Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Asta de tupeu!  Deşi mulţi din ei nu ştiu sǎ îl foloseascǎ – Primarii din Argeş vor spor de calculator

Publicat

in

#Funcţionarii care petrec mai mult de 6 ore zilnic în faţa monitoarelor primesc 15% mai mult la salariu

#In timp ce unii edili depun cereri, pe alţii îi bufneşte râsul

#La Curtea de Argeş radiaţii mari din cauza unei… antene – Victimele „atinse” cu 10% la salariu

Situație mai puțin obișnuită în administrația locală. Mai mulți primari au început sǎ facǎ demersurile pentru obţinerea sporurilor salariale acordate pentru petrecerea unui timp îndelungat în faţa calculatorului. Si nu numai pentru funcţionarii care muncesc efectiv în faţa monitoarelor ci chiar şi pentru ei deşi, cel puţin teortetic, ei primesc indemnizaţie, care este fixǎ şi nu poate fi suspusǎ acestor beneficii.

Functionarii publici si personalul contractual platit din fonduri publice poate beneficia de un spor de calculator, daca isi desfasoara activitatea in mare parte in fata ecranului. Sporul de calculator se incadreaza in sporul pentru conditii vatamatoare si poate reprezenta pana la 15% din salariul de baza.

Primarul Cristescu nici nu vrea sǎ audǎ : « Eu aş lua spor de vechime »

Referitor la acest subiect am stat de vorbǎ cu primarul comunei Mǎlureni, Alexandru Cristescu. Acesta ne-a declarat cǎ, ntr-adevǎr, funcţionarii care stau în faţa calculatorului mai mult de 6 ore pe zi, meritǎ acest spor. « Au venit şi la noi de la medicina munciii parcǎ… Au fǎcut verificǎri. Eu ? Ce spor sǎ iau eu ? De vechime poate. Si aşa sunt al treilea sau al patrulea pe statul de platǎ, iau mai puţin decât unii angajaţi. Noi, ca primari avem indemnizaţie, nu se pot acorda sporuri nu înţeleg de ce au fǎcut unii primari cereri în acest sens. » a mai spus, oarecum amuzat, Alexandru Cristescu.

Primarii nu prea folosesc calculatoare dar vor sporuri

Aşadar, bunǎ parte din primarii judeţului Argeş, care, deşi au prin birouri calculatoare pe care nu le pornesc cu lunile sau, primari care nici mǎcar nu au habar cum s-ar folosi laptopul din birou, vor 15 % în plus la venit. S-au tot depus cereri în acest sens iar zilele trecute, Sorina Honţaru, de la DSP Argeş, chiar a ridicat aceastǎ problemǎ, spunând cǎ în ultima perioadǎ s-au depus tot mai multe cereri în acest sens.

La Curtea de Argeş, sporul de antenǎ persistǎ

La Curtea de Argeş spre exemplu, de sporul de calculator beneficiazǎ doar angajaţii din cadrul Serviciul Public de Asistenţǎ Socialǎ. Dorin Savu, şeful biroului Resurse Umane din cadrul primǎriei a declarat cǎ angajaţii instituţiei beneficiazǎ în continuare de sporul de antenǎ. E vorba de antena montatǎ pe primǎrie care «radiazǎ » funcţionarii şi pentru care, la ora actualǎ aceştia primesc 10% din salariu, conform noii grile.

Toate actele şi avizele necesare în acest sens au fost luate şi anul acesta aşa cǎ angajaţii primǎriei oraşul regal pot sta liniştiţi – nici radiaţiile nu sunt mari nici banii de neglijat !

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Florin Cîțu, despre împrumuturile realizate de ministrul Adrian Câciu: ‘Trebuie să fim mai ambițioși. Asta dacă nu vrei să ai inflație și criză’

Publicat

in

De

Președintele PNL Florin Cîţu a precizat că în opinia sa, estimarea de anul acesta privind deficitul nu este ambițioasă. Acesta a mai precizat că va fi o ședință a coaliției  în care ministrul Adrian Câciu va veni și va explica dacă aceste îngrijorări ale lui sunt împărtășite și de ei.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă a discutat în cadrul coaliţiei despre preţul mare cu care se împrumută ministrul de Finanţe.

”Am discutat despre aceste îngrijorări ale mele, şi public şi în coaliţie. Sunt sigur că vom avea o coaliţie în perioada următoate în care domnul ministru va veni şi va explica dacă aceste îngrijorări ale mele sunt împărtăşite şi de ei. Eu sper ca evoluţia dobânzilor şi a măsurilor pe care le vom lua să nu ducă la o inflaţie mai mare şi dobânzi mai mari, pentru că avem agenţiile de rating care aşteaptă în martie evaluarea şi orice semn dinspre agenţii că nu merge spre o direcţie bună înseamnă costuri şi mai mari. De aceea, trebuie să fim foarte atenţi cu măsurile pe care le luăm, toate să meargă în sensul menţinerii deficitului cel puţin în limita asumată la începutul anului”, a spus liderul PNL.

Preşedintele PNL a arătat că, ”dacă vrem să evităm o criză de proporţii, trebuie să fim mai ambiţioşi în ceea ce priveşte deficitul”.

”Estimarea de anul acesta nu este ambiţioasă. Nu poţi să vii să spui că terminăm anul cu 7%, şi să reduci un punct procentual, după ce în 2021 am scăzut 3 puncte procentuale. Trebuie să fim mai ambiţioşi. Asta dacă nu vrei să ai inflaţie şi criză. Dacă eşti ok cu asta, să nu fi ambiţios atunci”, a arătat preşedintele PNL, adăugând că ”România a fost ţara care a reuşit să îşi păstreze economia deschisă şi să aibă cea mai rapidă revenire, chiar dacă cei care astăzi, nu mai spun, sau încearcă să spună cum vor rezolva ei problemele, deşi sunt la putere şi ar trebui să le rezolve, atunci spuneau că va fi şi criză economică, şi şomaj, şi foamete şi nu a fost”.

El a precizat că în şedinţa online a liderilor coaliţiei de joi s-a discutat despre criza energetică, pentru că ”pe toţi ne interesează ce facem după 1 aprilie”. ”Mă îngrijorează şi este un subiect pe care trebuie să îl discutăm, evoluţia unor indicatori economici care sunt legaţi, inflaţie, dobânzi”, a spus Florin Cîţu, precizând că, de obicei, vedem o creştere a inflaţiei şi a dobânzilor înaintea unei crize economice.

”Depinde doar de măsurile pe care le vom lua la guvernare să nu avem o criză economică. Soluţii vom găsi şi avem, dar trebuie să ne punem la masă pentru că dacă am reuşit să găsim soluţii când economia a fost închisă două luni de zile, nu există o altă provocare mai mare. Doar trebuie să accepţi că există o problemă şi apoi să venim cu soluţii”, a mai spus Cîţu, amintind că el a redus deficitul la 4%, când a plecat de la guvernare.

Liderul PNL a precizat că a transmis faptul că dacă se iau bani de la investiţii, ne îndreptăm spre un dezastru.

Preşedintele PNL a mai declarat că în opinia lui ar trebui continuată reforma administraţiei publice, şi anul acesta există în PNRR două reforme importante, reforma pensiilor, unde toate pensiile trebuie trecute pe contributivitate şi reforma salarizării, care înseamnă că în sistemul bugetar legăm performanţa de venituri, conform news.ro.

Vezi și:

Un nou congres bate la ușa liberalilor? Motivul pentru care Florin Cîțu ia țara la pas: ‘Vreau ca PNL să fie cel mai mare partid politic din România’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: ‘Nu este cazul ca România să intre în război, așa cum uneori vedem în fake news-uri’

Publicat

in

De

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a precizat că nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război.

„Nu este cazul, şi aş vrea să precizez asta pentru ca populaţia să ştie foarte bine, nu este cazul ca România să intre în război, aşa cum uneori vedem în fake news-uri. Acum două zile, secretarul general NATO, Stoltenberg, a spus că NATO, în cazul unei intervenţii în Ucraina a Federaţiei Ruse, nu va reacţiona militar, pentru că, conform Tratatului NATO, nu poate interveni decât dacă este ameninţată o ţară membră. Ucraina nu este în acest moment membră NATO, dar sigur că vor fi alte forme de reacţie pe care comunitatea internaţională le va lua”, a precizat Vasile Dîncu.

Acesta adăugat că un posibil conflict la graniţă presupune anumite pregătiri şi din partea ţării noastre, dar a subliniat că nu ne pregătim de război.

„Deci, nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război. Atunci, însă, când ai un conflict la graniţă sau în apropierea ta trebuie sa te pregăteşti întotdeauna, pentru că sunt multe efecte adverse aici. Există posibilitatea unei migraţii din cauza războiului şi trebuie gestionată această situaţie. Există alte situaţii legate de circuitele economice, pentru că orice blocadă, de exemplu, a economiei şi a Federaţiei Ruse are influenţă asupra băncilor, asupra energiei, aprovizionării cu energie în Europa, şi sunt şi multe alte lucruri. (…).Noi ne pregătim pentru orice situaţie”, a afirmat Vasile Dîncu, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Vasile Dîncu, despre situația conflictuală dintre Ucraina și Rusia: ‘Nu va fi război, este clar, în care să fie implicată România. Nu este momentul acum să ne impacientăm și nici să luăm măsuri în grabă’

Mircea Geoană reacționează după ce Rusia a cerut retragerea NATO din România: ‘Nu este problema lor! Așa cum noi nu spunem Federației Ruse unde să își pună sau să nu își pună propriile forțe pe teritoriul său’

Se complică situația! Rusia vrea să își recapete influența din perioada blocului Estic URSS. NATO, îndemnată să își retragă trupele din România și Bulgaria

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend