Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Atenție! Ce sfaturi au medicii pentru masa de Paște

Publicat

in

Avertisment pentru toți românii care exagerează cu mâncărurile tradiționale de Paște. În această perioadă a anului cu toții consumăm alimente grele și tindem să exagerăm când vine vorba de mâncare.

Medicii au niște sfaturi utile de care sa ții cont de sărbători. În perioada Paștelui, românii consumă mâncăruri grele, alcool sunt sedentari, iar toți acești factori duc la dereglări ale organismului.

„Abundența și consumul excesiv la mesele tradiționale, mai ales după o perioada de abstinență asimilată postului, pot provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatite si, nu in ultimul rand, alergii alimentare sau parazitoze. Țineti cont de faptul ca obiceiurile alimentare sănătoase trebuie păstrate și în această perioadă a anului printr-un plan de alimentatie corect”, spune medicul specialist in Chirurgie Generala si gastroenterologie Simona Filip de la Delta Hospital.

Hidratarea este extrem de importantă. Aveți de asemenea grijă la alimentele pe care el consumați la masă. Evitați excesul de dulciuri, sare, cafeina, bauturi alcoolice, alimente grase, afumate sau prajite excesiv.

Bucurați-vă de mâncărurile tradiționale de Paște, care combinate corespunzător și consumate moderat, nu vă sunt fatale. Evitați alimentele procesate precum mezelurile sau cârnații.

„O dieta echilibrata ar trebui sa contina: 40% carbohidrati – obtinuti nu din dulciuri, ci din fructe si cereale; 30% proteine – se recomanda, in mod special, carnea de pui, vita, porc slaba, fructe de mare, oua, produse lactate cu continut redus in grasimi si, deloc de neglijat, soia, intrucat contine izoflavonoizi importanti in intarirea si construirea sistemului imunitar; 30% lipide – care se gasesc in uleiuri vegetale, nuci, alune, migdale”, notează sfatulmedicului.ro.

Consumați multe legume lângă preparatele de la masa de Paște. Medicii recomană pentru a combate depnuerea colesterolului consumul de alimente bogate în vitamina B6. Acestea sunt pestele, carnea și ouăle.

„Vitaminele liposolubile (A, D, E, K) se regasesc cu preponderenta in galbenusul de ou, lactate, legume precum varza rosie, salata verde, morcovul, urzica”, spun medicii.

Citește și:

Ion Caramitru, dezvăluiri în premieră despre Andrei Caramitru: ‘De unde am avut bani?’

Protestatarii #Rezist intră la rupere în scandalul pliantelor false: ‘Banii veneau de la șmecherii de partid, prin intermediari’

Frații Dedeman au semnat contractul! Mega-tranzacție pe piața din România!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

LUPTA ANTICOVID: Puhoi de amenzi date de polițiști și jandarmi, în Argeș

Publicat

in

De

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere accelerată a numărului de cazuri COVID.
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 35 de societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de totală de 47.100 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Jandarmii argeșeni au aplicat o amendă de 500 lei și 13 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise.
Pompierii argeșeni au verificat 4 societăți comerciale și 121 de persoane. Au fost depistate 12 persoane, care nu respectau măsurile de protecție individuală. Reprezentanții ISU Argeș au dat o amendă de 500 lei și 11 avertismente, conform Legii 55/2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Două fabrici din România vor fi închise! Ce se va întâmpla cu angajații

Publicat

in

De

Brandul LaDorna va fi produs, însă, în continuare în celelalte fabrici ale grupului, Albalact din Oiejdea, judeţul Alba, şi Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna. De asemenea, societatea Dorna Lactate, preluată de Lactalis în 2008, va continua să funcţioneze. Potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe, 411 oameni erau angajaţi, lasfârşitul anului 2018, în fabricile grupului Lactalis.

“Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică ce ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie”, a  declarat Giampaolo Manzonetto, director general Grup Lactalis România.

Angajaţii celor două fabrici care vor fi închise vor primi sprijin pentru găsirea unui alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului în România, fie în alte companii. De asemenea, angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi salarii compensatorii.

„Măsura concedierii colective presupune desființarea a 158 de poziții. Numărul exact al persoanelor care urmează a fi concediate îl vom putea comunica numai după ce vom ști dacă există salariați interesați să-și continue activitatea în cadrul altor companii din cadrul Grupului Lactalis România”, au declarat, pentru Capital, reprezentanţii companiei.

”Ne dorim în continuare să menţinem business-ul şi să-l creştem sănătos aici, în România, contribuind astfel la redresarea economică naţională, prin noi investiţii şi noi locuri de muncă. În egală măsură, suntem preocupaţi să protejăm drepturile fiecăruia dintre colegii noştri afectaţi de concediere şi să reducem cât de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces îl va avea asupra lor”, a mai spus Giampaolo Manzonetto, potrivit Ziarul Financiar.

Decizia de închidere a fabricilor din Floreni şi Vatra Dornei nu afectează activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali.

Brandul LaDorna a fost lansat în 1998 de omul de afaceri Jean Valvis, care l-a vândut, în 2008, către francezii de la Lactalis. În prezent, grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi are peste 2300 de angajaţi şi 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) – inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) – şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend