Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asociația SOS Infertilitatea acordă un grant de 6.000 de euro pentru finanțarea unei proceduri FIV. Ce condiții trebuie să îndeplinească aplicanții

Publicat

in

Asociația SOS Infertilitatea, prin președinta sa, Nicoleta Cristea-Brunel, oferă anual Grantul memorial JEAN-PIERRE BRUNEL, care are scopul de a finanța integral o procedură de fertilizare in vitro pentru un cuplu membru al comunității SOS Infertilitatea, care își dorește un copil dar nu îl poate concepe decât cu ajutor medical, anunță asociația.

Mama si bebelusFoto: PhotoExpress

În anul 2022, valoarea grantului este de până la 6.000 de euro (30.000 de lei), o suma în principiu suficientă pentru a acoperi procedura (inclusiv cu ovocite donate) și medicația.

„Așa cum și-ar fi dorit Jean-Pierre (care – ca vicepreședinte al Asociației și, mai ales, ca om și tată care nu a uitat ce înseamnă infertilitatea – a susținut intens toate acțiunile asociative și a apucat să asiste la extragerea de la prima ediție a Grantului memorial Eva și Clara Brunel), proiectul oferă un acces universal, fără condiționări semnificative.

Singurele condiții în cadrul acestui proiect sunt să existe o recomandare medicală anterioară de efectuare a procedurii de fertilizare in vitro (nu cerem o dovadă scrisă atașată în cadrul aplicației, dar persoana câștigătoare va trebui să o poată furniza organizatorilor), iar vârstă feminină să fie de maximum 48 de ani la 1 septembrie 2022 (dat fiind faptul că majoritatea clinicilor serioase din Europa fac proceduri FIV, inclusiv cu ovodonatie, până la vârstă de maximum 49 de ani ai pacientei). Recomandăm aplicantelor să își acorde șanse reale de a avea un copil, iar după vârstă de 40 de ani să opteze pentru o procedură cu ovocite donate”, precizează sursa citată.

Sunt eligibile atât cuplurile, cât și femeile singure.

Lansarea proiectului are loc anual în dată de 17 august, iar extragerea castigatoarei în data de 4 septembrie.

Sunt eligibile procedurile de FIV, FIV-ICSI, FIV cu ovocite donate, FIV cu spermatozoizi donați, FIV cu dublă donare de gameți, embrioadoptie. Nu este eligibilă procedura de gestație pentru altul / mama-purtătoare, însă doar pentru că această procedura se poate efectua exclusiv în străînătate iar costul acesteia este exorbitant, neputând fi acoperit prin acest grant.

Procedura se poate efectua la orice clinică FIV acreditată din România sau la o clinică cu o bună reputație din străinătate.

„Acest grant nu este un proiect sec, ci reprezintă o investiție emoțională intensă. Va rugăm să acordați timp și atenție rubricii „istoricul de infertilitate” din chestionar. Să ne spuneți povestea voastră. Va fi citită. Cu empatie.

Aplicanții se angajează să folosească fondurile Grantului cu responsabilitate și bună-credință și să informeze Asociația în mod constant asupra evoluției demersurilor medicale. Nerespectarea acestei condiții poate duce la anularea acordării Grantului”, se mai arată în comunicatul asociației SOS Infertilitatea.

Înscrierile au loc în perioada 17 – 27 august prin intemediul acestui formular https://forms.gle/dLKgHeWS8zQavLPa7, iar extragerea va avea loc în dată de 4 septembrie, ziua aniversării lui Jean-Pierre.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ping- pong cu nervii românilor, în plină explozie a facturilor: E.On face anunțul pentru toți clienții săi

Publicat

in

De

E.ON Energie România informează că procesul de facturare se derulează normal, fără întârzieri cauzate de schimbările aduse de OUG 27/OUG 119, arată un comunicat. Compania spune că au fost deja implementate noile prevederi valabile începând cu 1 septembrie pentru energie electrică, cele pentru gaze naturale rămânând nemodificate.

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie au fost emise facturile plafonate către toți clienții casnici eligibili. Procesul va continua pe parcursul lunii octombrie, astfel încât toții clienții companiei vor primi facturile la timp, evitându-se astfel situațiile în care aceștia primesc mai multe facturi într-o singură lună.

E.ON Energie România recomandă clienților să opteze pentru autocitire și să transmită indexul în perioada menționată pe factură. Astfel, clienții se asigură că odată cu înregistrarea citirii de la distribuitor nu vor avea valori mari ale facturilor de regularizare. Totodată, este importantă respectarea termenelor contractuale de plată pentru evitarea situațiilor nedorite precum întreruperea furnizării sau costuri adiționale generate de plata cu întârziere (dobânzi penalizatoare).

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice cu un portofoliu format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Raport: 68 de unităţi de învăţământ dintre cele 407 din judeţul Vâlcea nu dispun de niciun fel de sistem de protecţie

Publicat

in

De

68 de unităţi de învăţământ dintre cele 407 din judeţul Vâlcea nu dispun de niciun fel de sistem de protecţie, iar alte 30 îndeplinesc doar una dintre cerinţele minime de securitate prevăzute de lege, potrivit unui raport al Poliţiei Vâlcea, prezentat joi, într-o şedinţă de lucru a reprezentanţilor tuturor instituţiilor cu atribuţii în asigurarea siguranţei în şcoli ce s-a desfăşurat la Instituţia Prefectului.

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Ion Matei, a precizat că o grădiniţă şi o şcoală primară din oraşul Bălceşti nu au nici măcar gard împrejmuitor, însă numărul şcolilor fără paznic sau camere video de supraveghere este cu 30 mai mic în acest an şcolar faţă de anul anterior, potrivit Agerpres.

„Anul trecut nu am avut unităţi de învăţământ asigurate exclusiv cu pază umană, anul acesta avem una. Număr unităţi de învăţământ dotate exclusiv cu sisteme de supraveghere video – 233 anul trecut, 257 în acest an. Număr de unităţi de învăţământ care dispun atât de pază umană, cât şi de sisteme tehnice de supraveghere video – 44 anul trecut, 51 în acest an. Număr unităţi de învăţământ care nu dispun de pază umană şi nici de sisteme tehnice de supraveghere video – 128 în anul precedent, 98 în acest an. Dintre aceste unităţi, un număr de 30 au totuşi montat sistem de alarmă împotriva efracţiei, îndeplinind astfel una dintre cerinţele minime de securitate prevăzute prevăzute de art. 8, ind. 1 din Anexa 1 la HG nr. 301/2012. Aşadar, un număr de 68 de unităţi de învăţământ nu au în prezent montat niciun fel de sistem de protecţie”, a spus reprezentantul IPJ Vâlcea.

Conform datelor prezentate de IPJ Vâlcea, cele mai multe dintre unităţile de învăţământ din judeţ fără pază sunt grădiniţe din mediul rural.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend