Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Arme bune pentru pasiunea ta mistuitoare pentru vânătoare

Avatar

Publicat

in

Alegerea unei arme de vânătoare perfecte presupune, în primul rând, o reprezentare clară a obiectului vânătorii, deoarece pentru fiecare tip de vânătoare sunt oferite în magazinele de specialitate diferite tipuri de arme cinegetice cu glonț și/sau alice.

Profesioniștii sfătuiesc un vânător novice să aleagă o pușcă cu dublă țeavă, deoarece combină fericit fiabilitatea, costul accesibil și funcționalitatea.

Marele avantaj al unei arme cu două țevi este că are două declanșatoare. Acest lucru este util nu numai pentru a doua lovitură în caz de ratare, ci și pentru eșecul primeia.

Odată cu experiența și stăpânirea treptată a teoriei, apare dorința de a dobândi arme dintr-o clasă superioară. De-a lungul vieții, majoritatea vânătorilor trec prin mai multe tipuri și modele de arme. Și cel mai adesea ajung și la acea categorie foarte interesantă de puști cu dublă țeavă.

Puștile de vânătoare cu țeavă dublă sunt considerate optime datorită compactității pe care o prezintă și capacității oferită utilizatorilor de a corecta rapid o greșeală.

Nu cumpărați singur arma de vânătoare care nu aveți experiență

Dacă nu aveți suficiente cunoștințe în materie, luați cu dvs. un coleg vânător cu experiență care vă va ajuta să faceți alegerea corectă, deoarece vânzătorul de regulă are un singur scop: să vândă produsul.

Inspectați starea externă a armei

Verificați dacă nu există așchii, zgârieturi, crăpături sau lovituri (denivelări), precum și alte probleme de fabricație (analizați lemnul și metalul armei). Prezența a cel puțin unul dintre defectele enumerate mai sus indică faptul că produsul în cauză este de calitate slabă, iar murdăria și praful o vor copleși, ceea ce va duce la nevoia de înlocuire a sa rapidă.

Testați declanșatorul

Sunetul în timpul coborârii ar trebui să fie clar.

Acordați o atenție deosebită greutății armei

Cel mai bine pentru începătorii în arta cinegetică  ar fi ca să aleagă modele ușoare de 2,6 – 3,3 kg. Amintiți-vă, ar trebui să vă simțiți confortabil cu o astfel de  armă în mâini. Ea poate fi ridicată și coborâtă de mai multe ori în timpul partidelor de vânătoare. Dacă vă simțiți obosit fizic sau aveți bătăi rapide ale inimii, dacă vă produce disconfort, cu siguranță arma a fost aleasă greșit.

Alte informații despre armele de vânătoare

Folosirea fiecăreia dintre aceste tipuri de arme depinde de specia vizată (vânat mai mic sau mai mare), de preferința utilizatorului. Stabilitatea, confortul și securitatea pe care arma o oferă vânătorului în momentul tragerii este foarte importantă în timpul partidelor cinegetice.

Armele de vânătoare se împart în arme cu ţevi basculante şi arme cu ţevi fixe după modul de construcţie al acestora şi de tipul de manipulare necesar pentru încărcare.

Armele de vânătoare cu repetiţie, după cum le spune și numele, sunt arme care se reîncarcă după fiecare foc, prin manipularea unui dispozitiv denumit închizător.

Armele de vânătoare semiautomate sunt arme care se reîncarcă automat după fiecare foc, până la epuizarea cartuşelor din magazie.

Presiunea dezvoltată în cartuşele armelor cu alice comparativ cu cea din cartuşele armelor cu glonţ este mai mică.

Proiectilele cartuşelor de vânătoare clasice, pentru armele cu glonţ, sunt confecţionate din plumb, cu blindaj metalic.

Proiectilele cartuşelor de vânătoare cu glonţ pot fi expansive sau perforante.

Pentru verificarea randamentului armelor de vânătoare cu ţeavă lisă este indicat să fie folosite alice de 3,5 mm.

Tuburile cartuşelor de vânătoare pentru armele cu ţevi ghintuite sunt confecţionate din alamă sau oţel.

Armele de calibrul 16 sunt considerate arme de putere mijlocie.

Armele semiautomate cu mai mult de doua cartuse in magazie, ca si cele automate, sunt interzise la vanatoare.

Dar pentru informații complete detaliate privind armele de vânătoare cel mai bine ar fi să îi întrebi pe vânătorii cu experiență. Vor fi încântați să ți le ofere!

Unde găsești arme de vânătoare bune pentru pasiunea ta? În magazinul MLD Guns, evident!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Maia Sandu, lovitură dură pentru Pavel Abraham

Avatar

Publicat

in

De

Pavel Abraham, fostul șef al Poliției Române, a fost retras de către Maia Sandu din funcția de membru al comisiei care desemnează un judecător la CEDO din partea Republicii Moldova. Ea îi reproșează românului probleme de integritate.

Maia Sandu a semnat pe 14 ianuarie o decizie de retragere a lui Pavel Abraham din funcția de membru al comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Republicii Moldova, scrie Agora.

Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române și personaj controversat, cunoscut în ultimii ani datorită aparițiilor sale TV, a fost numit în comisie pe 10 decembrie 2020 de către fostul președinte Igor Dodon și este susținut de către conducerea pro-rusă a Ministeruui Justiției.

Maia Sandu a decis acum retragerea lui Pavel Abraham pentru că există „unele dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia”, a explicat consiliera prezidențială Olesea Stamate.

Presa de la Chișinău scrie despre reputația îndoielnică a lui Pavel Abraham

”Ținând cont de importanța reprezentării R. Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine”, a mai spus Stamate.

În locul românului Pavel Abraham a fost numită judecătoarea Viorica Puică, de la Judecătoria Chișinău.

Ziarul de Gardă prezintă CV-ul generalului Pavel Abraham și precizează că fostul șef al Poliției Române și secretar de stat MAI, în prezent avocat, are o reputație îndoielnică în România, informează stirileprotv.ro

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministerul Sănătății face apel la români: ‘Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni’

Avatar

Publicat

in

De

sursa foto:  ecopolitic.ro

Ministerul Sănătăţii, a precizat pe pagina sa de Facebook, că vaccinurile împotriva COVID disponibile în România, de la Pfizer şi Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de aşteptare.

”Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare.

În momentul de față, România dispune de vaccinurile împotriva COVID-19 bazate pe tehnologia ARN-ului mesager. Molecula de ARN mesager nu prezintă potențial infecțios și este înlăturată din organism odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike care declanșează răspunsul imun (1).

Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Pot dona sânge după vaccinarea împotriva COVID-19? Da Ocampanederulatăde o campanie derulată de Observatorul Român de Sănătate È™i Misreport, încurajată de MINISTERULSĂNĂ SĂNĂTĂȚII”

Citește și:

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend