Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat” Luptătorii SAS Iași au reclamat superiorilor din IPJ că șeful lor direct le-a trimis poze cu el dezbrăcat și îi obligă să meargă la sala lui de culturism

Publicat

in

Luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Iași au sesizat conducerea instituției, nemulțumiți de comportamentul șefului lor direct. Potrivit unor surse din Poliție, conducerea IPJ a declanșat deja o anchetă internă în acest caz, transmite Mediafax.

Angajații SAS Iași ar fi nemulțumiți, potrivit unei scrisori asumate de mai mulți luptători, de faptul că șeful lor, care ar frecventa o sală de culturism, i-ar obliga pe aceștia să meargă la aceeași sală. În caz contrar, subcomisarul Costel Șchiopu și-ar fi amenintat subordonații că îi va muta în cadrul altor structuri.

„A început să ne amenințe să mergem la acea sală, că vom fi mutaţi câte două luni la ţară şi repetă în mai multe circumstanțe, şedinţe sau adunări ale structurii sau când prindea pe fiecare pe hol (…) să mergem la o sală de bărbaţi! De aici până la declanşarea conflictului nu a fost decât un pas, acesta începând să aibă un comportament agresiv şi un limbaj trivial <nu arătaţi ca nişte bărbaţi> „, se arată într-o scrisoare a mai multor luptători din cadrul SAS Iași.

Potrivit aceleiași surse, Costel Șchiopu trimitea poze cu el dezbrăcat pe grupul de WhatsApp al colegilor, explicându-le subalternilor săi „că aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat, nu cum arată ei”.

Politiștii din cadrul SAS Iași susțin, potrivit scrisorii, că șeful lor i-ar fi pus să se lupte între ei, „cine refuza urmând să fie mutat din cadrul serviciului, fapt ce a dus la nasuri sparte, ochi vineţi, coaste fisurate, chiar şi fracturi într-un caz”.

Luptătorii SAS fac referire și la un stagiu de pregătire, ce a avut loc recent, când, la o alergare de două ore și jumătate, Costel Șchiopu le-ar fi interzis să bea apă. Un alt moment prezentat în scrisoare este legat de faptul că șeful SAS Iași s-ar fi dezbrăcat de cămașă la un eveniment organizat la IPJ Iași, la care erau prezente soțiile și fiicele colegilor săi, și ar fi defilat dezbrăcat „printre copii de 5 ani şi fetiţe de 5 ani, repetând că aşa trebuie să arate un bărbat adevărat”.

O altă problemă a șefului SAS Iași ar fi, potrivit scrisorii, alimentația și modul în care își petrec timpul liber subordonații săi.

„Dacă vedea că mănânci altceva în afară de piept de pui şi nu aşa, 130 gr per porție, făcea scandal şi spunea că mâncăm ca nişte porci şi de ce mâncăm nesănătos! (….) Obliga mai mulţi colegi să alerge în fiecare zi 10 km şi să îi trimită pe aplicaţie dacă au alergat. Aceşti colegi îi spuneau este ziua soţiei sau a copilului său (…) a zis să nu ne mai ascundem după soţii şi copii, un luptător cere sacrificii”, mai susțin angajații SAS.

Contactat de corespondentul Mediafax, Costel Șchiopu, șeful SAS Iași, a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la acuzațiile aduse.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

China aderă la Tratatul privind comerţul cu armament

Publicat

in

De

China a semnat Tratatul privind comerţul cu armament (Arms Trade Treaty, ATT), a anunţat ambasadorul chinez la ONU Zhang Jun, care şi-a exprimat satisfacţia faţă de această nouă dovadă a multilateralismului Beijingului, relatează AFP.

Această aderare, luni, ”ilustrează hotărârea şi sinceritatea Chinei de a menţine un regim internaţional al controlului armamentului, de a susţine multilateralismul şi de a forja o comunitate cu un viitor comun al umanităţii”, a apreciat ambasadorul, citat într-un comunicat.

China permite exportul de armament numai în state suverane şi nu unor actori nestatali, se arată în comunicat.

În virtutea procedurii prevăzute de Tratat, ATTurmează să se aplice în China după o perioadă de 90 de zile.

China este al doilea cel mai mare producător de armament din lume şi şi-a anunţat la 22 iunie decizia de a adera la ATT.

Prin aderarea Chinei, Tratatul are de luni 107 state parte.

ATT a fost adoptat de ONU în 2013 şi a intrat în vifoare în anul următor.

Tratatul privind comerţul cu armament prevede ca fiecare ţară semnatară să evalueze înaintea oricărei tranzacţii dacă armamentul pe care-l vinde riscă să fie folosit prin ocolirea unui embargo internaţional, să fie deturnat în favoarea unor criminali sau dacă încalcă drepturile omului.

Armamentul acoperit în ATT merge de la pistoale la avioane şi nave de război, inclusiv rachete.

Statele Unite, principalul furnizor de armament din lume, a semnat acest tratat în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, însă Congresul american nu l-a ratificat niciodată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gabriela Firea face marele anunț: Este o premieră națională! Primele autobuze hybrid circulă în Capitală

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță intrarea pe traseu, în București, a primelor 8 autobuze hybrid, fabricate de Mercedes. În total, 130 de astfel de vehicule vor circula în Capitală.

Citește și: Gabriela Firea s-a dezlănţuit: ‘Cea mai josnică ticăloşie a omului este trădarea’

”Premiera nationala! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din Bucuresti, primul lot de autobuze hybrid mercedes citaro! Asa cum am promis, continuam sa modernizam parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne si nepoluante!

Pe langa cele 400 de autobuze Euro 6 aflate in trafic, incepand de astazi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achizitionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131.

Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.
Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalatie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum si un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real .

• Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate pana în ianuarie 2021.

• Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.

• Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

• Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.”, scrie Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend