Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Ăsta da oraş regal ! Au cocoţat maneliştii pe Mănăstirea Curtea de Argeş în ziua parastasului Reginei

Avatar

Publicat

in

– Pe afişele de promovare promovate chiar in yiua parastasului Reginei Ana, primăria a avut tupeul să pună maneliştii peste mânastire
– Streche, Paleri si Berbec in loc de Compact sau Gheorghe Zamfir

– Zilele Municipiului fără prea mulți artiști valoroși dar cu cap de afiş manelistul Nicu Paleru

Publicitate

Așa cum este bine știut, Zilele Municipiului Curtea de Argeș au fost amânate din cauza înmormântării Reginei Ana și a zilelor de doliu național, una instituita pe Guvern si alte 3 dar nerespectate de catre primarul băga-mi-aş din Curtea de Argeş. Autoritățile locale minţeau şi prosteau atunci, în apropiere de 15 august, că evenimentul va fi reprogramat pentru 8 septembrie. Nu s-au putut ține însă de cuvânt, tipic PSD si primarului ajuns in fruntea administratie de la gunoaie, și asta pentru că firma organizatoare ar fi avut eveniment în altă zonă a țării. S-a găsit până la urmă o soluție, și anume ca singurul eveniment de amploare de la Curtea de Argeș să aibă loc între 21 și 26 septembrie. Aşadar nici macar de Sfanta Maria Mică. Consilierii locali au fost de acord, în cadrul unei ședințe convocate de îndată, atât  cu data cât și cu artiștii care vor concerta în urbea basarabilor. A urmat o intensă mediatizare a evenimentului pe paginile se socializare, care a avut comentarii pro și contra. In timp ce o parte a argeșenilor s-a declarat mulțumită de eveniment, o altă parte, mai numeroasă, a spus că perioada nu este una potrivită tocmai pentru că a înecput anul școlar iar tinerii și copiii nu vor mai ave timp de bâlci sau de concertele târzii în noapte. De asemenea, nemulțumiri au fost și din cauza artiștilor care vor ajunge la Curtea de Argeș, simțindu-se lipsa numelor mari care ar fi venit în luna august, și anume Compact sau Gheorghe Zamfir.
Studiind afişul de promovare iti dai seama de tupeul primarului Panturescu  si al istoricului Fane Dumitrache, in goana lor de a strange simpatie dar si voturi pentru deputatul sclavilor, Mircea Draghici. Asa se face ca asistam practic la o terfelire a simbolului principal al oraşului, Mănăstirea Curtea de Argeş, asta pentru ca peste ea, ca fundal, Panturescu, Dumitrache si Jubleanu, i-au cocoţat pe manelişti. Avand in vedere experienta primarului ca sef peste gunoaiele din oras dar si antecedentul cu Festivalul Medieval cu tiribombe si vata pe bat, ce pretentii sa poti avea de la el atunci cand vezi ca pune maneaua pe turla Manastirii. Din pacate asteptam o replica de la asa zisa opozitie PNL din Curtea de Arges, mai ales ca liderul Mitrofan este si sef la Casa de Cultura si organizator dar,  ce sa le ceri tocmai celor care cu gura spun ca iubesc istoria si cu alta o cam fura, de amintit aici ca un lider important PNL are dosar penal pentru ca ar fi furat pavajul de pe strada Norocea. Nu putem aprecia decat decizia Arhiepiscopiei luata dupa tiganescul festival Medieval, anume aceea de a anula deja traditionalul concert din Curtea Manastirii, o decizie prin care a dat si iata inca mai da, o palma adminsitratiei locale cu privire la modul de organizare al unor evenimente. Noroc insa ca vom asista la un parteneriat al academicienilor de pe dealurile zonei la acest eveniment rar, sa recunoastem, cu niste zile ale orasului stabilite total aiurea dar si cu niste manelisti cocotati pe turla manastirii. Probabil academicienilor din Curtea de Arges le plac manelele. Bisericesti ? Regale ?

afis
Fără alte comentarii, vă prezentăm felul în care sunt promovate Zilele Municipiului Curtea de Argeș și lista celor care vor concerta pentru argeșeni.
“ZILELE MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGES, un week-end plin de activități recreative, concerte și momente pentru întreaga familie!
Te așteptăm în perioada 22 septembrie – 25 septembrie 2016, pe platoul de Sala Sporturilor, langa Lidl, la Festivalul dedicat Municipiului Curtea de Arges.
Centru de Cultura si Arte “George Topirceanu”, Primaria Municipiului Curtea de Arges și Asociatia Culturala Autentic Fest propune tututor locuitorilor și nu numai un festival încărcat de nostalgie, dar și de voie bună, distracție și concerte în fiecare seară.
Voia bună pentru cei mici va fi asigurată de cel mai mare și frumos parc de distracții: trenulețe, castele, topogane gonflabile și carusele, iar pentru părinți organizatorii au pregătit concerte în fiecare zi și grătare încinse la maxim și stropite cu bere rece din belșug.
Vă promitem un week-end plin de distracție! Pe lângă toate aceste surprize, vom aduce pentru voi zeci de comercianți veniți din toate colțurile țării ce vă vor oferi cele mai gustoase bucate, sarmare, cărnuri afumate, cozonaci, preparate ungurești, cele mai bune vinuri asezonate lângă diversitatea de preparate, brânzeturi, Kurtos Kalacs, turtă dulce şi minunate exponate lucrate manual de meşteri populari, a căror măiestrie dau viaţă amintirilor.
Iar ca ospăţul să fie deplin vă aşteptăm cu adevătare produse tradiționale: plăcinte şi cozonaci din toate zonele ţării, dulciuri, afumături, brânzeturi, dulcețuri, zacuscă și multe altele.
Spectacole de excepție în fiecare seară cu NICU PALERU, MAXIM, ALINA EREMIA, PUYA, NOAPTEA TARZIU, NICOLE CHERRY, DORIAN POPA, LORA, CONSTANTIN ENCEANU, OLGUTA BERBEC, OVIDIU HOMORODEAN, VALENTIN GRIGORESCU, LOREDANA STRECHE și mulți, multi alții!
Intrarea este liberă pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva ore de relaxare și divertisment!”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Panțurescu a câștigat Primăria Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș, conform datelor partiale oficiale, Constantin Panturescu, candidatul PSD, a castigat alegerile si un nou mandat de primar. Acesta l-a invins pe candidatul PNL – Cristian Mitrofan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend