Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asociaţia ‘Pro Infrastructură’ cere Ministerului Transporturilor să discute cu Alstom pentru schimbarea macazurilor şi semnalelor pe Coridorul IV

Publicat

in

Asociaţia “Pro Infrastructură” cere oficialiilor din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să intervină şi să aibă discuţii aplicate cu Alstom pe tema tsistemelor de centralizare şi telecomunicaţii pentru schimbarea macazurilor şi semnalelor necesare pe cei 40 de kilometri de cale ferată de la Curtici la Arad, problemă despre care afirmă că ”se generalizează deja pe sute de kilometri, pe întregul Coridor IV Bucureşti-Braşov-Sighişoara-Arad, pe mulţi ani de acum înainte”.

Potrivit unei postări publicate, miercuri, de asociaţie pe Facebook, de vreo 7 ani, CFR Infrastructură împreună cu Alstom se chinuie să configureze sistemele de centralizare şi telecomunicaţii pentru schimbarea macazurilor şi semnalelor (evitarea coliziunilor între trenuri) necesare circulaţiei pe cei 40 de kilometri de la Curtici până la Arad (Ghioroc), potrivit news.ro.

Citește și: Un medic de la UPU-SMURD vorbește despre ‘psihoza Groșan’: oamenii refuză masca de oxigen

“De altfel, ele au fost blocate recent timp de 20 de ore în zona Arad şi s-a mers în regim manual, cu mari întârzieri („la steag”). Asta după ce recepţia lucrărilor Alstom s-a făcut foarte greu, cu sute de neconformităţi. Decalajele sunt cauzate de indulgenţa şi răbdarea fără limite a CFR cu antreprenorul, pe de-o parte, şi de proiectul prost care încearcă să integreze un sistem ultra-modern, gândit pentru linii de mare viteză (ERTMS nivel 2), cu unul ”legacy” conceput în 1960 bazat pe relee electromagnetice (BLA+INDUSI)”, se mai arată în postare.

Potrivit asociaţiei, deşi căile ferate nu sunt la fel de importante în mediul politic ca autostrăzile, este momentul ca oficialii din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să intervină şi să aibă discuţii aplicate cu Alstom.”Impactul acestui blocaj între public şi privat asupra circulaţiei feroviare este şi poate continua să fie major. Mai mult, problema de la Arad (km 614)- Curtici se generalizează deja pe sute de kilometri, pe întregul Coridor IV Bucureşti-Braşov-Sighişoara-Arad, pe mulţi ani de acum înainte”, mai reiese din postare.

Alstom are contracte pentru sistemele de comunicaţii, semnalizări şi centralizări digitale dintre Sighişoara şi Simeria, unde lucrările la terasamente şi linii s-au încheiat, dar se circulă tot restricţionat, pe un singur fir, deoarece lipsa sistemelor Alstom face imposibilă schimbarea macazurilor în gări.

Compania are de asemenea contracte pe Braşov-Sighişoara şi mare parte din Simeria-Arad, unde lucrările la calea ferată sunt în desfăşurare. “Fără o reaşezare a relaţiilor dintre Ministerul Transporturilor, CFR şi Alstom, aceste întârzieri ”digitale„ riscă să le depăşească pe cele de la construcţia de terasamente, poduri şi tuneluri!”, au semnalat reprezentanţii Asociaţiei “Pro Infrastructură”.

Infrastructura feroviară reprezintă o prioritate pentru Ministerul Transporturilor şi va investi 1 miliard de euro pentru repararea căii ferate, având în vedere că în ultimii 10-15 nu s-a investit nimic, a declarat ,săptâmâna trecută, după şedinţa de Guvern, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Cătălin Drulă.

Ministrul a mai spus că sunt 9.000 de km de cale ferată care este în paragină, de aceea vrea să investească 1 miliard de euro prin Planul Naţional de Restructurare şi Rezilienţă (PNRR) pentru reînnoirea infrastructurii feroviare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Christine McVie, solistă a formației Fleetwood Mac, a murit la 79 de ani

Publicat

in

De

Cântăreața și compozitoarea Christine McVie, membră a trupei rock anglo-americane Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani, a informat BBC miercuri, citând o declarație a familiei ei, relatează Reuters.

Christine McVie Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Cântăreaţa şi compozitoarea britanică a semnat unele dintre cele mai importante melodii ale formaţiei precum „Little Lies”, „Everywhere”, „Don’t Stop”, „Say You Love Me” şi „Songbird”, potrivit News.ro.

Ea a murit la un spital, având alături familia, se arată într-un comunicat.

McVie a părăsit Fleetwood Mac după 28 de ani, în 1998, dar a revenit în formaţieîn 2014.

„Ne-am dori ca toată lumea să o păstreze pe Christine în inimi şi să-şi amintească viaţa unei fiinţe incredibile şi a unui muzician venerat care a fost iubit universal”, este mesajul familiei artistei.

McVie, care s-a alăturat formaţiei Fleetwood Mac în 1970, este textiera unora dintre cele mai importante melodii ale grupului, inclusiv „Don’t Stop”, „You Make Loving Fun”, „Over My Head”, „Songbird”, „Say You Love Me”.

McVie a lansat trei albume solo. Discul ei din 1984, „Christine McVie”, a fost singurul care a ajuns în topurile americane, pe locul 26.

Între divorţul ei din 1976 de McVie şi căsătoria ei din 1986 cu Quintela, ea a fost logodită timp de trei ani cu toboşarul, compozitorul şi vocalistul de la Beach Boys, Dennis Wilson.

Inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998, Fleetwood Mac este una dintre cele cele mai de succes formaţii din ultimii 50 de ani, cu albumul „Rumors” din 1977 câştigător Grammy, vândut în 45 de milioane de copii în toată lumea, pe locul doi fiind „Tango in the Night” (1987), cu 15 milioane vândute.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO – Pericol la Sala Sporturilor din Arad: Arsenal de luptă descoperit în rucsacul unui tânăr la intrarea la un meci de baschet

Publicat

in

De

Jandarmii au descoperit un adevărat arsenal de luptă în rucsacul unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet feminin.

Jandarmii arădeni care asigurau ordinea publică la meciul de baschet feminin între UAV Arad și Rapid București au descoperit un bărbat in vârstă de 21 de ani care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad cu un rucsac în care deținea un întreg arsenal de luptă.

Jandarmii au găsit în rucsac o petardă cu fitil, 3 cutii de materiale pirotehnice, un pumnal de 16 centimetri și un lanț invelit in material textil de un metru lungime.

Tânărul le-a spus jandarmilor că a cumpărat bunurile din București și că le poartă permanent cu el pentru autoapărare.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare, care împreună cu bunurile, vor fi predate IPJ Arad în vederea continuării cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend