Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Asociaţia Anima nu are timp să adune maidanezii agresivi de pe teritoriul Câmpulungului

Avatar

Publicat

in

Problema câinilor comunitari din Câmpulung este una cât se poate de delicată şi pare a nu-şi fi găsit nici o rezolvare în ultimii 20 de ani. Numărul maidanezilor în continuă creştere dă mari bătăi de cap autorităţilor locale în condiţiile în care, la nivel local, Asociaţia Anima se tot bate cu pumnii în piept că are situaţia sub control.
Realitatea este că în cazul în care un câine comunitar creează probleme unui întreg cartier câmpulungean, chiar în apropierea unei grădiniţe, Asociaţia Anima se declară a fi neputincioasă în a lua câinele la adăpost. Motivul este unul cât se poate de ciudat şi anume că ori nu are cine să vină să-l ia, ori că maşina e stricată sau şoferul mult prea ocupat.
Cert este că în jurul Adăpostului Anima a existat şi există mai mult interesul sponsorilor şi pe locul doi se clasează interesul de a fi rezolvată situaţia câinilor fără stăpân, cu prioritate a celor periculoşi. La ora actuală, Asociaţiei Anima pare a fi mult mai interesată de cum să atragă banii germanilor interesaţi să investească într-un nou adăpost, decât să adune câinii agresivi de pe străzile municipiului.
În tot acest timp, viceprimarul Liviu Ţâroiu, cel care timp de peste doi ani de zile a avut ca principală şi unică sarcină situaţia câinilor comunitari, nu mai pare aşa interesat de subiect aşteptând şi el, la rândul lui, ca aleşii locali să desemneze un consilier care să preia atribuţiile viceprimarului pentru a rezolva problema maidanezul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Avatar

    FARA Maidanezi

    2 aprilie 2015 la 2:25

    Cum adica nu are timp ! Pai ce legatura are ecarisaju primariei cu ONG asta ! Bai terminati cu circu asta si dati drumu la adunarea si eutanasierea maidanezilor ca daca iesim in strada si venim peste voi la primarie va fi macel in cel mai adevarat sens al cuvintului .

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Organizația Mondială a Sănătății avertizează Europa: ‘Zone lovite rău o dată pot fi lovite din nou’

Avatar

Publicat

in

De

Directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, a atras atenţia că ratele de transmitere a coronavirusului rămân prea ridicate pe continent, punând presiune pe sistemele medicale, ceea ce face prematură relaxarea măsurilor restrictive.

‘Trebuie să avem răbdare, va lua timp să vaccinăm’, a spus Kluge într-un briefing online. ‘Am învăţat lecţii aspre – deschiderea şi închiderea, apoi redeschiderea rapidă (a societăţilor) este o proastă strategie’ pentru a încerca reducerea contagiunii, a adăugat el.

Kluge a mai spus că ‘ratele de transmitere în Europa sunt încă foarte ridicate, afectând sistemele de sănătate şi punând presiune pe servicii, ceea ce face să fie prea devreme pentru relaxarea’ măsurilor.

‘Scăderea transmiterii necesită un efort susţinut, consecvent. Aveţi în vedere că doar puţin peste 3% dintre locuitorii regiunii au trecut printr-o infecţie confirmată cu COVID-19. Zone lovite rău o dată pot fi lovite din nou’, a atenţionat el.

Potrivit responsabilului OMS, 35 de state europene au început programele de vaccinare, până acum fiind administrate 25 milioane de doze.

‘Aceste vaccinuri şi-au arătat eficacitatea şi siguranţa la care toţi speram. Această întreprindere monumentală va elibera presiunea de pe sistemele noastre de sănătate şi, neîndoielnic, va salva vieţi’, a subliniat el.

Potrivit lui Kluge, menţinerea ratelor ridicate de transmitere şi apariţia unor noi variante ale virusului fac urgentă vaccinarea categoriilor prioritare, însă ritmul de producere şi distribuire a vaccinurilor nu răspunde deocamdată aşteptărilor.

‘Acest paradox, în care comunităţi întrevăd un sfârşit odată cu vaccinul, dar, în acelaşi timp, sunt chemate să respecte măsuri restrictive în faţa unei noi ameninţări, provoacă tensiune, anxietate, oboseală şi confuzie. Acest lucru este absolut de înţeles în condiţiile date’, a mai afirmat responsabilul OMS, informează agerpres.ro.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Virgil Musta: ‘O nouă pandemie ar însemna un număr mare de cazuri și cu un procent mare de decese’

Avatar

Publicat

in

De

„Se pare că sunt cazuri doar în focar și nu a ajuns încă într-o transmitere comunitară. Dacă ajunge în transmitere comunitară, depistarea acestor cazuri este mult mai dificilă, (…) nu stă la îndemâna oricărui laborator să facă această determinare”, a declarat dr. Virgil Musta, adăugând că „trebuie să se facă determinări pentru a se face studii epidemiologice să se vadă nivelul de pătrundere a acestei tulpini în România”.

El avertizează că dacă se ajunge la transmitere comunitară, trebuie luate măsuri imediate.

„Numărul de cazuri încă nu este foarte mare ca să ridice suspiciunea de propagare a acestei noi tulpini în România. Dar cred că trebuie să fim foarte atenți și foarte precauți. La orice semn care ne-ar arăta că tulpina începe să se multiplice și să cuprindă un număr mare de populație trebuie să blocăm transmiterea, pentru că se știe că are o transmitere foarte mare.

Copiii, posibil vector de transmitere

Medicul a mai arătat că astfel de cazuri apar și la copii și există riscul de răspândire a virusului.

„Copiii fac de multe ori forme inaparente și reprezintă un vector de trasmitere important. Trebuie să luăm măsuri aparte ca să protejăm contaminarea copiilor, pentru că ei pot deveni un vector de apariție a infecției comunitare”, a mai precizat Virgil Musta.

El spune că o nouă creștere a numărului de infectări va duce la creșterea numprului de cazuri grave și decese.

„Numărul de cazuri va crește atât de mult încât va fi o nouă presiune pe sistemul de sănătate, care nu știu cât va mai putea rezista. O nouă pandemie ar însemna un număr mare de cazuri, cu un număr mare de cazuri cu forme severe și cu un procent mare de decese”, a mai arătat medicul timișorean, conform digi24.ro.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend