Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

In atentia CSM ! Procuror din Curtea de Arges, presiuni asupra primarului

Avatar

Publicat

in

Surse din primaria Curtea de Arges, sustin ca recentele declaratii ale presedintelui Basescu au perfecta acoperire in realitate. Mai exact, doi dintre angajatii primariei sustin ca un procuror de la Parchetul Curtea de Arges ar fi facut presiuni asupra primarului Diaconu pentru a inventa un nou post in organigrama primariei cu scopul declarat de a-si angaja iubita. Aceleasi surse sustin ca primarul ar fi fost nevoit sa infiinteze postul de purtator de cuvant care, la insistentele procurorului ar fi urmat sa fie ocupat de iubita onului legii. Contactat azi de redactorii PROFIT primarul Diaconu a declarat ca si asa o parte a presei tot insista in a face conferinte de presa si de aceea a decis sa angajeze pe iubita procurorului. ” Nici nu stiu cum o cheama insa am aflat tarziu ca respectiva nu are experienta in acest domeniu, nici macar in presa unde inteleg ca nu a activat deloc. Stiu doar ca a vandut bilete pe la un teatru din Bucuresti sa ca e venit in oras de cateva luni” a spus Nicolae Diaconu.  Acesta a mai completat ca detalii picante despre noua angajata a aflat abia dupa ce a cedat presiunilor si a angajat-o si ca va incerca sa desfiinteze postul nou creat. Curios modul de a face angajarile cu atat mai mult cu cat primarul recunoaste ca nici macar nu ii stie numele noii angajate. In privinta presiunilor procurorului in cauza, acesta a confirmat ca a fost nevoit sa o angajeze rapid la insitentele cuiva si ca nu a avut ce face. Sesizati de redactia noastra, CSM a informat ca nu sta in atributiunile unuii procuror in a decide organigrame ale unor institutii publice si va oferi un raspuns oficial. In editia de luni a ziarului vom prezenta informarea CSM dar si detaliile  acestei noi afaceri puse la cale de partenerii de fotbal ai primarului Diaconu, printre ei si procurorul indragostit care a ajuns pana intr-acolo incat sa insiste la modificarea organigramei unei primarii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marea Britanie vrea să introducă de la 1 ianuarie noi reguli pentru a interzice accesul cetăţenilor UE cu cazier

Avatar

Publicat

in

Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie noi reguli prin care va interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier, ceea ce va însemna un tratament egal pentru aceştia cu regimul aplicat cetăţenilor cu situaţii similare din restul ţărilor lumii, transmite Reuters.

‘Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoşi, care abuzează de valorile noastre şi ne pun în pericol modul de viaţă, pe străzile noastre’, a afirmat ministrul de interne Priti Patel.

‘Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme şi mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naţionalitate, vor fi supuşi aceloraşi reguli’, a spus Patel.

Modificările vor fi prezentate joi în parlament.

Ele prevăd că infractorilor străini condamnaţi la cel puţin un an de închisoare li se va interzice intrarea în Regatul Unit, iar pentru cei cu sentinţe mai scurte decizia va fi luată în funcţie de fiecare caz individual.

Şi cei care nu au executat condamnări ar putea fi respinşi la graniţă dacă sunt recidivişti sau au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni şi nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplica cetăţenilor UE acoperiţi de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele ţării.

Controlul imigraţiei a fost unul din factorii-cheie în votul pe care l-au dat britanicii în 2016 în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Responsabili din poliţie şi securitate au avertizat însă că Marea Britanie va fi mai puţin sigură dacă nu va fi convenit un acord asupra relaţiilor viitoare cu UE înaintea datei de 31 decembrie, când ia sfârşit perioada de tranziţie.

Anunţul guvernului intervine, totodată, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri că deportarea forţată a migranţilor cu doar 72 de ore de la înştiinţarea lor este ilegală. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea: Voi depune un proiect pentru amendarea Legii Termoficării

Avatar

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că printre primele iniţiative legislative pe care le va avea în calitate de senator de Bucureşti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

“Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente şi instituţiile racordate, faţă de cât prevede acum cadrul legislativ. Un prim pas în această direcţie l-am făcut ca primar general, în 2018, când, la solicitarea noastră, a fost modificată Hotărârea de Guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinţă: media pe 3 zile între orele 20,00 şi 6,00, pentru care se aşteptau 10 grade prin lege. (…) La cererea cetăţenilor care îmi scriu şi acum că le este frig în case din cauza acestor restricţii legale, propun micşorarea şi mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineaţa. Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente şi birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

Ea spune că acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament sau printr-o hotărâre a Guvernului.

“Propun, de asemenea, ca persoanele şi familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească stând în frig, în propria casa”, mai susţine Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend