Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AȘA SE TOACĂ BANII- Primăria Curtea de Argeș modernizează 5 camere cu 150.000 EURO!!! 1300 Euro/mp doar pentru renovarea câtorva camere de cămin

Publicat

in

Cheltuirea banului public fără o analiză atentă la costuri și oportunitate a devenit sport PSD-ist la Curtea de Argeș. Au fost nenumarate cazuri in care Primăria a cumpărat la suprapreț imobile, servicii sau diverse. Mai noi, la propunerea primarului Panțurescu, consilierii locali au votat pentru înființarea unui Centru comunitar integrat Curtea de Argeș, valoarea investiției fiind de 832.049,3 lei, adică undeva la 150.000 Euro. Atenție mare! Cei 150.000 Euro nu vor fi folosiți pentru cumpărarea unui imobil de primă clasă ( la banii aceștia așa s-ar putea crede ) ci for fi cheltuiți amenajarea a 5 camere aflate în sediul DAS Curtea de Argeș, în suprafață totală de 135 mp. Un calcul simplu arată că primăria lui Panțurescu mână largă va plăti doar pentru amenajare nici mai mult nici mai puțin de 1.256, 87 euro/mp. Adică cu mult mai mult decat ar construi de la 0 ceva ultramodern sau a cumpăra un spațiu gata construit și modernizat.

Potrivit proiectului votat de consilierii locali, prin acest scump modernizat Centru comunitar integrat, Direcția de Asistența Socială va oferi servicii de asistență medicală pentru persoanele vulnerabile din municipiu. Beneficiarii vor fi identificați printr-un parteneriat încheiat între primăriile Curtea de Argeș – Corbeni – Valea Iașului, fundațiile Basarab și Handrom, Unicef, CAS și DSP Argeș.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentarul român, Eugen Tomac: Peste 50 de mii de români au semnat pentru România în Schengen

Publicat

in

Peste 50.000 de români au semnat pentru ca România să adere la spațiul Schengen, a anunțat luni pe pagina sa de facebook, europarlamentarul român, Eugen Tomac.

Anul acesta, pe 6 februarie, am dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru blocajul generat de Austria împotriva României în procesul de aderare la spațiul Schengen.În calitate de deputat european, am depus această acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene având calitatea de reclamant neprivilegiat. Pentru a reuși să avem un proces cât mai rapid în interesul a douăzeci de milioane de cetățeni români, am lansat campania “Semnează pentru România în Schengen”.

Prin acest demers, am invitat cetățenii români să susțină petiția adresată Parlamentului European prin care îi cerem intervenția în procesul deschis la CJUE. De ce? Pentru că Legislativul are calitate de reclamant privilegiat.În urma campaniei, am reușit să convingem peste 50.000 de români să semneze pe platforma www.romaniainschengen.ro. Mesajul nostru ferm va ajunge în Parlamentul European!

Le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte, fiecărui cetățean român care a contribuit la acest succes.

Dăm dovadă astfel de solidaritate și unitate spre apărarea intereselor României într-o Europă pe care ne-o dorim liberă.Semnătura dumneavoastră ne dă curajul să luptăm mai departe prin toate mijloacele împotriva acestei mari nedreptăți.

Sunt convins că vom reuși să o corectăm în Justiție. Le mulțumesc, de asemenea, sutelor de colegi din întreaga țară care s-au mobilizat extraordinar pentru a-i convinge pe români să ne fie alături în acest demers atât de necesar. România merită în Schengen, românii merită să fie liberi în Europa. Împreună vom reuși să ne facem dreptate acolo unde Guvernul nu a vrut!’, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Anitta Hipper, a făcut declarații cu privire la aderarea României la spațiul Schengen, pe pagina oficială de Twitter a instituției de la Bruxelles.

„Atât România, cât și Bulgaria, sunt gata să se alăture Spațiului Schengen și au îndeplinit criteriile pentru acest lucru încă din 2011. În plus, România și Bulgaria au fost actori în dezvoltarea continuă și neîncetată a rolului Schengen.

Poziția Comisiei este clară când vine vorba despre aderarea împreună la Schengen a României și Bulgariei. Aceste țări sunt pe deplin gata să facă acest lucru. Potrivit tratatelor și statelor UE, trebuie să deveniți membri plini a Spațiului Schengen”, a transmis Hipper, într-un mesaj, scrie dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea tună și fulgeră: Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania

Publicat

in

Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania, scrie ministrul Gabriela Firea pe Facebook, după ce o familie și-a vândut fiica când aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie.

”Este șocant gestul făcut de o familie de români stabilită în Spania: și-au vândut fiica, când aceasta avea doar 12 ani, pentru a stinge o datorie. Autoritățile spaniole îi judecă acum pentru fapta petrecută în urmă cu aproape patru ani. Fata, împreună cu alți doi frați, se află în grija autorităților spaniole. Ministerul Familiei face toate demersurile ca acești copii să ajungă în grija rudelor din România.

Acest abuz a avut loc în 2019, părinții și încă patru persoane au fost puse sub acuzare și vor fi judecați în Cordoba în câteva zile. Riscă până la 25 de ani după gratii. În România, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, aflată în coordonarea Ministerului Familiei, face încă din 2020 demersuri pentru ca toți cei trei frați să fie repatriați”, scrie Gabriela Firea

„Sunt gesturi pentru care nu am nicio clemență”

„Condamn cu fermitate orice formă de abuz și violență domestică. Sunt indignată că, în România acestor ani, există familii care își tratează copiii ca pe sclavi. Sunt gesturi pentru care nu am nicio clemență, atât ca femeie și mamă, precum și ca ministru. Aproape 70% dintre cei 42.000 de copii aflați în grija statului au ajuns aici din cauza sărăciei și abuzurilor.

Sunt categoric împotriva oricărui gen de violență sau abuz îndreptat împotriva copiilor și a femeilor, în special. Cifrele înregistrate anul trecut sunt mai mult decât îngrijorătoare: 42 de femei și patru copii au murit în urma bătăilor și abuzurilor, iar aproape 40.000 de femei și 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor. În primele patru luni ale acestui an, peste 3.000 dintre victimele violenței și abuzurilor în familie sunt copii.

Bătaia nu este ruptă din Rai, după cum nu sunt nici jignirea, abuzurile de orice fel, așa cum încă mai cred unele persoane. Din cauza lor România este printre primele locuri în Europa din punct de vedere al cazurilor de violență înregistrate, trei sferturi fiind îndreptate asupra femeilor și fetelor. Putem modifica și legi în favoarea lor, dar cea mai importantă schimbare este cea de mentalitate a persoanelor care preferă să își impună voința cu pumnul. Și, în acest demers, puteți conta pe mine oricând ca aliat”, scrie Gabriela Firea pe facebook

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend