Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Artistul The Weeknd are o nouă colaborare cu Ariana Grande

Publicat

in

Artistul canadian The Weeknd a publicat pe reţelele de socializare un extras dintr-un nou cântec pe care se aude vocea cântăreţei Ariana Grande, însă nu a dezvăluit o dată, arată News.ro.

Cântăreţul a publicat şapte secunde dintr-un videoclip în care se aude vocea Arianei Grande.

Potrivit NME, este vorba despre o nouă versiune a „Save Your Tears”, cântec de pe albumul „After Hours”, cel mai recent al lui The Weeknd. Zvonuri despre un remix al acestei melodii la care va colabora Ariana Grande au circulat pe internet de mai multe săptămâni.

Ultimele luni au fost de succes pentru The Weeknd: el a fost ales să cânte în pauza de la Super Bowl iar melodia sa „Blinding Lights” a bătut un record istoric în topurile americane, fiind primul cântec care a petrecut un an întreg între primele zece clasate în Statele Unite.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sebastian Bach, Brian May, Brian Johnson, Chrissie Hynde, în programul concertelor care îl vor omagia pe Taylor Hawkins

Publicat

in

De

Formaţia rock americană Foo Fighters, care şi-a anulat anul acesta turneul după moartea bateristului Taylor Hawkins, a anunţat programul complet al celor două concerte prevăzute pentru a-l omagia pe colegul lor, potrivit news.ro.

În primul show, din 3 septembrie, de pe stadionul Wembley din Londra, alături de membrii Foo Fighters vor fi prezenţi: Travis Barker (Blink-182), Stewart Copeland (The Police), Liam Gallagher (Oasis), Chrissie Hynde (The Pretenders), Brian Johnson (AC/DC), John Paul Jones (Led Zeppelin), Geddy Lee (Rush), Brian May (Queen), Krist Novoselic (Nirvana), Nile Rodgers (Chic), Mark Ronson, Lars Ulrich (Metallica).

Potrivit line-up-ului, publicat de formaţie pe Instagram, umoriştii Chris Rock şi Dave Chappelle vor fi de asemenea invitaţi.

Înregistrat în direct de pe stadionul Wembley, evenimentul va fi transmis online pe diverse platforme (Paramount, Pluto TV…).

Fondurile încasate vor fi donate unor asociaţii alese de familia lui Taylor Hawkins: Music Support şi MusiCares.

Un al doilea concert omagial va avea loc la Kia Forum din Inglewood, Los Angeles, pe 27 septembrie. Line-up-ul acestui spectacol a fost anunţat. Sebastian Bach, Gene Simmons (KISS), Miley Cyrus, Joan Jett, Pink, Wolfgang Van Halen se află între invitaţi.

Recunoscut pentru energia sa pe scenă, unul dintre membrii marcanţi ai grupului lui Dave Grohl, din care făcea parte din 1997, Taylor Hawkins a murit brusc, la vârsta de 50 de ani, în noaptea de 25 spre 26 martie, într-un hotel, înainte de un concert în capitala Columbiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Serviciul de Ambulanţă, dotat cu cinci scaune electrice pentru transportul pacienţilor pe scări

Publicat

in

De

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita a fost dotat cu cinci scaune de transport electrice, special concepute pentru a facilita transportul pacienţilor pe scări, în urma unei donaţii făcute de compania MOL România şi Asociaţia Transylvania Rescue Team Filiala Ciuc, Agerpres.

Directorul SAJ Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că vorba de „o mare realizare” în viaţa instituţiei, punctând faptul că, până acum, angajaţii serviciului întâmpinau diverse obstacole în transportul pacienţilor nedeplasabili.

„Este o mare realizare în viaţa noastră pentru că, până acum, angajaţii noştri s-au chinuit cu transportul pacienţilor nedeplasabili din locuinţe până la ambulanţă. S-au întâlnit cu multiple obstacole, coridoarele sunt înguste sau sunt ocupate cu flori, sunt depozitate biciclete, şi ca să transportăm un pacient nedeplasabil de multe ori a trebuit să cerem ajutorul vecinilor sau al trecătorilor. Cu achiziţionarea celor cinci scaune electrice munca noastră devine mai uşoară şi reuşim să transportăm pacientul în timp mai scurt până la ambulanţă şi după aceea la spital, pentru investigaţii suplimentare şi tratamente necesare”, a declarat dr. Peter Szilard.

Acesta a arătat că valoarea celor cinci scaune electrice este de 83.000 lei, fonduri puse la dispoziţie de compania petrolieră Asociaţiei Transylvania Rescue Team Filiala Ciuc, care a donat echipamentele Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Dr. Peter a mai precizat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita este cel mai dotat din ţară din acest punct de vedere, cele cinci scaune urmând să ajungă la staţiile mari, respectiv Topliţa, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Cristuru Secuiesc.

SAJ Harghita mai are în dotare două astfel de scaune electrice de transport pacienţi pe scări, cumpărate recent de Consiliul Judeţean Harghita.

La rândul său, directorul medical al SAJ Harghita, dr. Domokos Ivan, a declarat că este „un vis împlinit”, aşteptat de foarte mulţi ani şi a punctat, la rândul său, importanţa acestor echipamente medicale, respectiv scurtarea timpului de intervenţie şi creşterea eficienţei actului medical dar şi reducerea efortului fizic al angajaţilor, care suferă frecvent de dureri de coloană vertebrală.

„Mulţi dintre colegii noştri au suferit şi suferă de dureri de coloană vertebrală, ajungând şi la operaţii de hernie de disc. Aceste scaune de transport performante oferă posibilitatea de a fi manevrate în siguranţă şi de către o singură persoană. Acest aspect este important pentru că, în momentul în care te deplasezi la locul intervenţiei, unul dintre colegi trebuie să ducă şi alte echipamente, gen oxigen, monitor, geantă cu medicamente. De multe ori, după ce ducem pacienţii jos, cineva trebuie să se mai întoarcă înapoi, să ia restul echipamentului care, iarăşi, înseamnă prelungirea timpului de intervenţie”, a explicat dr. Domokos Ivan.

Prezent la conferinţa de presă, directorul de vânzări al companiei petroliere, Borviz Levente, a precizat că doar în urma discuţiilor cu şeful SAJ Harghita a realizat cât de dificilă este transportarea unui pacient pe scări, când atât pacientul cât şi lucrătorii de la Ambulanţă sunt în pericol, şi şi-a exprimat speranţa că aceste echipamente moderne vor ajuta, în viitor, la creşterea eficienţei muncii.

Borviz Levente a vorbit şi de programele de responsabilitate socială ale companiei în educaţie, protecţia mediului, sport şi sănătate, a căror valoare depăşeşte 4,8 milioane de euro şi de care au beneficiat peste 260.000 de persoane şi asociaţii.

La conferinţa de presă a participat şi reprezentantul firmei distribuitoare a scaunelor electrice de transport pe scări, Carol Rotaru, care a prezentat caracteristicile tehnice ale acestora, punctând faptul că sunt foarte simplu de folosit, sistemul de şenile permiţând să poată fi utilizate de o singură persoană, atât la urcare cât şi la coborâre.

La finalul evenimentului, un echipaj al SAJ a prezentat cât de dificil era transportul unui pacient pe un scaun obişnuit, folosit până acum, şi cât de uşor se face transportul folosind scaunul electric rulant.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend