Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atac dur al ministrului de Externe din Filipine la adresa Chinei

Publicat

in

Teodoro Locsin Jr., ministrul de Externe din Filipine, a folosit un limbaj vulgar la adresa Chinei, care refuză să își retragă navele din Marea Chinei de Sud. Conflictul între cele două state a izbucnit în luna martie, când mai multe vase chinezești au fost depistate în apele teriroriale filipineze.

„China, prietene, cum să o zic mai politicos? A, da. Ieși naibii afară. Ce vrei să faci din prietenia noastră? Tu. Nu noi. Noi ne străduim. Tu. Ești un țărănoi urât care își forțează norocul cu un tip frumos ce vrea să-ți fie prieten”, a scris Locsin pe Twitter.

China, my friend, how politely can I put it? Let me see… O…GET THE FUCK OUT. What are you doing to our friendship? You. Not us. We’re trying. You. You’re like an ugly oaf forcing your attentions on a handsome guy who wants to be a friend; not to father a Chinese province …

— Teddy Locsin Jr. (@teddyboylocsin)

Ambasada Chinei la Manila nu a luat încă o poziție oficială.

Locsin, pe de altă parte, crede că atitudinea a fost una corectă, pentru că „un discurs suav, diplomatic, nu rezolvă nimic”.

China și Filipine își dispută de ani de zile dreptul asupra apelor din Marea Chinei de Sud, o zonă foarte bogată în resurse.

China revendică aproape întreaga regiune, pe baza unor hărți mai vechi. Un tribunal de arbitraj din Haga a decis în 2016 că cererea chinezilor este incompatibilă cu dreptul internațional, conform china-intr-o-postare-pe-twitter-esti-un-taranoi-urat-iesi-naibii-afara/”>smartradio.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un congresman american a sugerat Serviciului Forestier să mute Luna (sau Pământul)

Publicat

in

De

Louie Gohmert, congresman republican de Texas, s-a interesat, într-o discuție înregistrată, dacă Serviciul Forestier american sau altă instituție federală (BLM) ar putea să ajusteze traiectoria lunii astfel încât să influențeze încălzirea globală.

“Știm că a existat o activitate semnificativă a petelor solare și …există oare ceva ce ar putea fi făcut de Serviciul Foresteri Național sau BLM pentru a schimba traiectoria orbitei Lunii, sau orbita Pământului în jurul Soarelui? (…) Evident, asta ar avea efecte profunde asupra climei.”, a spus el.

Jennifer Eberlien, director adjunct al Serviciului Forestier, a dat dovadă de o stăpânire de sine remarcabilă și a replicat că se va interesa și il va ține la curent.

Mai jos redăm clipul video.

Conform The Guardian, congresmanul a mai propus în trecut și teoria că nivelul mării se ridică deoarece cad pietre (și alte aluviuni) în apă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Carosabil inundat cu aluviuni, pe Valea Prahovei: Traficul rutier este îngreunat

Publicat

in

De

Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, sâmbătă, pe DN 1 – Valea Prahovei, în zona localității Comarnic, după ce carosabilul a fost acoperit cu aluviuni, anunță Mediafax.

Centrul infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis, sâmbătă, că circulația se desfășoară dirijat pe DN 1 Ploiești – Brașov, la kiloemtrul 109+500 metri, pe raza localității Comarnic, din județul Prahova.

În zonă, carosabilul a fost inundată parțial cu aluviuni.

Se estimează ca circulația să se reia în condiții normale în aproximativ 30 de minute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend