Conecteaza-te cu noi

AUTO

ASTA DA PRIMA ! Volkswagen va acorda o primă de 5900 de euro angajaţilor săi germani 

Avatar

Publicat

in

Ca în fiecare an, Volkswagen răsplăteşte munca angajaţilor săi din uzinele germane cu o primă substanţială. Suma este stabilită în fiecare an ca fiind aproximativ 10% din profitul operaţional al companiei.

Anul 2015 le-a adus oamenilor care au dat naştere modelelor Volkswagen o primă de 5900 de euro. Deşi pare consistentă la prima vedere, suma este mai mică decât remuneraţiile primite în alţi ani. În 2011 cei 115.000 muncitori din cele şase uzine germane VW primeau o primă de 7500 de euro. În 2012 ea scădea la 7200, iar în 2013 ajungea la 6200.Volkswagen: bonusuri de 7200 de euro pentru 100.000 de salariaţi germani. Şeful departamentului de personal Volkswagen susţine că bonusul este simţitor mai mare decât valoarea calculată în contractul colectiv de muncă. Tot aici este stipulat şi faptul că bonusul merge doar către angajaţii diviziei de pasageri.
Horst Neumann, directorul departamentului de resurse umane Volkswagen, a declarat că ”brandul german îşi plăteşte corect angajaţii, se asigură că toţi iau parte la succesul companiei şi onorează angajamentele salariale în funcţie de performanţele fiecăruia. Este mereu necesar să păstrăm o balanţă între răsplătirea performanţelor şi asigurarea unui loc de muncă”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

E WOW ! Dacia a prezentat un nou SUV, denumit Bigster

Avatar

Publicat

in

De

Groupe Renault a prezentat un nou SUV Dacia, ce va purta numele Bigster. Modelul are 4,6 metri lungime, este robust și are un interior spațios.

Bigster, conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungimeDacia a prezentat, joi, conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, care prefigurează soluţia pentru un vehicul de segment C accesibil la preţul unui model din segmentul inferior. Potrivit unui comunicat al producătorului auto, conceptul Bigster încorporează valorile de simplitate şi autenticitate specifice mărcii Dacia. Proporţiile conceptului sunt în egală măsură contemporane şi atemporale, iar liniile sale simple inspiră robusteţe. “Interiorul este la rândul său foarte primitor, fiind printre cele mai spaţioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus şi mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei. Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de-a face cu un SUV autentic, opţiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecţiile laterale”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, conceptul Bigster, anticipând un viitor model reprezentativ al gamei Dacia, poate fi echipat cu motorizări alternative şi hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienţilor, cât şi la evoluţia reglementărilor în domeniul auto. “Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluţie a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esenţial, evocând spiritul de aventură şi aducând în plus o tuşă ‘cool’. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi şi atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, a declarat, conform comunicatului, Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

Cu ocazia prezentării de către Groupe Renault, joi, a planului său strategic “Renaulution”, marca Dacia şi-a dezvăluit strategia pentru următorii cinci ani. Astfel, prin crearea noului business unit Dacia-Lada, Dacia îşi va spori eficienţa şi competitivitatea şi îşi va extinde atât prezenţa pe pieţele externe, cât şi gama de modele prin abordarea segmentului C, iar conceptul Bigster prefigurează deschiderea gamei Dacia către noi orizonturi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În 2020 Dacia a înmatriculat peste 47.000 de vehicule în România – Trei modele Dacia în topul vânzărilor din România

Avatar

Publicat

in

De

O cotă de piață în creștere cu 2,4%.

Topul vânzărilor din România, dominat de trei modele Dacia.

Vânzările Dacia pe piețele externe au depășit 473.000 unități.

Dacia a înmatriculat în cursul anului 2020 un număr de 47.380* de vehicule pe piața din România. Datorită măsurilor luate la timp, printre care și utilizarea amplă a platformei dedicate de E-Commerce, Dacia a reușit să atenueze parțial impactul negativ al crizei pandemice. Ca rezultat, cota de piață a mărcii a urcat la finele anului 2020 la 32,4%, față de 30% la sfârșitul anului precedent.

Pentru al zecelea an consecutiv, podiumul celor mai vândute autoturisme din România a fost ocupat și în 2020 de trio-ul Logan, Duster, Sandero, fiecare dintre acestea înregistrând și o creștere a cotei lor în segmentul de piață respectiv.

Astfel, Logan a rămas cel mai popular model de pe piața autohtonă, cu 18.627 unități comercializate. Lansată în urmă cu doar un an, versiunea Stepway a reprezentat aproape un sfert din totalul înmatriculărilor Logan.

Duster a reușit performanța de a depăși volumele de înmatriculări din anul precedent (12.161 unități în 2020, față de 11.736 unități în 2019), consolidându-și poziția de lider autoritar al segmentului SUV din România.

În mod similar, Sandero (9.420 de unități înmatriculate) a înregistrat o creștere de peste 1% a cotei sale în segmentul B-Hatch. Peste 90% din vânzările modelului Sandero au fost reprezentate de versiunea Stepway.

Rezultatele înregistrate atât Logan cât și de Sandero (cu versiunea Stepway) sunt cu atât mai remarcabile, cu cât ambele se află la sfârșitul carierei. Ștafeta lor este preluată de la sfârșitul anului trecut de o nouă generație de modele care aduce progrese majore în materie de design, echipare și calitate percepută. Noile modele Logan și Sandero au fost recompensate recent cu titlul „Mașina Anului 2021 în România”.

Vânzări pe piețele externe

Vânzările totale ale mărcii Dacia (România, plus piețele internaționale) au atins, anul trecut, 520.765 de unități. În Europa (statele UE + EFTA), Dacia a comercializat 385.674 de autovehicule.

*valoarea include 5.024 vehicule Dacia livrate în 2020 pentru flota Poliției.

Top 10 pieţe externe în 2020

ŢarăUnităţi
Franța98.370
2Italia56.848
3Germania52.310
4Spania49.771
5Maroc38.173
6Turcia30.800
7Polonia22.321
8Belgia19.000
9Marea Britanie18.917
10Ungaria11.611

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend