Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşul se pregǎteşte de 1 Decembrie – La Câmpulung fasole cu cârnaţi, la Piteşti şi Mioveni concerte, la Curtea de Argeş depuneri de coroane

Avatar

Publicat

in

Administraţiile locale din judeţul Argeş se pregǎtesc pentru sǎrbǎtorirea Zilei de 1 Decembrie. Fiecare primar dupǎ posibilitǎţi, dupǎ tradiţii sau pur şi simplu dupǎ bunul plac, cert este cǎ în fiecare oraş al judeţului se organizeazǎ evenimente.

La Câmpulung, 700 de porţii de fasole cu ciolan gǎtite de armatǎ

Pentru cǎ românii în general sunt mare iubitori de tradiţii culinare, şi pentru cǎ una dintre ele spune cǎ de 1 Decembrie e musai sǎ mǎnânci fasole cu ciolan, primarul Târoiu de la Câmpulun s-a conformat.

De data aceasta autoritățile locale au decis ca armata să pregătească fasolea cu cârnați pe care să o și distribuie populației, iar cei de Clubul Lions să se ocupe de ce aduc ei, adică ceaiul sau țuica fiartă, vinul fiert.

Autoritățile locale au comandat cel puțin 700 de porții de fasole cu cârnați celor de la Garnizoana Câmpulung, porții ce vor fi împărțite în piața primăriei, după depunerile de coroane care vor avea loc în piața Jurământului, în ziua de 1 Decembrie.

La Mioveni, sǎrbǎtoare în toatǎ regula

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni vă așteaptă la un eveniment dedicat Zilei Naționale a României.
Spectacolul “Nu uita că ești român!” va avea loc miercuri, 30 noiembrie, ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor “Dacia”.
Vor urca pe scenă: Ansamblul “Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, Ștefania Vorovenci, Grupul vocal-bărbătesc “DORURI MUSCELENE” și Grupul vocal-bărbătesc “RAPSOZII PRAHOVEI” din Ploiești – Prahova. Intrarea este liberă!
Joi, 1 Decembrie, de la ora 11.30, vor fi organizate ceremonii religioase și depuneri de coroane la toate monumntele eroilor de pe raza orașului Mioveni. De la ora 13.00, pe platoul Centrului Civic va fi organizat un ceremonial religios și militar, urmat de o paradă a militarilor din Granizoana Pitești.

La Curtea de Argeş depuneri de coroane şi paradǎ militarǎ

Si în acest an, la Curtea de Argeş, cetǎţenii vor avea parte de tradiţionalele manifestǎri organizate de armatǎ. Nimic mai mult, poate doar, pe searǎ, aprinderea iluminatului festiv.

Aşadar, cei interesaţi pot participa, începând cu ora 11.00, în parcare Bisericii Domneşti, la un serviciu religios, depuneri de coroane, discursuri ale autoritǎţilor, o paradǎ militarǎ şi o expoziţie de armament.

Deepcentral şi Jo, mega concert la Piteşti

Primarul Ionicǎ al Piteştiului vrea o zi de 1 Decembrie ca la carte aşa cǎ nu vor lipsi tradiţionalele concerte din piaţa primǎriei şi aprinderea iluminatului festiv.

Primaria Pitesti a facut public programul pentru data de 1 decembrie, iar acesta este urmatorul:

Ora 08.30 – Ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane şi jerbe de flori – Cimitirul Eroilor Pitesti –

Ora 09.30 – Parada militară în zona centrală a municipiului Piteşti;

Ora 18.00 – Ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental în zona centrală a municipiului Pitesti şi a Bradului de Crăciun – Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti recital al fanfarei militare ; intonarea Imnului de Stat al României ; ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental şi a Bradului de Crăciun; recital Formaţia DEEPCENTRAL; recital JO

Ora 19.00 – Concert Vocal-Simfonic Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României Dirijor: Tiberiu Oprea. În recital: soprana Daniela Vladescu; soprana Mediana Vlad; soprana Patricia Seymour; bariton Stefan Popov; tenor Alfredo Pascu. În program: Rapsodia română nr.1, Dansuri româneşti, Valurile Dunării, Lăsaţi-mă să cânt, Muzica e viaţa mea, Sărmane lăutar, Ana Lugojana, N-ar fi rău dac-ar fi bine, etc.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Are o logică ce spune domnul Cercel. S-ar putea să spună adevarul

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la TVR 1, că s-ar putea ca Adrian Streinu-Cercel să aibă dreptate când spune că masca de protecție va fi obligatorie până în 2023.

„Va spun un lucru, dl Cercel e medic, a depus un juramant, asa considera domnia sa ca trebuie sa spuna sa protejeze viata oamenilor. Eu nu pot sa judec un om de talia dlui Streinu-Cercel. Stiti ca anticorpii din SUA, singurul institut la care au venit in Romania a fost la Matei Bals. Este un institut recunoscut international. Aceasta vaccinare tine 6 luni, deci are o logica ce spune dl Cercel. Asta nu inseamna ca accept, ca om mi-e greu sa accept ca voi sta cu masca pana in 2023, dar mi-e si foarte greu sa-l cert pe dl Cercel de ce spune sau sa-l judec. S-ar putea sa spuna adevarul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balș din Capitală, a afirmat, duminică, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că masca de protecție va mai fi obligatorie doi ani de aici încolo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicușor Dan: ‘Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm rețeaua’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni seara, că aproape o cincime din blocurile din București primesc căldură sub parametri, pentru ca reţeaua de termoficare să nu fie suprasolicitată.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au aruncat bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei. Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară.

Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia. O să avem chiar mâine o întâlnire cu constructorii, tocmai ca să nu facem o licitaţie în gol şi să facem o liictaţie aplicată, astfel încât să avem încă din vara asta foarte muli constructori care să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a declarat Nicuşor Dan, la Digi24, luni seară.

Primarul Capitalei a explicat că dacă temperaturile ar fi mai ridicate, presiunea la reţeaua de termoficare ar fi putut fi mai mare.

”Dacă am fi fost într-o zi normală cu 5-6 grade, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig şi dacă apare o avarie, poţi să ai 5-10-15 blocuri care  nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Asta se întâmplă. Şi atunci îmtr-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat câte blocuri sunt afectate şi care au furnizare sub parametrii, edilul a declarta că între 15 şi 20 la sută din blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei.

”Undeva între 15-20% dintre blocurile care sunt. O cincime dintre blocurile din Bucureşti primesc căldură sub parametri, exact. Sunt ţări europene în care e o normalitate să aibă 19 grade în casă. Lumea s-a obişnuit undeva la 22 de grade.  Am vrut să evităm riscul”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Nicuşor Dan a mai precizat că luni seara nu mai era nicio avarie majoră la reţeaua de termoficare din Bucureşti.

”Azi nu ştiu în momentul acesta (dacă sunt avarii – n.r.), însă azi la ora 11 erau doar două avarii care erau pe reţeaua secundară şi urmau să fie remediate după-amiaza. Avarii majore nu avem în acest moment. Tot ce putem face e să nu suprasolicităm reţeaua, să sperăm că nu va crăpa, iar dacă va crăpa, tot ce putem face e sa remediem”, a explicat Nicuşor Dan.

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend