Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Atac cibernetic asupra site-lui federal al alegerilor din Germania

Publicat

in

Site-ul Comisariatului federal german al alegerilor – Bundeswahlleiter.de – a fost accesibil, pentru o scurtă perioadă de timp, ”doar în mod limitat”, la sfârşitul lui august, a anunţat un purtător de cuvânt, alimentând temeri cu privire la un atac cibernetic cu doar două săptămâni înaintea alegerilor legislative germane, relatează AFP, potrivit news.ro.

”La sfârşitul lui august, site-ul de web al Comisarului federal al alegerilor a fost accesibil doar în mod limitat, timp de câteva minute, din cauza unei defecţiuni”, a anunţat miercuri acest purtător de cuvânt.

”Problema a fost analizată, iar concepte tehnice au fost desfăşurate în consecinţă”, a precizat el, dând asigurări că ”informarea publicului” prin acest site ”era şi este garantată”.

”Sistemele informatice necesare alegerilor nu au fost afectate, potrivit unor surse guvernamentale”, citate de publicaţia Business Insider, care a devăzluit aceste inofrmaţii.

”Un important sistem de protecţie a fost implementat vizând serverele rspective”, scrie Business Insider, care evocă un probabil atac cibernetic.

Site-ul Bundeswahlleiter.de – pe care sunt publicate datele oficiale ale alegerilor, ar fi fost, potrivit Business Insider, ”bombardat cu un număr extrem de mare de solicitări”.

”Serverele au cedat sub încărcătura datelor, iar site-ul a fost temporar indisponibil”, scrie publicaţia.

Această problemă este foarte sensibilă în Germania, care se teme de mai multe luni de atacuri cibernetice, comise de Rusia, care să perturbe scrutinul de la 26 septembrie, dupa care Angela Merkel pleacă de la putere.

Parchetul federal a lansat deja, la 9 septembrie, o anchetă cu privire la un pesupus spionaj cibernetic al deputaţilor de către Rusia.

Aceste atacuri i-ar fi vizat mai ales pe conservatorii cancelarului din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU), dar Partidul Social Democrat (SPD), aliatul acesteia în Guvern.

Cele două partide se înfruntă într-o cursă strânsă în alegerile legialtive, însă SPD are un avans de câteva puncte procentuale faţă de CDU.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au acuzat cu regularitate Rusia de faptul că a încercat să se amestece în alegeri democratice la nivel naţional, acuzaţii respinse de Kremlin.

În Germania, cazurile de spionaj în care Kremlinul este arătat cu degetul sunt extrem de numeroase de mai mulţi ani.

Rusia a fost acuzată de o piraterie informatică la scară mare care vizat, în 2015, comnputerele Bundestagului şi serviciile Angelei Merkel.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Mesaj din Moldova pentru România: Sângele apă nu se face, trimitem medici în misiune

Publicat

in

De

22 de medici și asistenți medicali moldoveni vor pleca luni în România pentru a ajuta colegii din țara vecină în lupta cu COVID.

Despre aceasta a scris Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook, transmite presa din Moldova.

”România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abea învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face.

Apoi în iarna lui 2021, chiar înainte de înfiorătorul val din primăvară, coloane de camioane pline iarăși cu echipamente au împânzit PMAN. Și cel mai important gest – vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze. Fiindcă sângele apă nu se face.

Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face.

Luni trimitem la Lețcani, Iași o echipă din 22 medici și asistenți, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

Vaccinați-vă dragi oameni și nu ne faceți atâtea bătăi de cap. Lăsați-ne să muncim pașnic, nu în condiții de război. Să construim spitale moderne, să aducem echipamente, să avem grijă de bătrâneii noștri, nu să cuplăm măști de oxigen la buze muribunde…”, a declarat ministra Sănătății.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

La Caransebeș va fi sfințit monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta

Publicat

in

De

Părintele Episcop Lucian va sfinți luni, la Caransebeș, monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta din cimitirul istoric al Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Evenimentul este organizat cu prilejul centenarului primirii arhieriei de către arhiereul Filaret Musta (1839-1930).

în contextul Anului comemorativ [2021], noi cinstim în primul rând personalitățile care s-au remarcat în viața Episcopiei Caransebeșului”, a declarat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, informează Basilica.ro.

„Îi cinstim și prin faptul că le recondiționăm monumentele, care rămân niște borne fundamentale ale identificării lor în prezent, dar și în viitor”, a adăugat părintele consilier.

Arhiereul Filaret Musta a fost profesor de teologie, director al Institutului de Teologie din Caransebeș, și vicarul episcopal al Patriarhului Miron Cristea pe vremea când primul patriarh al României era Episcop al Caransebeșului.

A fost senator în primul Parlament al României Mari, deoarece Constituția din 1923 le conferea statut de senator de drept ierarhilor ortodocși, liderilor cultelor religioase recunoscute de stat și Președintelui Academiei.

Ierarhul a trecut la cele veşnice în 14 octombrie 1930, la vârsta de 91 de ani, şi a fost înmormântat în cimitirul „Sfântul Ioan” din Caransebeş.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend