Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Arhiepiscopia Argeşului, refuzată de consilierii din Piteşti – Preoţii au vrut teren pentru o nouă biserică

Publicat

in

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a solicitat oficial Consiliului Local Pitești să îi cedeze 400 mp din Parcul Tineretului din cartierul „Craiovei” pentru construirea unei biserici. Solicitarea a fost pusă pe masa consilierilor pitesteni sub forma unui proiect de hptărâre, acesta fiind susținut de preotul Marius-Sorin Radomir, de la parohia Sf. Ilie din Pitești. Reprezentantul Ariepiscopiei a adus ca argumente in favoarea votarii proiectului, chiar în cadrul ședinței, faptul că terenul este acoperit de bitum și sunt amplasate trei containere de birou. Acesta a mai punctat și aspectul că în Pitești numărul bisericilor este insuficient .„În primul rând, e parc acolo, apoi, noi credem că sunt suficiente biserici, a replicat consilierul Cătălin Costescu, de la PSD. De ce nu propuneți să ridicăm un spital?”. Preotul Radomir a replicat spunând că biserica ortodoxă e abia pe locul al… 7 lea la numărul de lăcașe de cult, că ar trebui câte o biserică la fiecare 2000 de locuitori. Avem destule biserici, au intervenit și alți consilieril, dovadă stand numărul la ordinul zecilor de lăcașe de cult din Pitești. După discuţii si controverse, consilierii locali pitesteni au refuzat solicitarea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului şi au decis că un parc este mai important pentru piteșteni, în loc de o nouă biserică.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rezultate ‘încurajatoare’! Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 ar putea dobândi imunitate

Publicat

in

De

”O amplă majoritate” a pacienţilor afectaţi de o formă minoră de COVID-19 dezvoltă anticorpi, care i-ar putea apoi imuniza ”timp de mai multe săptămâni” împotriva acestei boli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pasteur şi Spitalul Universitar din Strasbourg, informează AFP.

Aceste rezultate sunt ”încurajatoare” în măsura în care până în prezent nu se cunosc suficiente informaţii în ceea ce priveşte mecanismele imunitare împotriva noului coronavirus în special la persoanele afectate de forme uşoare ale bolii, scrie agerpres.ro.

”Ştiam că persoanele care suferă forme severe ale bolii dezvoltă anticorpi în primele 15 zile de la debutul simptomelor. Ştim acum că acest lucru este adevărat şi pentru cei care fac forme minore, chiar dacă nivelurile de anticorpi sunt probabil mai slabe”, a explicat într-un comunicat unul dintre autorii studiului, Arnaud Fontanet, responsabil în cadrul departamentului de Sănătate globală al Institutului Pasteur.

”Studiul nostru demonstrează că nivelurile de anticorpi sunt, în cele mai multe dintre cazuri, compatibile cu o protecţie împotriva unei noi infectări cu SRAS-CoV-2, cel puţin până la 40 de zile după debutul simptomelor”, a adăugat Olivier Schwartz, conducătorul departamentului Virusuri şi imunitate din cadrul Institutului Pasteur.

Potrivit lui, ”obiectivul este în momentul de faţă evaluarea pe termen lung a persistenţei răspunsului anticorpilor şi a capacităţii acestuia de neutralizare” a virusului.

Studiul, ale cărui rezultate au fost publicate sămbătă şi care au fost date marţi publicităţii de Institutul Pasteur, a fost realizat pe 160 de pacienţi membri ai personalului medical din două unităţi ale unor spitale universitare din Strasbourg. Toţi participanţii au prezentat forme minore de COVID-19.

Testele serologice (care vizează detectarea ulterioară a semnelor unei infecţii din trecut) au arătat că marea majoritate a acestor persoane (153 sau 159 din 160 în funcţie de tipul testului) a dezvoltat anticorpi în primele 15 zile care au urmat infectării.

Un alt test a fost utilizat pentru a determina dacă aceşti anticorpi au totuşi capacitatea de a neutraliza virusul.

Rezultatul: 28 de zile de la debutul simptomelor, 98% dintre pacienţi dezvoltaseră astfel de ”anticorpi neutralizanţi”.

”Aceste rezultate sunt în acelaşi timp o veste bună pentru viitoarele strategii în domeniul vaccinurilor”, a subliniat Samira Fafi-Kremer, şefa serviciului de virologie al Spitalului Universitar din Strasbourg şi autoare principală a studiului.

Vezi și:Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela, adoptată de Senat

Publicat

in

De

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au dat 65 „pentru”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend