Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Armata rusă irosește forțe pe axa Bahmut, probabil din cauza presiunilor politice, în loc să-și consolideze alte flancuri

Publicat

in

Trupele ucrainene avansează lent pe cel puțin două axe în nord-estul țării, unde armata rusă opune o rezistență mai mare decât până acum, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri, adăugând că armata rusă irosește forțe pe axa Bahmut, probabil din cauza presiunilor politice, în loc să consolideze alte flancuri

Soldati ucraineniFoto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În ultimele zile, Ucraina și-a intensificat operațiunile ofensive în nord-estul țării. Unitățile avansează lent pe cel puțin două axe la est de linia râurilor Oskil și Siverski Doneț, unde pozițiile sale s-au consolidat în urma avansului lor anterior de la începutul lunii.
  • Rusia răspunde cu o apărare mai substanțială decât până acum, probabil din cauza faptului că avansul ucrainean amenință acum părți din regiunea Lugansk, în condițiile în care încheierii „referendumului” privind aderarea la Federația Rusă.
  • Lupte grele continuă, de asemenea, în regiunea Herson, unde poziția de pe malul drept al Niprului rămâne vulnerabilă.
  • Rusia își continuă încercările de avansare treptată în apropiere de Bahmut, în Donbas, chiar dacă se confruntă cu o presiune severă pe flancurile sale nordice și sudice.
  • Acest lucru se datorează probabil presiunii politice, deoarece Rusia folosește aici, spre Bahmut, forțe care altfel ar putea consolida celelalte flancuri.

—————

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cupa Mondială 2022: Programul fazei eliminatorii

Publicat

in

De

Alegerile locale și parlamentare din 2024 ar putea fi comasate. Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ‘Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

1 Decembrie – România sărbătorește Ziua Națională

Publicat

in

De

România sărbătorește astăzi Ziua Națională. În 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a adoptat rezoluția Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, informează Rador.

Evenimentul este marcat la 1 decembrie, începând din 1990. Festivitățile oficiale dedicate Zilei Naționale a României au început ieri la Alba Iulia, orașul Marii Unirii. A fost arborat drapelul național în Piața Tricolorului și au avut loc depuneri de coroane de flori. Astăzi, autoritățile locale așteaptă peste 25.000 de oameni la parada militară.

În București, în Piața Arcului de Triumf, parada militară va începe la ora 11:00. Vor defila 1500 de militari români și 150 străini, unii dintre ei dislocați în România, în cadrul unor misiuni NATO.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend