Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, între noii membri ai Academiei Americane de Film

Publicat

in

Întrucât industria cinematografică încă îşi revine după mai bine de doi ani de tulburări pandemice, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat marţi că invită 397 de noi membri, cel mai recent pas în efortul său continuu de a se diversifica, potrivit dpa.

Reprezentând 54 de ţări, lista invitaţilor include nume precum Ariana DeBose, Billie Eilish, Jamie Dornan şi Anya Taylor-Joy, precum şi mulţi interpreţi, cineaşti, producători executivi, profesionişti din industrie, conform news.ro.

Grupul include 71 de nominalizaţi la Premiile Academiei, cum ar fi starul din „The Lost Daughter”, Jessie Buckley, şi pe actorul Jesse Plemons, nominalizat pentru rolul din „The Power of the Dog”, precum şi 15 câştigători ai premiului Oscar din trecut, inclusiv pe câştigătorul statuetei pentru cel mai bun rol secundar în „CODA”, Troy Kotsur.

În timp ce Academia continuă să facă eforturi pentru o mai mare incluziune atât în ​​cadrul organizaţiei, cât şi în industrie în ansamblu, 44% dintre membrii din 2022 se identifică ca femei şi 37% provin din comunităţi etnice/rasiale subreprezentate. Jumătate sunt din afara Statelor Unite.

Anunţul vine în momentul în care Academia se află la o răscruce, cu o tranziţie iminentă a conducerii, în timp ce directorul Muzeului Academiei, Bill Kramer, se pregăteşte să preia luna viitoare postul de director executiv al organizaţiei de la actualul CEO Dawn Hudson, care a condus Academia timp de 11 ani.

După ce şi-a atins obiectivul în 2020, stabilit în urma controversei #OscarsSoWhite, de a dubla numărul de femei şi al persoanelor de culoare în rândurile sale, organizaţia a încetinit ritmul în ultimii ani. Grupul de invitaţi din acest an are aproape aceeaşi dimensiune ca cel de anul trecut, care a numărat 395.

Într-o analiză de referinţă din 2012, LA Times a prezentat că votanţii pentru Oscar erau la acea vreme 94% albi şi 77% bărbaţi.

Şapte filiale au invitat mai multe femei decât bărbaţi în acest an, inclusiv directori de casting, designeri de costume, documentare, producători şi marketing şi relaţii publice. Trei filiale au atras majoritatea candidaţilor lor din comunităţi etnice/ rasiale subreprezentate, inclusiv documentarişti, regizori şi actori, de departe cea mai mare dintre ramurile Academiei.

În rândul regizorilor, printre invitaţi se numără Sian Heder, care a câştigat anul acesta premiul pentru scenariu adaptat pentru „CODA”, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film, precum şi Reinaldo Marcus Green, al cărui film „King Richard” a câştigat şi o nominalizare pentru cel mai bun film. La secţiunea muzică, au fost invitaţi Billie Eilish şi fratele ei Finneas O’Connell, care au câştigat statueta pentru cântec original cu melodia din filmul James Bond, „No Time to Die”.

Anunţul Academiei vine în timp ce problemele de incluziune continuă să planeze peste sezonul de premii extrem de important de la Hollywood. Anul trecut, o investigaţie a LA Times a evidenţiat faptul că Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, micul grup care acordă Globurile de Aur, nu include membri de culoare, declanşând o furtună care a determinat în cele din urmă NBC să anunţe că nu transmite gala din 2022.

De atunci, HFPA a adăugat noi membri, inclusiv şase care sunt de culoare. Încă nu este clar dacă Globurile vor fi transmise la televiziune în 2023.

Dacă toţi cei invitaţi vor accepta, numărul total al membrilor Academiei de Film va creşte la 10.665, inclusiv 9.665 de membri cu drept de vot.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vești importante pentru șoferii români! Ce se întâmplă cu valoarea punctul de amendă

Publicat

in

De

Unproiect de OUG pus în dezbatere de cei de la Finanțe stabilește că și în anul care urmează punctul-amendă rămâne la valoarea de 145 de lei. Vorbim de o nouă plafonare a acestuia, care va deveni oficială după ce ordonanța e adoptată și publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Codului rutier (OUG nr. 195/2002), punctul-amendă e cel care stă la baza calculului amenzilor rutiere și reprezintă „10% din salariul minim brut”. Ultima oară când a reflectat exact această valoare a fost în 2017. Începând din 2018, an de an, inclusiv anul acesta, punctul-amendă a fost plafonat de Guvern prin ordonanțe succesive la valoarea din 2017, adică de 145 de lei.

În funcție de clasele de sancțiuni prevăzute în Codul rutier, șoferii plătesc pentru contravențiile rutiere amenzi situate la următoarele valori:

  • clasa I: două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei);
  • clasa a II-a: patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei);
  • clasa a III-a: de la șase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei);
  • clasa a IV-a: de la nouă la 20 de puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei);
  • clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amendă (de la 3.045 la 14.500 de lei).

Persoanele fizice pot primi doar amenzile din clasele I-IV. Clasa a V-a de sancţiuni este valabilă doar pentru persoanele juridice, conform avocatnet.ro.

Atenție! Proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Vezi și:

EXCLUSIV Rareș Bogdan îi indică Austriei să se uite la Ungaria lui Viktor Orban, nu la România: ‘Este forțată granița de 800-900 de ori pe zi, în timp ce granița României este forțată de maximum 20-30 de ori’

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre aderarea României la Schengen: ‘Să vă spun o chestie inedită’

Este oficial! O anumită categorie de tineri va primi noi sume de bani de la Guvern

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, de Ziua Națională: Cifrele anunțate de MAI

Publicat

in

De

Peste 60.000 de români sunt născuți pe 1 decembrie, dată în care celebrăm Ziua Națională a României. 60.360 de români s-au născut pe data de 1 decembrie. 31.407 dintre aceștia sunt de sex feminin și 28.953 de sex masculin.

Potrivit datelor transmise de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, 9.274 dintre românii născuți pe 1 decembrie au vârstele cuprinse între 0 și 17 ani, 3.837 au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, 35.507 între 25 și 65 de ani și 11.742 au peste 65 de ani.

Ministerul Afacerilor Interne le urează La Mulți Ani celor născuți pe 1 decembrie, dar și tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend