Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ASTIA NU-S NORMALI LA CAP ! După propria armată, parlamentarii PSD vor un Panteon de 20 milioane euro

Publicat

in

Idei care de care mai costistoare si pe gustul minoritatii ! Chiar înainte de încheierea mandatului de aleși, mai mulți parlamentari PSD propun înființarea, cu costuri suportate de la buget, a Panteonului României. O astfel de clădire ar urma să fie construită pe un teren al primăriei Capitalei și ar avea costuri estimate, în 2009, la circa 20 de milioane de euro.

În 2009, mai mulți membri ai Academiei Române au decis înființarea Fundației Panteonul României, organizație non-profit cu obiectivul de a construi un spațiu de comemorare a marilor personalități ale istoriei naționale.

Fundația a avut 27 de membri fondatori, iar la data respectivă aceștia arătau că noul edificiu va fi construit din donații. Academicienii estimau atunci că sumele necesare pentru construcție se vor ridica până la 20 de milioane de euro, dar afirmau că nu le va fi dificil să strângă din donații fondurile respective. Comparativ, construcția Catedralei Mântuirii Neamului, realizată din fonduri bugetare și donații, se va ridica din punct de vedere al costurilor la circa 200 de milioane de euro la momentul finalizării.

Acum, după mai bine de șapte ani de la înființarea Fundației, mai mulți parlamentari PSD propun ca Panteonul să nu mai fie realizat din donații, ci costurile înființării acestuia să fie suportate din fondurile bugetare alocate Ministerului Culturii și Parlamentului.

De altfel, potrivit proiectului, Panteonul României ar urma să funcționeze sub egida Parlamentului și să fie dedicat personalitatilor ilustre ale poporului român, inclusiv celor aparținând minorităților etnice și religioase, “care și-au adus o contribuție cu totul deosebită în istoria românilor, în formarea statului român, în dezvoltarea culturii, artei, științei și civilizației române și universale”.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici a luat decizia! Ce funcție a vizat fostul ministru

Publicat

in

De

Senatorul Eugen Teodorovici și-a anunțat, în curtea sediului PSD din Kiseleff, candidatura la Congresul PSD pentru șefia partidului.

”Nu poți sta în opoziție și să dai din coadă pe lângă Iohannis, în timp ce Iohannis calcă în picioare PSD. Nu cred că s-au făcut înțelegeri cu președintele Iohannis sau era mai bine să se fi făcut, decât să se datoreze prostiei.

În opoziție, partidele cresc, dar PSD scade. Am scăzut sub cota de la prezidențiale, dar și sub cota la europarlamentare. Nu-mi doresc să ajungem un partid care se bate pentru a face pragul electoral. Așadar, am venit astăzi aici pentru a-mi anunța candidatura la Congresul PSD.”, a anunțat Eugen Teodorovici.

Citește și: Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

EXCLUSIV Lovitură pentru Mihai Gâdea! Afacerea soției s-a prăbușit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend