Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atacantul Alexis Sanchez nu va participa la meciurile din campionatul sud-american de fotbal, în urma unei accidentări

Publicat

in

Atacantul Alexis Sanchez va rata cele patru meciuri pe care selecţionata Chile le va disputa în faza grupelor la Copa America, campionatul sud-american de fotbal, din cauza unei accidentări, informează Reuters.

Sanchez (32 ani), jucătorul echipei Inter Milano, a fost diagnosticat cu o problemă musculară la un picior după antrenamentul de vineri, şi nu va face deplasarea în Brazilia alături de colegii săi, urmând să-şi continue procesul de recuperare în Chile, a anunţat reprezentativa acestei ţări într-un comunicat.

Chile va disputa partida sa de debut la Copa America în compania selecţionatei Argentinei, luni la Rio de Janeiro, în cadrul Grupei B a competiţiei, din care mai fac parte Bolivia, Paraguay şi Uruguay, scrie Agerpres.ro.

Turneul trebuia să aibă loc iniţial în 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urma să fie găzduit iniţial de Columbia şi Argentina, dar a fost mutat luna trecută în Brazilia.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a fost nevoită să renunţe însă la meciurile găzduite de Columbia din cauza mişcărilor sociale din această ţară, în timp ce Argentina s-a retras ca urmare a crizei sanitare generate de pandemia de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Analist politic: Componența Guvernului Gavrilița arată bine. Problema e lipsa experienței guvernamentale

Publicat

in

De

Componența nominală a Guvernului Gavriliza arată bine, iar persoanele din echipa guvernamentală sunt fără probleme de integritate, ceea ce este un lucru important pentru evoluțiile din ultimii ani în Republica Moldova. De această părere este analistul politic Ion Tăbârță, notează deschide.md

Totuși, analistul remarcă faptul că în această echipă există problema lipsei experienței guvernamentale, cu anumite excepții.

„La prima impresie, componența nominală a Guvernului arată bine. Sunt persoane din domenii de expertiză, cunoscuți în domeniul lor. Cel puțin, din câte cunoaștem, deocamdată nu au probleme de integritate, ceea ce este un lucru foarte important pentru evoluțiile din ultimii ani în R. Moldova. Aparent este un Guvern „ok”. Problema care este la aparență este anume lipsa experienței guvernamentale, cu anumite excepții. Aceste persoane nu s-au rotat prin instituțiile statului și nu au acea memorie instituțională despre care se vorbește. Una e să ai expertiză pentru un domeniu și e cu totul altceva să știi cum funcționează o instituție de stat, cum este mecanismul instituțional de stat. Iar în condițiile R. Moldova este foarte important, pentru că știm foarte bine că în ultimii 5-6 ani avem așa-numitul fenoment al statului captiv”, a declarat Ion Tăbârță.

Potrivit analistului, rezultatele vor depinde de două aspecte: integritatea și competența.

„Rezultatele vor depinde de două aspecte. Aspectul de integritate, pentru că, la moment, ei sunt integri, dar vor fi foarte multe provocări pentru că sistemul va încerca să-i regrupeze, inclusiv va încerca să corupă și persoanele noi care vor veni la ministere, dar aici mă refer nu numai la miniștri strict, dar și la secretarii de stat, sau secretari la general. Al doilea moment este competența, pentru că una e să fii foarte bun în teorie, să te afli la volanul unui autovehicul, și altceva e să conduci acest vehicul”, a menționat analistul.

Ion Tăbârță s-a referit și la criteriile după care au fost selectați membrii echipei guvernamentale. Potrivit lui, acestea ar fi integritatea și faptul că sunt persoane cunoscute cu domeniile pe care ar urma să le reprezinte. Analistul a subliniat faptul că există persoane din domenii, cu experiență instituțională, la stat, dar sunt și anumite excepții, „anumite persoane nu sunt cele mai indicate pentru anumite ministere”.

Concluzii mai clare vizavi de noul Guvern vor putea fi făcute în timp, a conchis analistul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fritz LOVEȘTE DIN NOU: a numit director la Filarmonică un candidat care NICI MĂCAR nu s-a calificat să dea concurs și a RESPINS o reputată soprană

Publicat

in

De

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, l-a numit, interimar, pe toboşarul Ovidiu Andriş, directorul unei asociaţii care organizează evenimente culturale, în funcţia de manager al Filarmonicii Banatul din Timişoara, după ce mandatul actualului director, Ioan Gârboni, a expirat. Andriş a fost desemnat pe această funcţie în detrimentul mezzosopranei Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena, recunoscută pe plan internaţional.

Citește și: FIȘA POSTULUI ținută SECRETĂ -Consiliera care a DESCINS ILEGAL la un restaurant din Timișoara, ANGAJATĂ la CJ Timiș, ca și consilier al fostului șef USR Timiș

Ioan Gârboni şi-a încheiat la 1 august mandatul de manager la Filarmonica Banatul din Timişoara şi trebuie să predea ştafeta noului director interimar. Primarul Dominic Fritz l-a numit pe acest post pe Ovidiu Andriş, un toboşar, directorul unei asociaţii care organizează evenimente culturale, aceasta deşi mezzosoprana Aura Twarowska a concurat şi ea pe acest post.

“Am fost sunată de primarul Fritz, care mi-a comunicat că nu sunt opţiunea sa pentru postul de director interimar al Filarmonicii Banatul. Probabil, studiile şi cariera mea nu sunt suficiente, în opinia domniei sale”, a declarat Aura Twarowska.

Dr. drd. ec. Aura Twarowska este licenţiată în Muzică la Universitatea de Vest din Timişoara şi în Ştiinţe Economice (UIS Timisoara), are studii post-universitare de Management Cultural (AMGD Cluj-Napoca), Studii Aprofundate de Muzică (Bucureşti), este doctor în Muzică (UNM Bucureşti) şi doctorand în Management (UVT).

Şi-a început cariera de muzician profesionist ca angajată a Filarmonicii Banatul Timişoara (între 1986 şi 1993), sub bagheta maestrului Diodor Nicoară şi în directoratul maestrului Remus Georgescu.

Colaborările şi turneele internaţionale i-au facilitat întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena, în anul 2007. De-a lungul timpului a cântat pe importante scene ale lumii, sub bagheta unor dirijori de renume.

În martie 2021, a iniţiat, împreună cu dr. Virgil Musta, preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii, Programul ”Respirăm împreună”, în care cântăreţii de operă au venit alături de bolnavii de Covid-19, sprijinind recuperarea acestora prin exerciţii de reantrenare a respiraţiei, specifice tehnicii de canto.

Aura Twarowska a fost decorată de preşedintele României cu Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler, şi premiata de Elite Art Club UNESCO pentru promovarea valorilor culturale româneşti în ţară şi în străinătate. Din 2018 este membru corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţă.

Ovidiu Andriş, toboşar de meserie, este în prezent manager al asociaţiei Tribul Artistic, care se ocupă de organizarea de evenimente culturale. Printre proiectele muzicale se numără Romanian Chamber Orchestra, festivalul Eufonia sau Scena din Cartier (organizat anul trecut, când au fost difuzate 10 concerte online pentru sprijinirea artiştilor).

În luna mai, o comisie alcătuită la dispoziţia primarului Timişoarei, Dominic Fritz, a analizat contractul de management al lui Ioan Coriolan Gârboni, directorului Filarmonicii Banatul, instituţie aflată în subordonarea municipalităţii, iar nota primită de acesta nu îi permitea să obţină un nou contract pe acest post. Decizia a fost contestată de Gârboni, la primărie, dar contestaţia respectivă a fost respinsă. Gârboni conducea Filarmonica din anul 2006.

Tot atunci, Gârboni a fost suspendat de pe acest post, iar Primăria Timişoara a încercat să organizeze un concurs pentru postul de director al Filarmonicii Banatul, la care s-au înscris cinci candidaţi. Printre aceştia s-a numărat şi Ovidiu Andriş, însă dosarul său a fost respins pe motiv că nu avea experienţă de minim cinci ani în domeniul studiilor şi nici trei ani experienţă managerială în instituţii de cultură, aşa cum se cerea, potrivit legii.

Între timp, Ioan Gârboni s-a adresat instanţei de judecată. Judecatorii au stabilit că este ilegală aprobarea acestei evaluări şi au decis suspendarea concursului iniţiat de Primăria Timişoara, care a rămas la faza analizării proiectelor de management ale candidaţilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend