Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Astazi – Hram la Catedrala din Mioveni – Calinic va oficia o slujba speciala

Publicat

in

Comunitatea oraşului Mioveni din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului îmbrăcă, astăzi, haine de sărbătoare. Catedrala construită în centrul urbei, închinată Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel îşi va sărbători hramul, eveniment care marchează startul Zilelor Orașului Mioveni. Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.
La eveniment vor participa conducerea primăriei, consilieri locali, dar şi reprezentanţii delegaţiilor oraşelor înfraţite cu Mioveniul, aflați în vizită.
„Cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, protectorii orașului Mioveni, adresez tuturor celor care îşi serbează ziua onomastică gândurile mele bune, sănătate şi fericire alături de cei dragi, iar locuitorilor oraşului le doresc multă liniște sufletească, realizări şi prosperitate în familie. La Multi Ani Mioveni !” este mesajul primarului localitatii, Ion Georgescu.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Dezvaluiri

EXCLUSIV Metoda ‘Loverboy’ face ravagii în România! Grupările de trafic de carne vie destructurate în actualul mandat al conducerii MAI!

Publicat

in

De

Recent, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu, a declarat că, în actualul mandat al conducerii MAI, 11 grupări de agresiune sexuală și exploatare prin muncă au fost destructurate. La solicitarea Bugetul.ro, Poliția Română ne-a informat că, din cele 11 grupări, 4 au acționat prin metoda „Loverboy”, una dintre cele mai vechi metode aplicate de proxeneți.

Deși în unele cazuri s-au făcut arestări și în vechiul mandat al conducerii MAI, Inspectoratul General al Poliției Române,  a precizat, pentru Bugetul.ro, că în ultimul timp (n.r. – în mandatul actual al conducerii Ministerului de Interne) s-a făcut probatoriul. Tot acum s-a întocmit și rechizitoriul.

La solicitarea dumneavoastră adresată Inspectoratului General al Poliției Române – Centrul de Informare şi Relaţii Publice, vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu legislația în vigoare, urmărirea penală a infracțiunilor de criminalitate organizată, inclusiv traficul de persoane, revine în competența exclusivă a procurorului, iar organele de poliție desfășoară activități potrivit delegărilor acestuia.

Datele statistice aferente grupărilor destrămate se referă la Informațiile cuprinse în rechizitoriile emise de parchete, ca urmare a aportului lucrătorilor poliției judiciare din cadrul formațiunilor de C.C.O., considerându-se grup destramat, la emiterea rechizitoriului.

Cele 11 grupări ai căror membri au fost trimiși în judecată în anul 2020 au fost documentate de Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate: Bacău, Craiova, Galați, Pitesti, Timisoara și Serviciile de Combatere a Criminalității Organizate: Maramures, Valcea, sub coordonarea structurilor DIICOT teritoriale, iar la momentul efectuării acțiunilor operative (percheziții, mandate de aducere etc), activitățile au fost mediatizate de DIICOT și IGPR.

Vezi și Bombă: Serviciile sfidează starea de alertă! Singurul restaurant deschis e al SIE

La nivelul BCCO Craiova

1.La data de 17.01.2020, procurorii DIICOT au emis rechizitoriul într-un dosar penal privind activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat alcătuit din 4 membri, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor, fapte prevăzute și pedepsite de art. 367, art 210, art. 213 din Cod Penal și art. 49 din Legea nr.129/2019.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada 2015 – 2019, liderul grupării, împreună cu alte trei persoane, au constituit un grup infracțional organizat care avea ca preocupări infracționale racolarea unor tinere din Craiova și alte localități din județul Dolj, prin metoda “loverboy” iar ulterior, transportarea acestora în Germania, localitatea Stuttgart, unde prin amenințări și șantaj, le-au determinat să practice prostituția.

Din activitatea infracțională membrii grupării au obținut aproximativ suma de 2.000.000 de euro, bani investiți în imobile, autoturisme de lux etc.

În prezent, liderul grupării este cercetat în stare de libertate. Din cercetările efectuate nu au rezultat date privind complicitatea autorităților locale în activitatea infracțională a grupării.

2. La data de 03.04.2020, procurorii DIICOT au emis rechizitoriul într-un dosar penal privind activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat alcătuit din trei membri, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism, fapte prev și ped de art. 367 , art 211 și art. 213 din Cod Penal. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2019 – februarie 2020, cei trei au constituit un grup infracțional organizat care avea ca preocupări infracționale racolarea unor minore din diferite localități din jud. Dolj, prin metoda “loverboy”, iar ulterior, găzduirea acestora într-un apartament închiriat în Craiova, unde prin inducere în eroare, au fost determinate să practice prostituția.

Din activitatea infracțională membrii grupării au obținut aproximativ suma de 15.000 ron.

În prezent, liderul grupării este cercetat în stare de arest preventiv.

Din cercetările efectuate nu au rezultat date privind complicitatea autorităților locale în activitatea infracțională a grupării.

3. La data de 06.04.2020, procurorii DIICOT au emis rechizitoriul într-un dosar penal privind activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat alcătuit din 4 membri, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor, fapte prevăzute și pedepsite de art. 367 , art 269 și art. 272 din Cod Penal. Din cercetările a rezultat faptul că în cursul anului 2016, trei dintre aceștia au promis și oferit diferite sume de bani direct sau indirect, mai multor tinere care aveau calitatea de persoane vătămate ale traficului de persoane/minori, într-un dosar penal, determinandu-le, în baza întelegerii prealabile cu un avocat în cadrul Baroului Dolj, să dea declarații mincinoase în cauza penală.

Toate acestea au avut drept scop împiedicarea și îngreunarea cercetărilor și tragerea la răspundere penală, cu privire la faptele de trafic de persoane/minori, comise de numitii doi dintre aceștia.

În prezent, liderul grupării este cercetat în stare de libertate.

Din cercetările efectuate nu au rezultat date privind complicitatea autorităților locale în activitatea infracțională a grupării.

4. La data de 15.05.2020, procurorii DIICOT au emis rechizitoriul într-un dosar penal privind activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat alcătuit din 5 membri, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți prevăzute și pedepsite de art. 367 și art. 263 Cod Penal.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada februarie 2019 – aprilie 2020, aceștia au avut ca preocupări infracționale preluarea din Bulgaria a unor cetățeni de origine arabă, iar ulterior, transportarea și călăuzirea acestora în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, având ca destinație finală Germania, în schimbul unor importante sume de bani. Din activitatea infracțională membrii grupării au obținut aproximativ 15.000 de euro. În prezent, liderul grupării se află în arest la domiciliu. Din cercetările efectuate nu au rezultat date privind complicitatea autorităților locale în activitatea infracțională a grupării.

La nivelul BCCO Bacău

5. În perioada 2015-2020, lucrătorii BCCO Bacău au desfășurat activități de urmărire penală, sub delegarea procurorului de caz, în vederea destructurării unei grupări de trafic de persoane și finalizării cercetărilor cu rechizitoriu.

În fapt, investigația viza activitățile unui grup infracțional organizat din care făceau parte și oameni de afaceri din municipiul Bacău care, începând cu anul 2015 (până în 2019), au amenajat un club clandestin în care organizau, cu o frecvență aproape zilnică petreceri la care participau inclusiv persoane de sex feminin.

Acestea erau determinate să întrețină raporturi sexuale cu participanţii la petrecere. Ulterior, cei trei „organizatori ai petrecerilor” și alții au început să racoleze minore de liceu, pe care le convingeau să participe la aceste petreceri în scopul de a întreţine raporturi sexuale, contra-cost, profitând de situațiile precare din punct de vedere financiar, de situațiile familiale vulnerabile etc. ale acestora. La petrecerile organizate se consumau o gamă variată de droguri sau substanțe cu efect psihoactiv și se utilizau în mod curent serviciile unor persoane de sex feminin minore care practică prostituția.

Cercetările efectuate au relevat faptul că în jurul persoanelor care se ocupau de întreținerea clubului și de organizarea petrecerilor, s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracțional, precum și funcționari publici.

Cauza a prezentat o complexitate deosebit de ridicată, având în vedere natura infracțiunilor investigate, durata de timp documentată, cadrul factual extrem de eterogen și calitatea persoanelor cercetate.

În fapt, au fost efectuate cercetări față de 29 de inculpați față de care au fost formulate acuzații pentru săvârșirea unui număr de 48 de infracțiuni individuale.

În această cauză au fost aplicate mai multe sechestre asiguratorii pe bunurile aparținând inculpaților, în solidar.

La nivelul BCCO Galați

6. La nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au fost destructurate în primele luni ale anului 2020 două grupări infracționale, ce acționau pe linia traficului de persoane și minori.

Prima grupare, denumită ”HIPSTERII” constituită pe teritoriul României, în municipiul Galați era compusă din 15 membri, toți cetățeni români cu domiciliul în județele Galați și Brăila. Gruparea a fost coordonată de doi lideri, ambii din municipiul Galați și și-a desfășurat activitatea exclusiv pe plan internațional, în Italia, Elveția, Spania și Austria în perioada 2010 – 2019.

Liderii și ceilalți membri ai grupării au fost eliberați din arest preventiv la acest moment fiind plasați sub control judiciar. Gruparea nu a acționat cu complicitatea autorităților locale și a utilizat ca metodă de racolare a victimelor metoda ”Loverboy”. Victimele nu erau drogate în schimb împotriva lor erau folosite amenințări și violențe fizice și psihice pentru a fi determinate să practice prostituția.

Prejudiciul cauzat de activitatea infracțională a grupării este de aproape 5.300.000 de euro.

7. Cea de-a doua grupare destructurată, respectiv gruparea denumită ”PARFUM” este compusă din 3 membri, al cărei lider este un tânăr de 25 ani, din județul Galați. Gruparea a acționat doar pe plan intern, în perioada 2018-2019, fără complicitatea autorităților locale. Victimele traficului de minori și persoane erau racolate prin metoda ”Loverboy”, nefiind drogate ci doar supuse amenințărilor și violențelor fizice și verbale.

Liderul grupării și un al doilea membru al grupării au fost trimiși în judecată în stare de arest, iar cel de-al treilea membru, fiind minor, a fost plasat sub control judiciar. Prejudiciul cauzat de activitatea infracțională a grupării este de 13.000 de lei.

La nivelul BCCO Timișoara

8. În cadrul unui dosar penal instrumentat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, privind o grupare infracțională compusă din 6 membri, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de constituire unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 367, alin.1 din C.p., art. 210, alin. 1 din C.p., art. 213, alin.1 din C.P., și având în vedere prevederile art. 157-159 din C.P.P., în cursul lunii ianuarie 2020, s-a acționat în scopul destructurării grupării, prin emiterea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată, respectiv a Tribunalului Timiș.

În perioada 2017-2019, membrii grupării aveau ca principală preocupare racolarea unor tinere ce proveneau din familii dezorganizate/cu probleme comportamentale/din mediul rural (județele Arad și Timiș), pe care le transportau în Timișoara în vederea exploatării sexuale a acestora, prin ameninţare, violenţă, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitate acestora de a se apăra sau de a-şi exprima liber voinţa, iar de aici mai departe pe teritoriul Angliei, Frantei și Greciei.

La momentul declanșării fazei operaționale, au fost puse în executare un număr de 9 mandate de percheziție domiciliară, precum și 13 mandate de aducere emise pe numele suspectilor/martorilor, dintre care 5 au fost reținuți iar doi au fost arestați preventiv.

Sumele de bani pe care le obțineau tinerele din practicarea prostituției variau între 1.000 și 2.000 de lei pe zi, fiind însușite de membrii rețelei, în totalitate.

Nu există indicii că gruparea acționa prin complicitatea autorităților locale.

La nivelul BCCO Pitești

9. Gruparea ”NATO” a acționat în municipiul Caracal din județul Olt și avea în componență un număr de 4 membri. Aceasta era condusă de un lider și avea ca obiect principal recrutarea, prin intermediul rețelelor de socializare online, de persoane de sex feminin, inclusiv minore, cu scopul de a presta spectacole pornografice în cadrul unui club de noapte. Clubul de striptease respectiv funcționa în baza unui contract de închiriere într-un spațiu ce face parte din domeniu privat al municipiului Caracal, fără a rezulta însă implicarea autorităților locale în activitatea infracțională.

În fapt, s-a reținut că, în perioada februarie 2018- februarie 2020, 4 persoane au constituit un grup infracțional organizat prin deschiderea unui club de striptease în orașul Caracal și au recrutat un număr de 5 minore care, sub promisiunea unor câștiguri financiare mai mari, au efectuat spectacole pornografice, dansând dezbrăcate și mimând actul sexual, pentru a realiza astfel venituri membrilor grupului infracțional organizat. Faptele reținute în sarcina inculpaților întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și pornografie infantilă (art. 367 alin. 1 și art. 374 C.p). În vederea realizării unor venituri mari, membrii grupării îndemnau victimele să consume cantități considerabile de alcool. Nu au fost obținute probe din care să rezulte că victimele erau determinate să consume droguri sau bătute. Din activitatea infracțională, gruparea a câștigat aproape 24.000 euro. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Argeș cu rechizitoriu, cu doi dintre inculpați în stare de arest preventiv și alți doi sub control judiciar.

La nivelul SCCO Vâlcea

10. La nivelul SCCO Vâlcea a fost destructurată o grupare infracțională de proxeneți care își desfășura activitatea doar pe teritoriul României (Vâlcea, Argeș și Sibiu). Gruparea infracționala destructurată era compusă din 3 membri cunoscuți sub numele de „Bogătașii”.

Liderul grupării infracționale este arestat în prezent împreună cu un alt membru al grupării. Celalalt membru, soția liderului, este cercetată în stare de libertate. Dosarul penal a fost înaintat instanței de judecată cu rechizitoriu.

Nu exista date ca membrii grupării infracționale ar fi acționat cu complicitatea autoritaților locale.

Persoanele exploatate, atât majore cat și minore, erau determinate sa practice prostituția, fiind monitorizate și supravegheate, pentru a își achita datoriile către membrii grupării infracționale. Nu au rezultat date ca membrii grupării infracționale își drogau victimele, însa au existat date și indicii ca victimele au fost constrânse moral, fizic cat și prin amenințări sa practice prostituția.

Gruparea și-a desfășurat activitatea infracțională în perioada iulie 2019- noiembrie 2019. Cu privire la veniturile obținute din activitatea infracțională, din cercetările efectuate, s-a stabilit ca sumele de bani depășesc 30.000 de lei. Despre aceasta sumă, trebuie menționat faptul că, a fost probată ca fiind obținută într-o perioadă foarte scurtă (4 luni). De asemenea, la emiterea rechizitoriului, a fost instituit sechestru asigurator asupra sumei de 21.490 lei, 1.400 euro precum și asupra autoturismului marca Audi A4 ce aparținea inculpatei.

La nivelul SCCO Maramureș

11. Un caz intens mediatizat la momentul acțiunii operative de destructurare a vizat constituirea unui grup infracțional organizat (gruparea Viseu ), constituit și sprijinit de mai multe persoane – cetățeni germani și români. Aceștia, sub paravanul desfășurării unor activități de servicii educative privind recuperarea și reintegrarea socială, în cadrul unor proiecte și fundații coordonate, au desfășurat activități pe linia săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori sub forma exploatării prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii, în mod forțat, în perioada 2014 – 2019.

Gruparea și-a desfășurat activitatea în oras Viseu de Sus, dar și în străinătate, și nu folosea violența ori substanțe ilegale pentru recrutarea victimelor.

Liderul grupării, cetățean străin a fost arestat la momentul desfășurării acțiunii operative, iar în prezent se află sub control judiciar.

Printre persoanele cercetate și trimise în judecată s-a aflat și un funcționar public, care a sprijinit grupul infracțional organizat constituit prin diferite activități și servicii sau prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în mod corespunzator.

Menționăm că, în cursul anului 2020, lucrătorii de combatere a traficului de persoane de la nivel central și teritorial au organizat și desfășurat, sub coordonarea procurorilor DIICOT, peste 50 de acțiuni operative (percheziții domiciliare, mandate de aducere, indisponibilizare bunuri etc.) în dosare de trafic de persoane, trafic de minori și infracțiuni conexe din sfera de competență.

În funcție de datele operative existente la momentul acțiunilor de destructurare, acestea au fost mediatizate prin comunicate de presă și se regăsesc pe site-urile DIICOT și al Poliției Române.”, a transmis, pentru Bugetul.ro, IGPR.

Bogdan Despescu: În actualul mandat al MAI, au fost destructurate 11 grupări de agresiune sexuală şi exploatare prin muncă

Structurile specializate ale MAI au desfăşurat, împreună cu procurorii DIICOT şi în cazuri proprii de urmărire penală, peste 50 de acţiuni operative, dintre care 24 de mare amploare. Au fost destructurate 11 grupări organizate, fiind reţinute 79 de persoane”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

Vezi și

EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Publicat

in

De

Marea rebranduire a Poliției Române, după modelul Poliției Germane, a început! Reporterul Bugetul.ro a fotografiat, duminică, pe litoral, o mașină a Poliției Române cu noul design. De-a lungul timpului, de la preluarea mandatului de ministru și până în prezent, Marcel Vela a explicat în repetate rânduri că dorește rebranduirea Poliției Naționale, ca aceasta să nu mai fie confundată cu Poliția Locală. După cum se poate observa în imaginea de mai jos, șeful Internelor a trimis pe teren noile mașini rebranduite ale Poliției Naționale în week-end-ul de-abia încheiat. De altfel, Marcel Vela și Bogdan Despescu, omul numărul din MAI, au anunțat că în această perioadă, având în vedere actualul context al epidemiei de coronavirus, vom avea parte de o impresionantă desfășurare de forțe pe litoral. Iată că mai-marii Internelor s-au ținut de cuvânt și și-au trimis în misiune, la malul Mării Negre, până și „prețioasele”.

În fotografia surprinsă de Bugetul.ro se poate observa că noua mașină a Poliției Naționale are încă numere provizorii.

Vezi și EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

În toamna anului trecut, Vela a promis rebranduirea Poliției

Vreau rebranduirea Poliţiei Naţionale, care acum se numeşte Poliţia Română. Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea Poliţie Comunitară şi Poliţie Locală – băieţi destoinici”, declara Marcel Vele, în toamna lui 2019.

Cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliţia Locală şi Poliţia Română, s-o numim Poliţie Naţională. Asta ţine de rebranduire”, mai spunea, la acea vreme, șeful Internelor.

Designul, copiat după nemți

Noua grafică imprimată pe mașinile Poliției Române este copiată după cea a Poliției Germaniei.

VIDEO & FOTO Noile Dustere de poliție, cu design și dotări ca în Germania, criticate de polițiști

Avertisment dat de Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat la început de iulie că a detașat polițiști din țară, pentru a exercita un control masiv pe litoral.

Am detaşat poliţişti din ţară, care vor fi prezenţi în staţiuni, le vor explica oamenilor că nu e bine să încalce regulile de protecţie sanitară, agenţilor economici, operatorilor economici care organizează plaje, terase, că este păcat să stricăm ceea ce am construit, am muncit cu toţii, timp de patru, cinci luni. (…) Vor fi controlate mai multe unităţi, şi de mai multe ori, veţi vedea că (…) operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată.

Controale nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială, şi protecţia alimentară, astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare„, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Bogdan Despescu a dezvăluit că ochii MAI sunt centrați pe litoralul românesc

„Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse astfel încât să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună, respectiv zona sfârşitului de săptămână, unde foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul de Interne.

„Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme”, a completat Bogdan Despescu.

Va fi înfiinţată și o linie telefonică TELVERDE, la care cetăţenii să poată sesiza neregulile.

Totodată, Bogdan Despescu a mai spus că aceste acţiuni vizează: zone aglomerate, centre comerciale, transport de persoane, pieţe, atât în zona urbană, dar şi în zona rurală.

Vezi și

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend