Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ATENŢIE ! Bicicliștii, luați în vizor de polițiștii din Curtea de Argeş – S-AU DAT AMENZI

Avatar

Publicat

in

Mai mulţi adolescenţi care se plimbau cu bicicleta, astazi, prin Curtea de Argeş au avut surpriza să fie opriţi de poliţişti de la rutieră şi amendaţi.  In zona Sf. Gheorghe, de exemplu, maşina politiei a oprit doi tineri biciclisti care circulau pe trotuar, i-au legitimat şi i-au amendat.  Potrivit informatiilor adolescentii nu ar fi respectat regulile de circulatie.

burst

Ce trebuie să știi dacă vrei să circuli cu bicicleta pe drumul public?

Publicitate
În primul rând, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani. Nu este suficient însă. Trebuie să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător.
Dacă un drum este prevăzut cu o pistă specială destinată circulației bicicletelor, acestea vor fi conduse numai pe pista respectivă. Se interzice circulația altor participanți la trafic pe pista pentru biciclete.
Bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând.
Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
Pe autostrăzi este interzisă circulația cu bicicleta.
Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.
Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.
Cum trebuie să–ți echipezi bicicleta?
În circulația pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie prevăzută cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, cu sistem de avertizare sonoră (se interzic echiparea și folosirea sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor).
De asemenea, pe timp de noapte, bicicleta trebuie echipată în față cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
Totodată, bicicleta trebuie echipată cu elemente sau dispozitive care, în mișcare, formează un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante, de culoare portocalie, fixate pe spițele roților.
Alte obligații:
Se interzice conducătorilor de biciclete:
⁕ să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația “Accesul interzis bicicletelor”;
⁕ să învețe să conducă biciclete pe drumurile intens circulate;
⁕ să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
⁕ să circule fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale;

 

⁕ să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori a substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
⁕ să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un alt vehicul sau împins ori tras de o persoană aflată într-un vehicul;
⁕ să transporte o altă persoană, cu excepția copilului până la 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în față un suport special, precum și a situației când vehiculul este construit și/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
⁕ să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic;
⁕ să circule pe aleile din parcuri sau grădini publice, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor;
⁕ să circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, fără să îndeplinească condițiile referitoare la echipare;
⁕ să circule cu defecțiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor;
⁕ să circule pe alte benzi decât cea de lângă bordură sau acostament, cu excepția cazurilor în care, înainte de intersecție, trebuie să se încadreze regulamentar pentru efectuarea virajului la stânga;
⁕ să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusă;
⁕ să conducă vehiculul fără a menține contactul roților cu solul.
Pentru neîndeplinirea acestor obligații, ești pasibil de sancțiune! Respectă legea, pentru un plus de siguranță!”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Avatar

Publicat

in

De

Situație alarmantă la Spitalul Județean din Timișoara. Nouă cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, fiind cel mai mare spital din vestul ţării. Focarul a fost depistat în urma unor testări de rutină.

În Clinica de Chirurgie Vasculară au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi.

Publicitate

Managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a întrunit în regim de urgenţă Comandamentul de Urgenţă care a luat măsura carantinării în secţie. Acest lucru înseamnă externarea pacienţilor negativi, dacă situaţia medicală o permite, şi transferul pacienţilor asimtomatici în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus şi are test negativ, rezultat primit la cel puţin 72 de ore de la testare.

În prezent, secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanentă a pacienţilor, astfel încât calitatea actului medical să se desfăşoare în condiţii normale.

„A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi”, spune Raul Pătraşcu manager Spitalul Judeţean Timişoara.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doctorul Adrian Marinescu: ‘Știm că nu e un virus ucigaș. Putem trece peste această situație, dacă facem cu toții ceea ce trebuie’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Adrian Marinescu a afirmat că: ”Mergem de câteva zile bune cu acest 5% la peste 1.000 de cazuri pe zi. Nu e o creștere exponențială, dar este una constantă. Eu cred că orice situație poate fi depășită, oricât de gravă ar fi.”

”Dacă facem ce trebuie, după 15 august, vom vedea o scăderea a numărului de infectări”, a declarat dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş”.

Chiar dacă în weekend am avut un bilanț mai mic, acest lucru nu înseamnă că România și-a revenit din criză. „Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de ce se întâmplă în weekend. Implicit, chiar și pentru astăzi, numărul de teste efectuat nu este mare. Sunt multe infectări noi, iar cei noi infectați intră în contact cu mulți alți până la momentul diagnosticării. Prin urmare, urmează o perioadă de câteva zile cu peste 1.000 de cazuri pe zi”, a mai precizat el.

Publicitate

Criza din sistemul medical

Numărul pacienților internați la secțiile de Terapie Intensivă crește pe zi ce trece, iar autoritățile avertizează că în curând nu vor mai fi locuri la ATI. Adrian Marinescu a explicat cum s-a ajuns în această situație de criză în spitale.

”În primul rând, dintre cazurile nou anunțate, există un procent de 5% de forme severe. Ei bine, mergem de câteva zile bune cu acest 5% la peste 1.000 de cazuri pe zi. Nu e o creștere exponențială, dar este una constantă. Iar în al doilea rând, există un decalaj între momentul infectării și momentul în care pacienților li se înrăutățește starea de sănătate, astfel încât ajung la ATI. Prin urmare, dacă avem o zi plină cu multe cazuri noi, la o săptămână distanță este posibil ca numărul de pacienți în ATI să crească vertiginos”, a declarat dr. Marinescu, conform Antena3.ro.

Nu numai sistemul sanitar din România e depășit de situație, acest lucru se întâmplă în multe țări, însă lucurile se vor îmbunătăți pas cu pas, mai spune medicul.

”Eu sunt o persoană optimistă, dar și realistă. Eu cred că orice situație poate fi depășită, oricât de gravă ar fi. Acum e momentul să fim realiști. E o situație complicată, în care avem de-a face cu o necunoscută. Știm că nu e un virus ucigaș, dar poate deveni fatal pentru vârstnici sau dacă suferim alte afecțiuni. În plus, rata de transmitere este foarte mare. Eu cred că putem trece peste această situație, dacă facem cu toții ceea ce trebuie”, a conchis dr. Adrian Marinescu.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend