Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Atac cibernetic cu aplicația ransomware PHOBOS asupra spitalului Witting

Publicat

in

Un atac cibernetic cu aplicația ransomware PHOBOS a vizat serverele Spitalul Clinic Nr.1 CF Witting din București, spune SRI. Ulterior criptării datelor, atacatorii au solicitat plata unei răscumpărări pentru decriptarea acestora, plată ce nu a fost realizată de instituția afectată.
Cu toate acestea, activitatea curentă a spitalului nu a fost întreruptă, continuitatea fiind asigurată prin utilizarea registrelor offline.

Mai mult, prezentul atac este similar celui din vara anului 2019, când alte 4 spitale din România au fost afectate de PHOBOS, în contextul lipsei unor soluții antivirus la nivelul infrastructurii IT&C utilizate de acestea.

Ransomware-ul PHOBOS prezintă un nivel de complexitate medie, utilizând ca metodă de infecție, preponderent, conexiunile de tip Remote Desktop Protocol (RDP).

În vederea prevenirii unor atacuri de tip ransomware, experții Centrului Național CYBERINT și CERT-RO recomandă implementarea unor politici și măsuri de securitate precum:

  • Utilizarea unei soluții antivirus actualizate;
  • Dezactivarea serviciului RDP de pe toate stațiile și serverele din rețea;
  • Actualizarea sistemelor de operare și a tuturor aplicațiilor utilizate;
  • Schimbarea frecventă a parolelor tuturor utilizatorilor, respectând recomandările de complexitate;
  • Verificarea periodică a tuturor utilizatorilor înregistrați, pentru a identifica utilizatorii noi, adăugați în mod nelegitim;
  • Realizarea unor copii de siguranță a datelor critice pe suporți de date offline;
  • Păstrarea datelor criptate în eventualitatea în care ar putea apărea o aplicație de decriptare în mediul online.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Grecia debe convertirse en un punto de referencia para los rumanos a la hora de invertir

Publicat

in

De

​”Nuestro objetivo es que Grecia se convierta también en un punto de referencia para los rumanos a la hora de invertir en el extranjero”, señala Anamaría Diaconescu, directora de la Cámara de Comercio Bilateral Helénica-Rumana, en una entrevista a la Asociación de Empresas Españolas en Rumania (ASEMER).

Asimismo, Diaconescu anuncia que a finales de junio de este año se organizará una Cumbre de Inversiones en Atenas, presentando las oportunidades de inversión en Grecia a los grandes inversores rumanos.

Lea la entrevista completa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Expoziţia ‘De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic’ la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck

Publicat

in

De

Expoziţia „De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic” va fi deschisă, începând de vineri, la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, informează un comunicat al Muzeului Municipiului Bucureşti transmis, marţi, AGERPRES.

„Patronând Tinerimea artistică (1901-1947), Regina Maria a reuşit să atragă la Balcic o serie importantă de artişti, care o urmau aici în fiecare vară. În drumul spre Balcic, artiştii care au străbătut aceste tărâmuri au descoperit şi o altă magnifică zonă, situată tot la malul mării. Este vorba despre golful Cap Caliacra, care oferea privitorului un splendid peisaj marin, în zonă fiind situate şi ruinele unei cetăţi antice. (…) Ajunşi la Balcic sau la Cap Caliacra, pictorii români au descoperit imediat farmecul inegalabil al acestor locuri situate pe malul mării”, se precizează în comunicat.

O parte importantă dintre lucrările realizate de Cecilia Cuţescu Storck la Balcic sau Cap Caliacra au fost expuse, dar un număr semnificativ dintre acestea vor fi prezentate acum publicului şi specialiştilor în premieră absolută.

În colecţia muzeului se păstrează o semnificativă serie de desene şi picturi realizate de Cecilia Cuţescu Storck care redau peisaje din zona Cadrilaterului şi care prezintă inclusiv casa celor doi artişti construită la Balcic.

„Picturile şi lucrările de artă grafică realizate în aceste zone sunt importante documente care permit astăzi şi reconstituirea vizuală a unui stil de viaţă interbelic, inclusiv prin redarea unor aspecte din interioarele reşedinţei Storck. În casă a fost amenajat un grandios atelier de artist. Este vorba despre un atelier celebru în epocă, adeseori vizitat de Regina Maria şi de importanţi oameni de cultură când veneau vara la Balcic”, a declarat dr. Elena Olariu, director adjunct Artă, Conservare, Restaurare – Muzeul Municipiului Bucureşti, curator al acestei expoziţii temporare.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 17 iulie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend