Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Mos Craciun si un om de afaceri aduc mii de turisti in Arges

Avatar

Publicat

in

fabrica lui mos craciunMii de turişti au ajuns în acest an în municipiul Curtea de Argeş, datoritǎ unui singur om. Nu a primarului sau a viceprimarului, care ar fi trebuit sǎ dezvolte proiecte şi sǎ promoveze singurul oras regal din România, în ţarǎ şi strǎinǎtate. Nu datoritǎ vreunui consilier local care ar fi putut sǎ promoveze un proiecte de hotǎrâre în acest sens ci, doar pentru cǎ, un singur om s-a implicat aşa cum trebuie.

E vorba de Sandu Nichita, preşedinte al SC ARGCOMS, care, cu roata olarului şi fabrica lui Moş Crǎciun, a adus mii de oameni, din ţarǎ şi strǎinǎtate, nu numai la cele douǎ obiective de la Argcoms ci şi la monumentele turistice, la magazine, muzee, sau baruri şi restaurante.

Rezultatele se vǎd dupǎ 7 ani de muncǎ

„Estimez undeva la 4500 de tineri, adolescenţi, profesori, însoţitori, care au venit în acest an la Curtea de Argeş, atât la atelierul nostru de ceramicǎ, dar şi la fabrica lui Moş Crǎciun. Am început demersuri pentru acest proiect acum şapte ani de zile. La început a fost mai greu dar apoi am intrat în legǎturǎ cu agenţiile de turism, iar când lucrezi cu profesionişti se vǎd şi rezultatele. Am fost incluşi în aceste trasee turistice, în special trasee pentru copii şi tineri. De asemenea, printr-un parteneriat la proiectul Erasmus, am primit vizite ale tinerilor din Turcia, Polonia, Lituania, Bulgaria şi Grecia”, a declarat Sandu Nichita redactorilor PROFIT.

Beneficiu pentru economia oraşului

Poate cǎ puţini ar şti de afluxul mare de turişti din ultima perioadǎ dacǎ nu ar vedea zilnic, autocare cu oameni care se îndreaptǎ spre mânǎstire sau restaurante pline în zile din mijlocul sǎptǎmânii. Toate acestea se datoreazǎ tot lui Sandu Nichita şi programelor sale. „Un lucru bun pentru oraş este acela cǎ ei nu vin doar la noi. Merg la muzeu, la Mânǎstire, servesc masa la restaurante din oraş, cumpǎrǎ suveniruri şi alte obiecte. De asemenea, în aceste circuite sunt cuprinse şi alte obiective turistice din întreg judeţul Argeş”, a completat acesta.

Pe 22 decembrie, Moş Crǎciun îşi închide fabrica

Si zilele acestea, la Curtea de Argeş au ajuns zeci de autocare cu turişti. O vor mai face zilnic, între orele 09.30 şi 18.00, pânǎ la data de 22 decembrie. Anul viitor însǎ, proiectele de la Argcoms vor continua, cu atelierul de ceramicǎ şi roata olarului şi, mai spre sfârşit, cu altelierul unde se fabricǎ globuleţe. Atatâ timp cât ştacheta calitǎţii e sus, iar Sandu Nichita va şti sǎ promoveze acest tip de turism, întreg municipiul va avea de câştigat. „Vom continua acest proiect atâta timp cât va fi interes iar apoi vom cǎuta alte soluţii”, a încheiat Sandu Nichita.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Monica Pop, despre Ivermectină: ‘Trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Monica Pop a comentat în cadrul unei emisiuni TV, cu medicul Ion Alexie, din Statele Unite ale Americii, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu COVID-19.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a spus dr. Ion Alexie.

Informațiile prezentate de reputatul medic român din America au fost comentate de dr. Monica Pop. Întrebată de ce există reticență față de Ivermectină, aceasta a răspuns:

„Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact.

Și vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, conform Antena3.ro.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Raluca Turcan rupe tăcerea: ‘Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a transmis, miercuri, seara că  mâine va declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie 2019 şi anume să dea un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic practic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor.

Ca atare, mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestor pensii. Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclusiv din anul 2019 ar fi trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri şi oameni”, a spus Turcan, la postul public de televiziune.

Ea a precizat că va începe cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, instituţia să încerce să atragă fonduri cu care să plătească personal suplimentar pe o perioadă determinată, dar şi soft şi echipamente, astfel încât să fie grăbit procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor.

Potrivit acesteia, ar fi nevoie de încă 500 – 1.000 de oameni pentru a fi implicaţi în acest proces de recalculare a dosarelor de pensie.

Ministrul Muncii a susţinut că procesul va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă. Când va fi gata procedura legislativă şi legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Întrebată dacă vor exista şi scăderi de pensii, ea a afirmat că nu se vor opera scăderi de pensii, ci o recalculare, pentru a se introduce mai mulţi indicatori care să reflecte contributivitatea în valoarea pensiei, iar cei care ar obţine pe noua formulă cu pensii mai mici vor rămâne la nivelul actual.

„Voi anunţa mâine în conferinţa de presă care sunt indicatorii pe care îi vom lua în considerare în evaluarea acestor dosare…Mai merită spus un lucru. Pensiile vor fi recalculate pe o formulă. Formula aceasta va fi introdusă în noua lege a pensiilor. Până când eu nu negociez această formulă cu toate partidele din coaliţie, cu partenerii sociali, eu nu voi putea s-o fac publică. De aceea, mâine eu voi prezenta indicatorii pe care îi vom lua în calcul în evaluarea acestor dosare. Îi voi introduce în acel şablon electronic, astfel încât eu, în momentul în care am formula finală, să pot să jonglez cu el”, a explicat Raluca Turcan.

Ea a adăugat că în momentul în care va fi finalizată legea, aceasta va include şi un mecanism predictibil de calcul al pensiilor.

Referitor la pensiile speciale, ministrul Muncii a afirmat că există şase categorii, iar cele mai mari sunt pentru magistraţi.

„De ce nu s-a reuşit până acum? O dată pentru că nu sunt foarte mulţi beneficiari. Sunt 9.500 de beneficiari cu pensii speciale, dar care şi-au obţinut aceste pensii speciale prin diferite tipuri de lobby în Parlament, astfel încât, după ce în anul 2010 aveam o lege bazată pe contributivitate, în decursul timpului au tot apărut legi speciale pentru diferite categorii, ceea ce înseamnă că s-a politizat foarte tare acest subiect”, a răspuns ministrul, informează agerpres.ro

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend