Alegerea unei arme de vânătoare perfecte presupune, în primul rând, o reprezentare clară a obiectului vânătorii, deoarece pentru fiecare tip de vânătoare sunt oferite în magazinele de specialitate diferite tipuri de arme cinegetice cu glonț și/sau alice.
Profesioniștii sfătuiesc un vânător novice să aleagă o pușcă cu dublă țeavă, deoarece combină fericit fiabilitatea, costul accesibil și funcționalitatea.
Marele avantaj al unei arme cu două țevi este că are două declanșatoare. Acest lucru este util nu numai pentru a doua lovitură în caz de ratare, ci și pentru eșecul primeia.
Odată cu experiența și stăpânirea treptată a teoriei, apare dorința de a dobândi arme dintr-o clasă superioară. De-a lungul vieții, majoritatea vânătorilor trec prin mai multe tipuri și modele de arme. Și cel mai adesea ajung și la acea categorie foarte interesantă de puști cu dublă țeavă.
Puștile de vânătoare cu țeavă dublă sunt considerate optime datorită compactității pe care o prezintă și capacității oferită utilizatorilor de a corecta rapid o greșeală.
Nu cumpărați singur arma de vânătoare care nu aveți experiență
Dacă nu aveți suficiente cunoștințe în materie, luați cu dvs. un coleg vânător cu experiență care vă va ajuta să faceți alegerea corectă, deoarece vânzătorul de regulă are un singur scop: să vândă produsul.
Inspectați starea externă a armei
Verificați dacă nu există așchii, zgârieturi, crăpături sau lovituri (denivelări), precum și alte probleme de fabricație (analizați lemnul și metalul armei). Prezența a cel puțin unul dintre defectele enumerate mai sus indică faptul că produsul în cauză este de calitate slabă, iar murdăria și praful o vor copleși, ceea ce va duce la nevoia de înlocuire a sa rapidă.
Testați declanșatorul
Sunetul în timpul coborârii ar trebui să fie clar.
Acordați o atenție deosebită greutății armei
Cel mai bine pentru începătorii în arta cinegetică ar fi ca să aleagă modele ușoare de 2,6 – 3,3 kg. Amintiți-vă, ar trebui să vă simțiți confortabil cu o astfel de armă în mâini. Ea poate fi ridicată și coborâtă de mai multe ori în timpul partidelor de vânătoare. Dacă vă simțiți obosit fizic sau aveți bătăi rapide ale inimii, dacă vă produce disconfort, cu siguranță arma a fost aleasă greșit.
Alte informații despre armele de vânătoare
Folosirea fiecăreia dintre aceste tipuri de arme depinde de specia vizată (vânat mai mic sau mai mare), de preferința utilizatorului. Stabilitatea, confortul și securitatea pe care arma o oferă vânătorului în momentul tragerii este foarte importantă în timpul partidelor cinegetice.
Armele de vânătoare se împart în arme cu ţevi basculante şi arme cu ţevi fixe după modul de construcţie al acestora şi de tipul de manipulare necesar pentru încărcare.
Armele de vânătoare cu repetiţie, după cum le spune și numele, sunt arme care se reîncarcă după fiecare foc, prin manipularea unui dispozitiv denumit închizător.
Armele de vânătoare semiautomate sunt arme care se reîncarcă automat după fiecare foc, până la epuizarea cartuşelor din magazie.
Presiunea dezvoltată în cartuşele armelor cu alice comparativ cu cea din cartuşele armelor cu glonţ este mai mică.
Proiectilele cartuşelor de vânătoare clasice, pentru armele cu glonţ, sunt confecţionate din plumb, cu blindaj metalic.
Proiectilele cartuşelor de vânătoare cu glonţ pot fi expansive sau perforante.
Pentru verificarea randamentului armelor de vânătoare cu ţeavă lisă este indicat să fie folosite alice de 3,5 mm.
Tuburile cartuşelor de vânătoare pentru armele cu ţevi ghintuite sunt confecţionate din alamă sau oţel.
Armele de calibrul 16 sunt considerate arme de putere mijlocie.
Armele semiautomate cu mai mult de doua cartuse in magazie, ca si cele automate, sunt interzise la vanatoare.
Dar pentru informații complete detaliate privind armele de vânătoare cel mai bine ar fi să îi întrebi pe vânătorii cu experiență. Vor fi încântați să ți le ofere!
Unde găsești arme de vânătoare bune pentru pasiunea ta? În magazinul MLD Guns, evident!
Comenteaza cu profilul de FB