Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ASTĂZI, ședință de Consiliu Local la Curtea de Argeș – VEZI ORDINEA DE ZI

Avatar

Publicat

in

Consilierii locali din Curtea de Argeș au fost convocați, astazi, 26 Noiembrie 2019, ora 15,00 la sedinta ordinara a consiliului local. Ziarul PROFIT vă prezinta ordinea de zi a sedintei.

ORDINE DE ZI

1. PROIECT DE HOTARARE pentru conferirea unor diplome.

– prezinta dl. Primar

2. Aprobarea proceselor verbale incheiate in sedintele anterioare.

3. PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea trecerii în administrarea  Centrului de Cultură și Arte „George Topîrceanu” a unui bun aparținând domeniului public al municipiului Curtea de Argeș.

– prezinta dl. Primar

4. PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea proiectului „Dotarea si echiparea AmbulatoriuluiCurtea de Argeș” și a cheltuielilor aferente acestuia.

– prezinta dl. Primar

5. PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea executiei bugetului local pe trimestrul III 2019.

– prezinta dl. Primar

6. PROIECT DE HOTARARE privind modificarea statului de functii al Primariei municipiului Curtea de Arges.

– prezinta dl. Primar

7. PROIECT DE HOTARARE privind trecerea unui bun imobil de la domeniul public al municipiului Curtea de Arges la domeniul privat.

– prezinta dl. Primar

8. PROIECT DE HOTARARE privind completarea Inventarului bunurilor apartinand domeniului privat al municipiului Curtea de Arges.

– prezinta dl. Primar

9. PROIECT DE HOTARARE pentru aprobarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie pentru obiectivul de investitii “Reabilitare pod peste paraul Valea Iasului, str. 1 Decembrie 1918” si pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investitii.

– prezinta dl. Primar

10. PROIECT DE HOTARARE privind desemnarea reprezentantilor consiliului local in comisiile pentru evaluarea si asigurarea calitatii la unitatile de invatamant preuniversitar particular.

– prezinta dl. Primar

11. Diverse

Proiectele de hotarare au primit avize consultative de la Comisia economica, Comisia jurídica, Comisia de invatamant, cultura, sanatate.

Se pot depune amendamente la proiectele de hotarare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, trage un puternic semnal de alarmă.

Rafila a declarat, joi, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 6.400 de cazuri, că în maximum o lună cazurile se pot dubla, iar decesele s-ar putea tripla.

Constatăm în fiecare săptămână un salt de 1.000 de cazuri, lucrul acesta pune presiune pe capacitatea de a acorda asistenţă medicală specializată.

În mod clar, în momenul de faţă trebuie acţionat la nivelul sistemului de sănătate publică, pentru că e singurul loc unde putem să identificăm mai devreme cazurile şi să testăm contacţii (…). Cu cât facem lucrul acesta mai rapid şi nu aşteptăm zile să obţinem rezultatul unui suspect, cu atât putem să ţinem lucrurile sub control.

Dacă numărul de cazuri va creşte foarte mult, atunci o să pierdem şi această oportunitate, pentru că sistemul de sănătate publică şi aşa e de multe ori depăşit de numărul actual de cazuri.

Dacă se dublează, de exemplu, numărul de cazuri, capacitatea şi calitatea intervenţiei scad foarte mult. În maxim o lună poate veni dublarea, poate în şi mai puţin timp (…).

În Bucureşti, avem o cincime din cazurile înregistrate în România, ceea ce este foarte mult, iar Bucureştiul este un oraş dinamic, mult transport public.

În ce priveşte mortalitatea, noi am plecat de pe un loc nefavorabil, locul 1 sau 2 în ultimele luni, deşi nu aveam multe cazuri.

O să vedeţi, pe măsură ce aceste cifre cresc şi sistemul de sănătate nu mai poate absorbi pacienţii, mortalitatea se va dubla sau se va tripla.

În 2-3 săptămâni, cifrele vor fi foarte importante în percepţia publicului, pentru că mortalitatea va creşte şi oricâte eforturi vom face, dacă nu oprim creşterea, asistenţa medicală va fi limitată din punct de vedere al posibităţilor„, a spus medicul Alexandru Rafila, joi, la Antena 3.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF! Ce sumă uriașă are de recuperat sportiva

Avatar

Publicat

in

De

Executată în mod abuziv de către ANAF, Simona Halep a dat fiscul în judecată şi a câştigat. Sportiva aflată pe locul 2 în WTA urmează să recupereze o sumă consistentă care i-a fost luată pe nedrept.

În luna februarie, Simona Halep a contestat în instanţă o decizie de executare silită a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pe motiv de neplată integrală a impozitelor pentru bunurile pe care le deține în Constanța.

Pe 28 octombrie,  Judecătoria Constanța i-a admis contestaţia la executare, formulată împotriva Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, anunţă presa locală.

Pe cale de consecință,  instanţa a anulat executarea silită şi toate actele subsecvente, sportivei urmând să i se returneze suma de 178.364 lei, dacă hotărârea din primă instanţa va rămâne definitivă.

„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declara?iei unice – și până la data restituirii integrale“, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Constanța.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Vezi și:

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Răsturnare de situație după decizia luată de ÎCCJ în cazul pensiilor militare de stat (pensii speciale)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend