Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asta da vecină: O femeie din Germani a lăsat vecinilor o moștenire de 7,5 milioane de dolari

Avatar

Publicat

in

Locuitorii unei comunități din centrul Germaniei au moștenit în mod neașteptat proprietăți și un portofoliu de acțiuni în valoare de 6,2 milioane de euro (7,5 milioane de dolari), după moartea unei vecine, relatează CNN, potrivit MEDIAFAX.

Renate Wedel locuia în comuna Waldsolms, formată din șase sate, din landul Hesse, împreună cu soțul ei, Alfred Wedel, din 1975.

Alfred a fost un investitor de succes la bursă și a murit în 2014, iar Renate, care primise îngrijiri într-o casă de bătrâni din Frankfurt din 2016, a murit în decembrie 2019 la vârsta de 81 de ani.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus a făcut anunțul! Câte doze a comandat România

În luna aprilie a acestui an comuna a fost anunțată că Renate le-a lăsat un sold bancar, acțiuni și obiecte de valoare.

Sora lui Renate, care era moștenitorul inițial, murise deja, a informat presa locală.

Vestea a venit ca un șoc pentru autorități. “M-am gândit la început că pur și simplu acest lucru nu este posibil, am crezut că a fost o virgulă pusă greșit, ceva nu este chiar în regulă”, a spus primarul local Bernd Heine.

Comunitatea este obligată să folosească moștenirea, evaluată la 6,2 milioane euro, pentru „facilități și infrastructura comunitară”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mihai Chirica este nemulțumit de Guvernul PNL: ‘Sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Mihai Chirica a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiul Iaşi.

Potrivit edilului, bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

“E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. Am observat foarte mult că aceasta s-a depreciat foarte mult pentru că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face cu fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim bazine de înot, iar copiii să înveţe să înoate, iar ceilalţi copii şi elevi vor intra în săli de sport, terenuri de sport. Lucrez la un proiect pe care îl voi propune în Consiliul Local. Avem 26 de grădiniţe. Acolo vrem să construim bazinele de înot, deocamdată, cu bani de la bugetul local”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, în următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli din municipiul Iaşi.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

“Vom construi săli de sport la Şcoala Gimnazială ‘George Coşbuc’, la Şcoala Gimnazială ‘Alexandru Vlahuţă’ şi la Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Iorga’. Cele trei unităţi şcolare nu deţin săli de sport, orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de clasă sau în aer liber”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atacantul rus Aleksandr Kokorin va evolua la Fiorentina

Avatar

Publicat

in

De

Atacantul rus Aleksandr Kokorin va evolua la Fiorentina, a anunţat, luni, clubul toscan. În vârstă de 29 de ani, el a ajuns luni în Italia, anunță news.ro.

Conform presei italiene, Fiorentina va plăti 4,5 milioane de euro pentru atacantul rus.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Kokorin se va afla la prima experienţă în afara Rusiei, după ce a mai evoluat la Spartak Moscova, Dinamo Moscova şi Zenit Sankt Petersburg.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend