la cap doar o minciună, afecteză atât prestigiul său public și credibilitatea, dar mai ales a trustului de presă Realitatea.

Cozmin Gușă a declarat că îl dă în judecată pe Elan Schwartzenberg. „Este vorba deocamdată de o plângere în civil, dar care va stabili și fapta extrem de gravă pe care a produs-o fugarul Elan. Avocații m-au sfătuit să fac și o plângere în penal. Nu e felul meu să fac asta, dar chiar și această judecată în civil, la modul legal și simbolic, va pune treburile unde sunt ele. Aberațiile scrise de Elan Schwartzenberg în acea plângere penală, sigur că dacă am fi fost în condiții normale, în politică sau în altă parte, necesitau doar un răspuns. Așa, fiind o acțiune penală pe care el a făcut-o, chiar dacă este bazată pe nimic, fiind de la cap la cap doar o minciună, afecteză atât prestigiul meu public și credibilitatea mea, dar mai ales a televiziunii unde muncim cu toții, cea mai corectă din România și nu mă feresc să spun acest lucru, care a și fost admnistrată corect, însă care are mulți dușmani politici în coastă. Printre ei se află și Liviu Dragnea, partener de afaceri cu Elan, alături de alt fugar care a fost adus în țară, Mazăre”, a spus Gușă.

„După cum am mai spus-o, această posibilitate de a se exprima în spațiul public și de a depune plâgeri penale, este o mare palmă dată statului român. Un stat român care, în condițiile în care un asemenea om ce poate fi descris ca un fugar bănuit de crimă, să mai facă asemenea scamatorii, în folosul partenerilor săi politici sau de altă natură, asta este de nepermis.Și de aici vedem slăbiciunea statului român. Ăsta este motivul pentru care, ca să compenzez acastă slăbiciune am recurs la această acțiune în justiție, în care i-am cerut 100 de mii de euro despăgubiri, am și plătit taxa de timbru. Dar, nu doar banii sunt importanți aici, pe lângă această amendă pe care va trebui s-o plătească fugarul Schwartzenberg, am cerut mai mult decât atât, mai exact, scuze publice din partea lui și publicarea faptului că va pierde acest proces la fel cum a publicat și denigrarea la adresa mea”a afirmat Cozmin Gușă.

”De ce am spus că este un fapt foarte grav? Cum tu, stat român, nu-l cauți pe acest om, cercetat în mai multe dosare, bănuit de crimă, un om care, în cârdășie cu Liviu Dragnea și cu Radu Mazăre, a participat, dovedit, la devalizări, a fost recunoscut de Mazăre drept coordonator al investițiilor lui, fie din Brazilia sau Madagascar, iar statul român nu verifică milioanele de euro, din zona Constanței, mulți bani fiind de la stat, bani care fug către Israel sau Madagascar. De ce nu face statul român demersuri în plus să îl aducă în țară pe Elan, ca să răspundă în fața instanțelor, pentru ceea ce a făcut și mai face în continuare?”a precizat consultantul politic.

”Este un lucru care pe mine m-a revoltat și pe care nu pot să-l accept! Am vorbit în ultima vreme de această mafie de la Constanța, care este continuă și simplul motiv că, vezi Doamne, dacă ești cetățean israelian poti face orice în lumea asta, că nimeni nu face demersuri să te aducă în țară, este mult prea puțin, este și ilegal, fiind o rușine pentru statul român. Pentru că de asta se prevalează și el și alții. Există o așa-zisă cutumă că statul Israel nu participă la aducerea în fața justiției a cetățenilor care sunt acuzați, chiar dacă Elan Schwartzenberg este bănuit de crimă dar și alte matrapazlâcuri. În tot acest timp, în care statul Israel nu îl îndeamnă să vină în România, statul român nu face nici el demersuri, Elan iese în public, face plângeri penale, bazate pe nimic, înșiră minciuni, presa îl preia și astfel creează prejudiciu în timp real, atât la adresa mea, dar și unor companii de mare credibilitate cu este trustul de presă Realitatea”, a mai spus Cozmin Gușă.

Acesta a mai precizat că Elan Schwartzenberg a avut o creanță falsă asupra Realitatea TV.

”Este vorba de o firmă din Ungaria, pe care o administra cu alți oameni și caree, nici mai mult nici mai puțin, pretindea o sumă de 100 de milioane de euro, pe care o avea ca și creanță la Realitatea. Între timp,în justiție s-a dovedit că a fost o minciună, iar acea creanță a fost creată artificial, deci practic nu există. Creanța în baza căreia Elan și-a permis această plângere penală este un fel de împrumut, în nume personal, către Realitatea Media, în perioada în care Schwartzenberger zicea că era patron, dar nu era, pentru că nici Vântu nu era, așa de încurcate erau treburile. Mai mult, acel împrumut era suspectat că a venit de la Codruț Marta, bani pe care acesta îi făcea din evaziune. Același Marta, referitor la care Schwartzenberg este bănuit că a ar fi înfăptuit crima. Un Codruț Marta despre care nu se știe dacă mai este sau nu în viață. A fost, n-a fost declarat mort, tocmai că este un joc din fostul stat paralel cu care Elan, Dragnea și alții se consultau, apropo de Coldea. De aici, această încrengătură și lipsă de reacție a statului român îi aduce în poziția să atace o instituție de presă precum Realitatea, extrem de neconvenabilă pentru ei. Această lipsă de reacție a statului permite atacul asupra mea și asupra Realitatea Media”, a încheiat Cozmin Gușă, informează realitatea.net

Vezi și

SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

Veste bună! Se schimbă o lege cheie care îi vizează pe toți românii

Alertă De azi, e obligatoriu! Modificare-cheie în privința salariaților din România

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Viorel Cataramă reacționează după declarația premierului: Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar

Publicat

in

De

Viorel Cataramă, fost vicepreşedintele PNL şi actual preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, reacţionează dur la afirmaţiile premierului Ludovic Orban despre deciziile CCR. 

„Primul Ministru al României instiga populația la nerespectarea hotărârilor CCR!

Nu poate exista o infracțiune mai gravă din partea unui demnitar.

Pe cale de consecință, și noi, simplii cetățeni putem cere sau instiga la nerespectarea legilor?

Iar în acest context, spre ce se îndreaptă țara noastră? Nici cele mai opresive și totalitare regimuri nu și-au permis să facă asemenea declarații vreodată!

Ce fac instituțiile statului român? De ce lasă România să intre în beznă?”, scrie Cataramă pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a recomandat cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acționeze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor”, a spus Orban, într-un interviu la Digi24. „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, să acționeze responsabil, ca până acum și chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde și de Parlament”, a afirmat premierul. În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale, premierul a răspuns: „Să țină cont de regulile normale și firești în astfel de situații”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, nou atac la adresa premierului: Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie

Publicat

in

De

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris sâmbătă pe Facebook că Ludovic Orban devine ”toxic” și ”principala amenințare la stabilitatea statului”. 

”Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziți-l și spuneți-i că țara nu e o crâșmă! Șeful Guvernului devine principala amenințare la adresa stabilității statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curții Constituționale. Când era în opoziție, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiți pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărnicește ordinea constituțională și statul de drept. Este un anti-model absolut și le-o arată românilor cu insistență”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

Liderul interimar al PSD continuă critica dură la adresa premierului și a PNL legându-se de pozele în care a fost surprins fumând și bând în birou alături de alți miniștri, dar și de prezența lui în anumite restaurante.

”Pentru Orban și PNL, normal și firesc în pandemie este să poți petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricții. Pentru Orban și liberali, normal și firesc este să cheltui miliarde cu gașca fără să dai socoteală despre asta. Pentru Orban, normal și firesc este să aplici doar ce fragment de lege îți convine, și numai dacă poți câștiga ceva de pe urma ei. Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului față de români și față de lege. Poți să-l scoți pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoți cârciuma din el!”, a mai scris Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend