Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Aşa ştiu ei sǎ organizeze – Instituţiile locale pe post de toalete publice

Avatar

Publicat

in

Nu e nici primul şi probabil nici ultimul an când, în perioada zilei de Sf. Maria centrul municipiului Curtea de Argeş şi zonele turistice ale acestuia sunt luate cu asalt de pelerini, turişti, sau pur şi simplu locuitori ai oraşului şi zonelor învecinate care participǎ la activitǎţile specifice aceste perioada.

Autoritǎţile organizatoare ale acestor evenimente însǎ nu au reuşit sǎ rezolve nici în acest an una dintre marile probleme ale acestei perioade şi nu numai – lipsa toaletelor publice.

Publicitate

« Nu mai las pe nimeni la stadion… »

Bâlciul anual de Sf. Maria precum şi concertele prilejuite de Zilele oraşului au loc în acest an în faţa sǎlii de sport a municipiului. Toţi cei care au venit din timp sǎ îşi monteze tarabe, terase sau parcul de distracţii, au ajuns înaintea puţinelor toalete ecologice aduse în zonǎ de organizatori astfel cǎ, mai multe zile au folosit toaletele sǎlii de sport.

Mulţi dintre comercianţi şi vizitatori se bazeazǎ pe faptul cǎ şi în acest an vor folosi toaletele unei alte instituţii, ale Stadionului Municipal. Numai cǎ, administratorul acestuia nu vrea sǎ se mai încurce şi în acest an. « Nu mai las pe nimeni sǎ foloseascǎ toaletele de la stadion. Sǎ aducǎ organizatorii toalete ecologice. Eu nu plǎtesc om sǎ stea acolo sǎ taxeze… Noi acum avem apometre iar apa o folosim pe cea din puţul forat acum câţiva ani… » a declarat redactorilor PROFIT, Gabriel Nastea, administratorul Stadionului Municipal.

Comercianţii de pe Bulevard, transformǎ Centrul de Culturǎ în toaletǎ publicǎ

Alte sute de persoane cǎrora li se închiriazǎ spaţii pe Bulevardul Basarabilor pentru a-şi comercializa marfa, sunt lipsite şi ele de condiţiile minime. Singura utilitate de care beneficiazǎ aceştia, în banii de taxǎ achitatǎ la primǎrie, este curent electric la care sunt racordaţi. Dacǎ au nevoie de toaletǎ, se duc buluc la Centrul de Culturǎ şi Arte George Topirceanu. Acolo nu plǎtesc taxǎ şi beneficiazǎ de toate condiţiile. Ce lasǎ în urmǎ şi ce dute vino ajunge insituţia de culturǎ, ştie numai personalul care se ocupǎ de curǎţenia instituţiei.

Muzeul, şi el pe post de… ecologicǎ

Turiştii care viziteazǎ Biserica Domneascǎ folosesc toaleta Muzeului Municipal şi asta pentru cǎ cea din curtea lǎcaşului de cult este probabil cel mai mare focar de infecţie din municipiu.

Aşadar, recomandarea este sǎ nu consumaţi prea multǎ bere în bâlci, şi în nici un caz în zilele de sâmbǎtǎ şi duminicǎ pentru cǎ atunci instituţiile locale din Curtea de Argeş, cele transformate în toalete publice, sunt închise.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ludovic Orban, o nouă gafă: ‘Vrancea este nu doar epicentru pentru cutremure, ci și pentru investiții’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut o nouă gafă în timp ce se afla la Focșani: ”Vrancea este nu doar epicentru pentru cutremure, ci și pentru investiții”. Acest moment vine după ce în urmă cu câteva zile a întrebat un bătrân în scaun electric ”ce viteză prinde”.

„Vrancea este nu doar epicentru pentru cutremure, ci şi pentru investiţii. Foarte multe proiecte de investiţii (…) sunt în faze de pregătire şi vor începe să fie executate. Este vorba, în special, de investiţii în infrastructură, de care are nevoie Vrancea ca suport pentru dezvoltare economică”, a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Prim-ministrul a arătat că principalul proiect de investiţii care va trece prin zonă este autostrada A7 de pe Coridorul IX Paneuropean.

Publicitate

„Anunţ în premieră că am decis ca patru tronsoane de pe A7 să fie finanţate din Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare, ceea ce oferă o garanţie că avem resursele financiare pentru a susţine aceste investiţii extrem de importante”, a precizat Ludovic Orban, informează agerpres.ro.

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

USR: ‘DIICOT are nevoie de o nouă conducere’

Avatar

Publicat

in

De

Uniunea Salvaţi România apreciază că şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, trebuie să facă „un pas înapoi”, după ce soţul ei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

DIICOT are nevoie de o nouă conducere. Soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat azi de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare. În aceste condiţii, credem că pentru protejarea imaginii instituţiei şi eliminarea oricăror suspiciuni, doamna Hosu trebuie să facă un pas înapoi. Reamintim şi că preşedintele României a declarat că ‘vor fi urmări’ în cazul unei condamnări.

USR subliniază şi faptul că, dacă avizul CSM privind numirea doamnei Hosu ar fi fost respectat, această problemă nu ar fi existat,reiese dintr-un comunicat USR.

Publicitate

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ‘Carpatica Asig’, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în situaţia în care va apărea o condamnare în cazul soţului şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, cu siguranţă aceasta nu va rămâne fără urmări.

„Dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic aşa ‘self evident’. (…) Dacă se va ajunge la acest scenariu, (…) nu voi sta să aştept să mişte alţii rotiţele”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Potrivit deciziei instanţei, Dan Hosu a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi un an şi şase luni închisoare pentru instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o condamnare de 3 ani, însă cu suspendarea executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de trei ani şi şase luni.

Pe de altă parte, Dan Hosu a fost achitat pentru trafic de influenţă şi dare de mită, notează agerpres.ro

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend