Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Astăzi fost finalizată prima etapă a proiectului Watman împotriva inundaţiilor şi tot astăzi DN 7 Piteşti –Rm Vâlcea a fost inundat

Avatar

Publicat

in

În ultimii 10 ani, vară de vară, măcar  în câteva din cele 11 bazine hidrografice ale României se produc inundaţii. Sunt tot mai frecvente şi tot  mai agresive iar bazinul hidrografic Argeş prezintă o mulţime de vulnerabilităţi. Pe lângă ploile tot mai abundente ca urmare a schimbărilor climatice din ultimul timp, acordarea avizul de construire în zone inundabile, nepăsarea autorităţilor locale care nu sunt capabile să întreţină şanţurile şi rigolele sau să cureţe podurile, în ciuda faptului că în fiecare comună există beneficiari ai ajutorului social care, conform legii, trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, aceste nerespectări ale legii produc tot mai multe daune şi uneori şi pierderi umane . Implementarea sistemului Watman constă în introducerea unui sistem rapid de intervenţie în caz de viitură şi costă nu mai puţin de 63 de milioane de euro. Conform studiilor de fezabilitate sistemul Watman va reduce cu circa 7% riscul la inundaţii la nivelul celor 11 administraţii bazinale de apă printre care se numără şi Administraţia Bazinală Argeş –Vedea.

Cel puţin teoretic, cu ajutorul sistemul Watman ar trebui să se facă o prognoză mai precisă a viitorilor şi a poluărilor într-o perioadă scurtă de timp, prin folosirea datelor colectate. Numai că realitatea românească ne face să punem şi eficienţa acestui sistem la îndoială, având în vedere sistemele implementate până acum în România cu costuri exorbitante şi care practic nu numai că nu funcţionează  ca unse ci aduc şi prejudicii fiecăruia dintre noi, Aşa se întâmplă cu Sistemul Informatic Integrat Unic, cel destinat cardurilor de sănătate care, din cauza blocajelor şi erorilor pe care le dă zilnic, produce daune materiale atât pacienţilor cât şi medicilor sau Radarul Pădurilor care nu a avut niciun efect asupra furturilor din păduri acestea dublându-se  după introducerea lui.

Cât priveşte curaţarea şanţurilor şi rigolelor, acestea sunt cu adevărat realităţi româneşti vechi şi nerezolvate până acum. Ploaia de astazi a inundat Drumul Naţional  Piteşţi -Rm Vâlcea din cauza scurgerilor de pe versanţii, viiturilor şi şanţurilor necurăţate, a produs accidente de circulaţie pe acelaşi drum şi ambuteiaje în trafic.

dn7 sub apa

Viitura a blocat drumul în dreptul localităţii Valea Ursului şi s-au  format cozi de peste 4 kilomentrii cu maşini care nu mai puteau înainta.

cozi masini

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: ‘Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent în spitalele din ţară sunt 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toţi pacienţii.

După discuții, președintele a declarat, în ziua în care au fost raportate încă 104 decese din cauza coronavirusului, că România are, în acest moment, are 3.065 de paturi de terapie intensivă, iar la nivelul Bucureștiului vor fi create, în următoarele 10 zile, încă 123 de paturi suplimentare pentru ATI.

”Lupta se desfășoară pe două fronturi, pe zona de prevenție și în spitale, acolo unde bolnavii au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate. Am dorit să am o discuție cu experți de terapie intensivă. Mi-au prezentat resursele de la ATI la nivel național, paturi dotate cu aparatură și personal.

Ministerul Sănătății a achiziționat paturi, ventilatoare și aparatură, iar acum avem 3.065 de paturi de terapie intensivă, pentru toți pacienții, 2.252 de ventilatoare.

Planul strategie pe perioada următoare prevede deschiderea de noi unități de terapie intensivă, în locații nou construite. Am solicitat date despre București și vom avea, în 7 spitale, o extensie a capacității de terapie intensivă, iar în maximum 10 zile vom avea 123 de paturi suplimentare de terapie intensivă. Așadar, autoritățile au acționat și au planuri bine puse la punct.”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti, col. dr. Dan Corneci., informează stiripesurse.ro

Citește și:

SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Vești bune! Se dau bani pentru o nouă categorie de români

Întârzierea Guvernului, pe timp de criză, îi costă pe români! Băncile au început să pună popriri pe conturi, în plină pandemie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Apartamente de închiriat în Cluj – Spațiul locativ trebuie să fie asigurat

Avatar

Publicat

in

Când cauți apartamente de închiriat în Cluj, ai o misiune destul de grea. Și asta pentru că oferta este variată, la fel ca și paleta de prețuri. Însă, unul dintre criteriile principale trebuie să fie asigurarea spațiului locativ.

Polița de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a stârnit numeroase controverse. Deși este un produs ușor de înțeles, aceasta poate aduce surprize, multe dintre ele neplăcute. Și neplăcerile apar la solicitarea despăgubirilor, la nevoie.

Ce este PAD și de ce este necesară

Asigurarea obligatorie, pentru apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, prevede acoperirea daunelor provocate de calamități naturale, precum cutremurele, inundațiile sau alunecările de teren. Dar nu include și pagubele cauzate de furtuni, din punctul de vedere al asiguratorilor. Chiar dacă acestea distrug fațada sau acoperișul.

PAD se încheie exclusiv pentru locuințe, implicit pentru apartamente de închiriat în Cluj și în țară. Atenție! Dacă apartamentul a fost folosit ca punct de lucru sau sediu social al unei firme, este posibil să nu vă fie plătită despăgubirea! În plus, dacă aveți și un garaj exterior în proprietate, acesta nu este inclus în polița de asigurare obligatorie, decât numai dacă încheiați una separat cu acest scop.

Așa se face PAD pentru apartamente de închiriat în Cluj

Pentru apartamente de închiriat în Cluj sau în țară asigurate, la înstrăinarea imobilului există anumite condiții. La înstrăinarea imobilului, cumpărătorul va încheia o nouă PAD pe numele lui. Atunci, vânzătorul își poate recupera suma plătită până acel moment, după ce depune o cerere la societatea care l-a asigurat. Mai există și posibilitatea ca vânzătorul să-i solicite cumpărătorului contravaloarea primei de asigurare plătite. Apoi, vor merge la asigurator pentru a întocmi un act adițional prin care se precizează schimbarea beneficiarului poliței de asigurare.

Când vorbim despre apartamente de închiriat în Cluj și nu numai, PAD nu include și răspunderea față de vecini. Așa că cea mai vândută poliță facultativă se referă la răspunderea civilă față de terți. Aceasta presupune despăgubirea vecinilor în cazul unor evenimente provocate de asigurat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend