Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Aşa cum am anticipat – Directorul Ivan de la Hidroelectrica a fost astăzi schimbat din funcţie

Avatar

Publicat

in

constantin IvanEuro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, l-a înlocuit pe Constantin Ivan din funcţia de director al sucursalei din Curtea de Argeş cu Ion Stoica, din cauza constatării unor disfuncţionalităţi în management, reiese dintr-un comunicat remis de producătorul local de energie.

„De asemenea, a fost revocat şi Jianu Aurel din funcţia de director de producţie, fiind înlocuit cu Vasile Sora. La Uzina Hidroelectrica Buzău din cadrul SH Curtea de Argeş, Ion Truşcă a fost revocat din funcţia de inginer-şef şi a fost înlocuit de Ion Buţu”, se mai arată în documentul citat.

Publicitate

Ion Stoica, este noul director al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş începând cu 29 mai. În perioada 1997-2002, Stoica a ocupat funcţia de şef de laborator PRAM şi şef de secţie PRAM-AMC la Hidroelectrica, SH Curtea de Argeş. Din noiembrie 2002 până în 2003 trece în aceeaşi funcţie la SC Hidroserv Curtea de Argeş. În perioada octombrie 2005- iunie 2009, Stoica a fost  director la SC Hidroserv Curtea de Argeş SA, filiala a Hidroelectrica. Din iunie 2009 până la fuziunea filialelor Hidroserv din august 2013, a ocupat funcţia de Inginer-şef la SC Hidroserv Curtea de Argeş. Până astăzi a deţinut funcţia de şef al Secţiei de Reparaţii la Sucursala Hidroelectrica – Serv Curtea de Argeş.

Tot de astăzi a fost denumit în funcţia de director de producţie Vasile Sora. În perioada 1992-1999 a ocupat funcţia de şef al secţie de exploatare Curtea de Arges în cadrul sucursalei, iar in perioada februarie 1999- mai 2000 a deţinut funcţia de director al Uzinei Hidroelectrica Vidraru.

Din anul 2000 până în 2013 a ocupat funcţia de Şef Serviciu Management Energetic Dispecerat, pentru ca din iunie 2013 până în prezent să ocupe poziţia de şef al Secţie de Exploatare Vidraru.

Prin decizia administratorului judiciar Euro Insol, începând cu data de 29.05.2014, Butu a fost numit în funcţia de Inginer-Şef în cadrul Uzinei Hidroelectrica Buzău, uzină aflată în componenţa Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş. În perioada 2009-2010 a ocupat funcţia de Şef-Centru PRAM Buzău la Electrica Muntenia Nord, sucursala Buzău. Din februarie 2010 până în iunie 2013 a lucrat la Hidroelectrica, SH Buzau ca inginer specialist la Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, iar din iunie 2013 până în prezent a trecut la Hidroelectrica, SH Curtea de Argeş în aceeaşi funcţie la STIC.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Soţul şefei DIICOT, condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul Carpatica

Avatar

Publicat

in

De

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig. El poate face apel. Soţul şefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare..

Conform sentinţei Tribunalului Bucureţti, Dan Hosu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi la 1 an şi şase luni de detenţie pentru  instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentur sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Cele două pedepse au fost contopite rezultând astfel trei ani de închisoare.

Publicitate

Aceeaşi pedeaspă a fost primită şi de Călin Marian Cataramă, acuzat de aceleaşi infracţiuni.

Angela Toncescu a fost achitată pentru acuzaţia de cumpărare de influenţă în formă continuată. Şi Ion Sorin Tatu, acuzat de trafic de influenţă în acelaşi dosar, a fost achitat.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o eventuală condamnare a soţului şefei DIICOT, Dan Hosu, în Dosarul Carpatica nu va rămâne fără urmări şi nu va aştepta ca alţii ”să mişte rotiţele”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce se întâmplă dacă soţul şefei DIICOT, Dan Hosu, va fi condamnat de către magistraţii Tribunalului Bucureşti în Dosarul Carpatica şi a afirmat:  ”Dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări. Asta este self evident”.

Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Direcţiei de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi mită.

Alături de el, au mai fost trimişi în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu, un alt poliţist, Cătălin Marian Cataramă, şi patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Soţul şefei DIICOT este acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig, dar şi pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societăţii de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticoprupţie îi acuză pe Angela Toncescu de trei infracţiuni de cumpărare de influenţă şi pe Dan Hosu, administrator la unei societăţi comerciale, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, de trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată şi de dare de mită.

Ion Sorin Tatu, administrator al unei societăţi comerciale, este judecat pentru de trafic de influenţă, iar Cătălin Marian Cataramă, la data faptelor şeful Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul Poliţiei Române, pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, toate în formă continuată, precum şi pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada martie 2015 – martie 2016, Angela Toncescu, atunci membru în Consiliul de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, a acţionat în mod sistematic, direct sau prin intermediul unor terţe persoane aflate în cercul său relaţional, în vederea influenţării deciziilor de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în favoarea intereselor sale personale şi ale societăţii de asigurări.

“Demersurile acesteia au fost realizate atât pentru obţinerea avizului necesar numirii sale în funcţia de preşedinte Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig SA, cât şi pentru ca ASF să nu adopte unele decizii nefavorabile societăţii de asigurări SC Carpatica Asig SA”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Procurorii îi acuză pe Sorin Tatu, Dan Hosu şi Adrian Gurzău că au favorizat sau au susţinut interesele Angelei Toncescu. Aceştia ar fi pretins şi primit indemnizaţii lunare de la SC Carpatica Asig SA, în schimbul influenţei asupra unor persoane din conducerea ASF.

“Primirea banilor era mascată prin încheierea, cu societăţile administrate de inculpaţi sau interpuşi ai acestora, a unor contracte păguboase pentru societatea de asigurări, valoarea acestora ajungând în unele cazuri până la 480.000 de euro fără TVA”, susţin procurorii.

Acţiunile celor trei au vizat influenţarea voturilor exprimate în şedinţele Consiliului ASF, astfel încât: să fie demarată procedura de avizare a Angelei Toncescu şi a lui Liviu Andrei Stoicescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Carpatica Asig, respectiv în funcţia de director general al firmei, în condiţiile în care aceştia nu îndeplineau condiţiile legale pentru ocuparea funcţiilor respective; să fie adoptate decizii favorabile atât societăţii Carpatica Asig, cât şi persoanelor din conducerea acesteia (de exemplu, să fie menţinută, în mod artificial, măsura de redresare pe bază de plan a societăţii, în contextul în care aceasta, încă din luna iulie 2015, avea o situaţie financiară care impunea închiderea procedurii de redresare financiară, retragerea autorizării de funcţionare şi constatarea stării de insolvenţă urmare a necapitalizării acesteia cu o sumă de circa 100 milioane de euro), a mai arătat DNA în rechizitoriu.

Procurorii îl mai acuză pe Dan Hosu că, în 3 august 2016, prevalându-se de ascendentul moral pe care-l avea asupra lui Cătălin Cataramă, ca fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi, l-a instigat pe acesta să acceseze sistemul informatic administrat de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date şi să-i furnizeze datele de identificare ale unor persoane decedate.

“În baza acestor informaţii, inculpatul Hosu Dan a urmărit să încheie mai multe înţelegeri patrimoniale cu urmaşii persoanelor decedate, cu scopul obţinerii unui procent semnificativ, pentru sine, din sumele ce urmau a fi acordate de către societăţile de asigurări responsabile civilmente”, susţin procurorii.

În 26 august 2016, pentru “ajutorul” acordat, Dan Hosu i-a oferit un sejur într-o staţiune de pe litoralul românesc lui Cătălin Cataramă, iar acesta a acceptat.

În acelaşi dosar, anterior, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu fostul deputat Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influenţă şi cu Liviu Andrei Stoicescu, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă, informează news.ro

Citește și:

Medicul Virgil Musta trage semnalul de alarmă: ‘Lumea să se vaccineze. Va fi o mare problemă dacă pe lângă COVID-19, apar și celelalte viroze banale și gripa

Contracte grele pentru ‘băieții deștepți’ din IT. Ministerul Finanțelor își deschide visteria pentru un fost angajat de-al lui Sebastian Ghiță

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Călin Popescu Tăriceanu, atac devastator la Iohannis: ‘Astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României!’

Avatar

Publicat

in

De

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis „a mai dat un şut în spate Constituţiei României”, prin faptul că a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu Nicuşor Dan şi Ludovic Orban. Candidatul ALDE la Primăria Capitalei i-a transmis lui Nicuşor Dan că susţinerea şefului statului face „tot atât cât o frecţie Diana la un picior de lemn”

„Astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României! Într-un gest de total dispreţ la adresa legii fundamentale a ţării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Aţi ghicit: pe Plicuşor Dan! Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca Preşedintele ţării să înţeleagă mai mult din programul candidatului, atunci cred că ar fi nimerit ca Iohannis să-i invite şi pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că şi ei sunt candidaţi, şi ei au idei”, a scris Călin Popescu Tăriceanu joi pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că atunci când Klaus Iohannis va încălca Legea fundamentală în atâtea rânduri încât paharul se va umple, va urma inevitabil o suspendare a preşedintelui României.

„Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist îl anunţ pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale şi că toate aceste aceste derapaje le contabilizăm, iar când paharul se va umple suspendarea lui va fi inevitabilă! Nicuşor, susţinerea lui Iohannis face tot atât cât o frecţie Diana la un picior de lemn! Mai bine vezi ce pot face pentru tine interlopii tăi, pentru că dacă te bazezi pe Iohannis…rămâi în continuare rezervist!”, a conchis Tăriceanu.

Publicitate
Premierul Ludovic Orban şi candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan s-au aflat joi dimineaţă la Palatul Cotroceni, unde s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Administraţia Prezidenţială a precizat că au fost discutate soluţii urgente pentru problemele cu care se confruntă zilnic bucureştenii, dar şi proiecte pe termen mediu şi lung pentru oraş, Klaus Iohannis apreciind că soluţiile propuse de Nicuşor Dan sunt fezabile şi pot duce la rezolvarea deficienţelor grave existente, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend