Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asociaţiile LGBTQI din întreaga lume, îngrijorate de amplificarea ostilităţii împotriva lor: ‘Drepturile tinerilor queer au fost atacate în mod particular’

Publicat

in

Membri ai comunităţii LGBTQ se confruntă peste tot în lume cu o înmulţire a actelor ostile împotriva lor, au avertizat militanţi şi responsabili ai unor asociaţii din peste 100 de ţări care s-au reunit în această săptămână în California, în SUA, relatează AFP.

Participanţii la această adunare mondială, prima de acest fel organizată de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au atras atenţia în special asupra dificultăţilor cu care se confruntă tinerii queer, potrivit Agerpres.

Comunitatea LGBTQ a fost întotdeauna supusă „unui nivel extrem de ridicat de violenţă şi discriminare”, afirmă Julia Ehrt, directoare a Asociaţiei internaţionale a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, trans şi intersexuale (ILGA World).

Însă, în ultimii ani, s-a înregistrat o relansare a discursurilor care atacă teoria de gen şi care urmăresc să priveze comunitatea LGBTQ „de drepturile pe care le merită”, spune ea.

În total, peste 600 de reprezentanţi LGBTQ participă la conferinţa mondială organizată de ILGA World la Long Beach, în apropiere de Los Angeles, cu un accent special pus pe tineret.

„Ne luptăm pentru drepturile persoanelor queer în lumea întreagă, însă drepturile tinerilor queer au fost atacate în mod particular”, a declarat pentru AFP Martin Karadzhov, care prezidează comitetul ILGA World pentru tineret.

„Această conferinţă ne oferă pentru prima dată un spaţiu unde să putem avea cu adevărat aceste discuţii”, în special despre „practicile nefaste precum ‘terapiile de conversie’ care sunt imorale, pseudo-ştiinţifice şi brutale şi încă legale în aproape 180 de ţări”, a spus el.

Reluarea acestei conferinţei după doi ani de pandemie este o gură de aer proaspăt pentru participanţi.

„Numeroşi militanţi LGBTQI lucrează în condiţii extreme de opresiune, izolare şi violenţă”, subliniază Jessica Stern, trimis special al Departamentului de Stat al SUA pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI.

În opinia lui Brian Wenke, de la proiectul educativ ‘It Gets Better’, din Los Angeles, conferinţa vine la momentul potrivit pentru tinerii queer din SUA.

„Numai în acest an peste 300 de proiecte de lege în 36 de state” au fost depuse în legătură cu LGBTQ, „variind de la restricţii asupra competiţiilor sportive, la propuneri ‘don’t say gay'” care interzic evocarea în şcoli a chestiunilor de orientare sexuală, spune acest militant.

În opinia sa, toate aceste legi au ca scop unic să îi priveze pe tinerii queer de „experienţa de care au nevoie pentru a creşte şi a se dezvolta” ca adulţi.

Pe pagina sa de înscrieri, conferinţa oferea posibilitatea de a alege din aproximativ 40 de genuri şi identităţi diferite, dintre care multe provenite din culturi tradiţionale din diferite ţări.

În opinia lui Martin Karadzhov, este ocazia „de a risipi mitul conform căruia diversele genuri şi identităţi nu existau înainte, că este ceva nou”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Dezvoltatorii vor putea construi aplicaţii pentru Instagram Reels

Publicat

in

De

Meta anunţă lansarea mai multor API-uri pentru clona sa de TikTok din Instagram, pe care dezvoltatorii le vor putea folosi pentru a dezvolta aplicaţii inclusiv cu facilităţi care nu există în Instagram, conform news.ro.

Pentru că Meta pune mare accent pe Reels pentru a concura cu TikTok, iar acest format este pur şi simplu împins cât mai sus în feed de algoritm, brandurile, dezvoltatorii şi creatorii de conţinut pot, la rândul lor, să profite de acest trend.

Meta a lansat mai multe API-uri care pot fi folosite pentru a integra în aplicaţii mai multe funcţii care să interacţioneze cu Reels. API-urile vizează publicarea, comentariile căutările, tag-urile, descoperirea şi partea de analytics.

Cu aceste API-uri, dezvoltatorii pot construi aplicaţii cu care să se posteze pe conturile de Instagram Business (inclusiv prin programarea postării la o anumită oră), să se modereze comentariile, să se găsească tag-urile care menţionează un anumit cont şi să ofere informaţii despre performanţa postărilor.

Toate aceste funcţii sunt orientate către branduri, care, eventual, îşi pot construi propriile platforme prin care să posteze şi să gestioneze toate aspectele ce ţin de clona de TikTok a Instagram.

Accesul utilizatorilor la noile API-uri va fi crescut treptat. În acest moment, doar 25% dintre aceştia pot accesa noile API-uri, însă, Meta spune că, până pe 6 iulie, oricine le va putea folosi.

Conform datelor făcute publice chiar de Meta după primul trimestru al anului, formatul Reels acontează 20% din timpul petrecut de utilizatori pe Instagram.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franța trimite blindate în Ucraina: trebuie să deschidă breșe în blocada Rusiei

Publicat

in

De

Ministrul apărării Sebastien Lecornu a anunţat că Franţa va trimite în Ucraina cantităţi semnificative de transportoare blindate pentru trupe, într-un interviu publicat luni seară, informează marţi AFP.

„Pentru a se deplasa rapid în zonele aflate sub tirul inamicului, armata are nevoie de vehicule blindate”, a subliniat ministrul francez într-un interviu apărut pe site-ul cotidianului Parisien-Aujourd’hui. Prin urmare, Franţa va „livra, în cantităţi semnificative, vehicule de transport de acest tip, care sunt înarmate”, a adăugat el, informează Agerpres. 

Sebastien Lecornu a confirmat, de asemenea, trimiterea în Ucraina a şase tunuri Caesar suplimentare, în plus faţă de cele 12 trimise deja.

Cu toate acestea, oficialul francez nu a oferit detalii despre data la care vor fi trimise aceste întăriri, anunţate de şeful statului Emmanuel Macron pe 16 iunie în timpul vizitei sale la Kiev.

Referitor la livrarea rachetelor antinavă, solicitate de Kiev pentru a „deschide breşe în această blocadă maritimă impusă de Rusia şi care privează multe ţări de livrările de cereale şi materii prime”, aceasta „face parte din dosarele aflate în studiu”, a adăugat ministrul francez, fără a furniza detalii suplimentare.

De la începutul ofensivei militare lansate de Moscova în Ucraina pe 24 februarie, Parisul a livrat Kievului tunuri Caesar, rachete antitanc Milan şi rachete antiaeriene Mistral.

La mijlocul lunii aprilie, fostul ministru al apărării Florence Parly estimase la peste o sută de milioane de euro valoarea echipamentelor militare livrate Ucrainei de Franţa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend