Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, criticată pentru lipsa diversităţii la Globurile de Aur, promite o schimbare

Avatar

Publicat

in

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), criticată pentru lipsa diversităţii şi probleme de etică, inclusiv în cazul Globurilor de Aur, pe care le acordă anual, şi-a luat angajamentul de a efectua schimbări ce o vor transforma, potrivit news.ro

Într-un mesaj publicat sâmbătă seară pe Instagram, HFPA a anunţat că va apela la un expert în diversitate şi egalitate, care va fi consultant pentru politicile asociaţiei.

„Ne îmbunătăţim eforturile pentru a crea transparenţă în operaţiunile noastre, în vot, proceduri, eligibilitate şi afiliere. Aceştia sunt primii paşi pe care îi vom face în următoarele 60 de zile şi vom desfăşura acţiuni suplimentare bazate pe recomandările care vin din analizele şi aprecierile iniţiale”.

Organizaţia a mai transmis că va creşte sprijinul pentru stagii, mentorat şi programe bursiere pentru studenţii de culoare şi din alte grupuri slab reprezentate interesaţi de jurnalism. În plus, vor fi organizate anual consultări privitoare la rasism, discriminare şi hărţuire.

Citește și: VIDEO ‘LECȚIA’ de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj – Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

HFPA va angaja o firmă independentă de avocatură care va crea o metodă pentru membrii, parteneri şi artişti de a raporta încălcările standardelor etice.

Anul trecut, Kjersti Flaa, reporter norvegian care susţine că i-a fost respinsă înscrierea în grup pentru că ar reprezenta o ameninţare pentru alţi membri scandinavi şi că Asociaţia acţionează ca un „cartel ilegal”, a deschis un proces care a fost ulterior respins de un judecător federal.

Politicile şi acţiunile HFPA, care are 85 de membri, au fost criticate de-a lungul timpului şi de Time’s Up Organization şi rerpezentantele mişcării #MeToo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Premierul Cîţu, după prima zi de relaxare a restricţiilor: ‘O zi care a început wow și se termină la fel’

Avatar

Publicat

in

De

Florin Cîţu afirmă că prima zi de relaxare a rescţiilor a fost una “wow”. Premierul scrie pe Facebook, după participarea la un spectacol de teatru la care au avut acces doar persoanele vaccinate, că iubitorii de cultură au înţeles că singura soluţie este vaccinare.

“O zi care a început wow și se termină la fel.

Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, “Dineu cu proști”, la Teatrul Național București.

Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, scrie Cîţu pe Facebook.

Cîţu începuse ziua de sâmbătă în acelaşi stil “wow”.

“Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?

Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow.

Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.

Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil.

Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”, a scris Cîţu, sâmbătă dimineaţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Franța a ajuns deja la 20 de milioane de persoane vaccinate

Avatar

Publicat

in

De

Franţa a depăşit sâmbătă pragul de 20 de milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, chiar înainte de relaxarea constrângerilor sanitare miercuri, 19 mai, prin redeschiderea magazinelor, teraselor şi incintelor culturale, potrivit AFP şi La Tribune, arată Agerpres.

Anunţul a venit de la preşedintele Emmanuel Macron şi de la primul ministru pe Twitter.

După un debut haotic, campania de vaccinare s-a accelerat. “20 de milioane de francezi vaccinaţi!”, a scris premierul Jean Castex pe Twitter. “Tuturor celor care s-au mobilizat pentru a atinge acest obiectiv: mulţumesc pentru angajamentul vostru şi excepţionala voastră mobilizare. Tuturor compatrioţilor noştri eligibili care nu sunt încă vaccinaţi: mergeţi la sante.fr.”( platforma pentru vaccinare), a adăugat el.

Numărul exact al persoanelor vaccinate cu prima doză nu este cunoscut pentru moment. Potrivit ultimelor cifre publicate vineri seara, 19.706.931 de persoane primiseră cel puţin o injecţie şi 8.705.141 persoane primiseră şi rapelul, adică 13% din populaţia totală şi 16,6% din populaţia adultă.

În cursul dimineţii, Jean Castex s-a declarat “optimist în mod rezonabil” că sâmbătă va fi atins obiectivul de 20 de milioane, în cursul unei vizite la centrul de vaccinare din Porte de Versailles din Paris.

Guvernul şi-a stabilit ca obiectiv să atingă pragul de 20 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză în 15 mai, iar apoi de 30 de milioane peste o lună.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

“Este un moment foarte important pentru întreaga ţară pentru că aceasta întăreşte perspectivele ieşirii din criză care sunt de asemenea consolidate de evoluţia datelor epidemiei ce regresează peste tot” în Franţa, a adăugat Jean Castex.

“Obiectivul următor este de 30 de milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi este posibil”, a insistat premierul, în timp ce campania va fi deschisă pentru toţi adulţii fără distincţii de vârstă din 15 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend