Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşul se pregǎteşte de 1 Decembrie – La Câmpulung fasole cu cârnaţi, la Piteşti şi Mioveni concerte, la Curtea de Argeş depuneri de coroane

Avatar

Publicat

in

Administraţiile locale din judeţul Argeş se pregǎtesc pentru sǎrbǎtorirea Zilei de 1 Decembrie. Fiecare primar dupǎ posibilitǎţi, dupǎ tradiţii sau pur şi simplu dupǎ bunul plac, cert este cǎ în fiecare oraş al judeţului se organizeazǎ evenimente.

La Câmpulung, 700 de porţii de fasole cu ciolan gǎtite de armatǎ

Publicitate

Pentru cǎ românii în general sunt mare iubitori de tradiţii culinare, şi pentru cǎ una dintre ele spune cǎ de 1 Decembrie e musai sǎ mǎnânci fasole cu ciolan, primarul Târoiu de la Câmpulun s-a conformat.

De data aceasta autoritățile locale au decis ca armata să pregătească fasolea cu cârnați pe care să o și distribuie populației, iar cei de Clubul Lions să se ocupe de ce aduc ei, adică ceaiul sau țuica fiartă, vinul fiert.

Autoritățile locale au comandat cel puțin 700 de porții de fasole cu cârnați celor de la Garnizoana Câmpulung, porții ce vor fi împărțite în piața primăriei, după depunerile de coroane care vor avea loc în piața Jurământului, în ziua de 1 Decembrie.

La Mioveni, sǎrbǎtoare în toatǎ regula

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni vă așteaptă la un eveniment dedicat Zilei Naționale a României.
Spectacolul “Nu uita că ești român!” va avea loc miercuri, 30 noiembrie, ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor “Dacia”.
Vor urca pe scenă: Ansamblul “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, Ștefania Vorovenci, Grupul vocal-bărbătesc “DORURI MUSCELENE” și Grupul vocal-bărbătesc “RAPSOZII PRAHOVEI” din Ploiești – Prahova. Intrarea este liberă!
Joi, 1 Decembrie, de la ora 11.30, vor fi organizate ceremonii religioase și depuneri de coroane la toate monumntele eroilor de pe raza orașului Mioveni. De la ora 13.00, pe platoul Centrului Civic va fi organizat un ceremonial religios și militar, urmat de o paradă a militarilor din Granizoana Pitești.

La Curtea de Argeş depuneri de coroane şi paradǎ militarǎ

Si în acest an, la Curtea de Argeş, cetǎţenii vor avea parte de tradiţionalele manifestǎri organizate de armatǎ. Nimic mai mult, poate doar, pe searǎ, aprinderea iluminatului festiv.

Aşadar, cei interesaţi pot participa, începând cu ora 11.00, în parcare Bisericii Domneşti, la un serviciu religios, depuneri de coroane, discursuri ale autoritǎţilor, o paradǎ militarǎ şi o expoziţie de armament.

Deepcentral şi Jo, mega concert la Piteşti

Primarul Ionicǎ al Piteştiului vrea o zi de 1 Decembrie ca la carte aşa cǎ nu vor lipsi tradiţionalele concerte din piaţa primǎriei şi aprinderea iluminatului festiv.

Primaria Pitesti a facut public programul pentru data de 1 decembrie, iar acesta este urmatorul:

Ora 08.30 – Ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori – Cimitirul Eroilor Pitesti –

Ora 09.30 – Parada militară în zona centrală a municipiului Piteşti;

Ora 18.00 – Ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental în zona centrală a municipiului Pitesti şi a Bradului de Crăciun – Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti recital al fanfarei militare ; intonarea Imnului de Stat al României ; ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental şi a Bradului de Crăciun; recital Formaţia DEEPCENTRAL; recital JO

Ora 19.00 – Concert Vocal-Simfonic Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României Dirijor: Tiberiu Oprea. În recital: soprana Daniela Vladescu; soprana Mediana Vlad; soprana Patricia Seymour; bariton Stefan Popov; tenor Alfredo Pascu. În program: Rapsodia română nr.1, Dansuri româneşti, Valurile Dunării, Lăsaţi-mă să cânt, Muzica e viaţa mea, Sărmane lăutar, Ana Lugojana, N-ar fi rău dac-ar fi bine, etc.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Traian Băsescu îl desființează pe Tăriceanu: O să-i scot politica din cap!

Avatar

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a râs de anunțul făcut de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, privind candidatura la Primăria Capitalei.

Băsescu a afirmat, la Digi24, că-l va bate de-o să-l snopească pe Tăriceanu și că o să-i scoată politica din cap.

Publicitate

„O să-l bat de-o să-l snopesc, pe el în mod special! O să-i scot politica din cap! N-a existat vreodată situația în care Călin Popescu Tăriceanu să obțină măcar un sfert de procent mai mult decât mine.

Inclusiv la ultimele europarlamentare la București, eu am fost cap de listă, el cap de listă, l-am bătut și la europarlamentare”, a declarat Traian Băsescu, conform Știripesurse.ro.

Vezi și

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Adrian Năstase, intervenție, în direct, la Antena 3: Se readuce în circuitul public un partid important

Avatar

Publicat

in

De

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a intervenit, în direct, la Antena 3, vineri seara. Năstase a lăudat modul în care echipa de conducere a PSD a „reușit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri.

Echipa actuală a încercat să scoată şi a reuşit să scoată partidul de la reanimare după seria de înfrângeri. Eu sunt un tip optimist, practic se readuce în circuitul public un partid important. Lucrul acesta este evident, iar programul politic anunţat astăzi, cu câteva dintre elementele pe care le-aţi observat, după părerea mea ar trebui să ne facă să fim optimişti în legătură cu direcţia în caare evoluează partidul şi probabil că Vasile Dâncu a avut o anumită contribuţie aici”, a spus fostul premier, într-o intervenție la Antena 3.

Publicitate

Adrian Năstase se bucură că s-a revenit la sugestia sa, anume la cea de patriotism economic.

M-am bucurat să găsesc acolo una dintre sugestiile mele mai vechi, din 2012, cea legată de patriotismul economic. Cred că este nevoie în momentul de faţă să trecem la un nou capitol în ceea ce priveşte zona economică. Este clar că intrăm într-o perioadă de competiţie, din punct de vedere economic, cu alte ţări, iar ideea patriotismului economic – nu e folosit termenul de naţionalism sau protecţionism – dar uitaţi-vă peste tot în lume că apar aceste accente pe care şi noi ar trebui să ni le asumăm„, a afirmat Năstase.

Vezi și

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend