Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşul rămâne de râsul României: 0 metri de pârtie de ski în 8 ani – La Molivişu e dezastru

Publicat

in

– Bogdan Tomoioagă, secretar de stat în Ministerul Turismului: vina aparţine exclusiv autorităţilor locale

– Telegondole si echipamente de multe milioane de euro au început să ruginească abandonate prin curţile de la Arefu

A mai trecut încă un an an, vine o nouă iarnă si nmic nu s-a schimbat la Molivisu, acolo unde inca de acum 5, 6 ani, trebuia sa fie data in folosinta prima partie de ski din judetul Arges. Tot un an a trecut de cand şeful CJ Argeş refuză sistematic să vorbeasca despre acest subiect consfintind incompetenta PSD. Nici măcar şeful ADI Molivisu, Gabi Dică, nu vrea să vorbească despre subiect. În schimb vorbeşte realitatea, una care arată inompetenta crasă PSD Argeş si a politicienilor săi.

Promisiunile lui Manu, apă… de zăpada topită !

”€În calitate de membri în ADI Molivișu și de reprezentanți ai județului Argeș, vom face o analiză serioasă, în urma anchetei organelor în drept, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș și Inspectotratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare. După elucidarea suspiciunilor, Consiliul Județean Argeș va aloca sumele necesare, care în acest moment sunt prevăzute și asumate, astfel încât pârtia de schi Molivișu să poată fi funcțională în sezonul următor” declara, în primavara anului 2017, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu. De atunci au mai trecut două ierni şi bate la uşă o alta! Promisiunile lui Manu, promisiunile PSD s-au topit precum zăpada dovedindu-se simple minciuni. Între timp Argeşul rămâne de râsul ţării, fiind singurul judeţ din România cu o imensa si generoasa zonă montană dar fără un metru de partie de ski sau cu o imitaţie de statiune montană.
Un proiect care arată lipsa de viziune si incompetenta autorităţilor PSD din Argeş
Ăsta este rezultatul unui proiect grandios, gandit si aplicat in stil romanesc în urmă căruia Argeşul ar trebui să intre in manualele de turism la capitolul: “asa nu”. Tot la capitolul rezultate sa amintim faptul ca mai multe primarii s-au ingropat in datorii visând sa construiasca o statiune de ski, iar echipamente si instalatii de milioane cumpărate din Austria au ajuns loc de urinat pentru cainii din Arefu. Dacă privim in oglindă datele unui proiect majestuos si relitatea de pe teren nu putem spune decât că avem de-a face cu un eşec ruşinos al pesediştilor care s-au perindat la cârma judeţului în ultimul deceniu. Lansat în urmă cu șapte ani și finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, controversatul proiect pentru construirea unei pârtii de schi în comuna argeșeană Molivișu a ratat lamentabil termenul de finalizare din decembrie 2015 și, ulterior, a pierdut integral finanțarea europeană. De parcă eşecul nu era destul de ruşinos, proiectul a intrat și în atenția procurorilor, pe fondul unor defrișări considerate ilegale și a unor împroprietăriri dubioase. Aşa se face că pentru a ocoli „treaba” procurorilor, cei de la ADI Molivisu, de comun acord cu Consiliul Judeţean Argeş, au creionat un nou traseu al partiei dar şi o noua strategie de realizare. Din păcate, şi această variantă s-a transformat in eşec lamentabil şi acum, in prag de nou sezon de iarnă, nici partie nu avem, nici agitaţie în zonă nu este, măcar ca un semn ca s-ar mai face ceva acolo, şi nici măcar Manu nu ne mai minte frumos, ocupat fiind cu plimbarea pe la zilele comunei sau, anul trecut, cu plimbarea flăcării peste tot in judeţ !

Ministerul Turismului o spune clar: E vina autorităţilor din Argeş !

Contactat pe această temă de redactorii PROFIT, Bogdan Tomoioaga, secretar de stat în Minsiterul Turismului spune că ştie de problemele din turimul din zona montană a Argeşului dar…” Să o lămurim: că Argeşul nu are un metru de pârtie de ski e vina exclusivă a autoritâţilor de acolo, a şefilor de UAT-uri. Bani sunt, in ultimii ani, în România, guvernul a dat bani şi a construit partii de ski şi a contribuit la infrastructura in diverse statiuni turistice. Dar s-a dat acolo unde autorităţile locale fost interesate, au venit cu proiecte, cu idei, cu studii…. Banii nu se dau pe vorbe. Este, dacă vreţi o situatie oarecum identica cu cea privind fondurile europene despre care se stie ca sunt dar nu sunt absorbite atat cat ar trebui. UE iti da bani daca ai idei si prezinti proiecte fezabile. Aşa e şi în turism, ai proiecte bune, primesti finanţare, nu ai … schimbaţi ţefii UAT-urilor cu alţii mai buni. Nu v-am consvins ? Să vă spun în premieră: e acel proiect cu domeniul schiabil de la Balea in care sunt implicate primarii din Argeş si Sibiu. Stagneaza ! De ce ? Pentru ca ministerul a tot cerut primarilor o serie de documente si alte cele necesare derularii proiectului si nici pana azi nu au trimis nimic. Dezinteres total al autoritatilor locale!”, ne-a declarat Bogdan Tomoioaga, secretarul de stat din Ministerul Turismului.
DATE ESENŢIALE DESPRE MOLIVISU ÎN PERIOADA DAN MANU LA ŞEFIA CJ ARGEŞ
– Actuala conducere a Consiliului Județean Argeș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curții de Argeș și Garda Forestieră Ploiești, în baza unor suspiciuni privind derularea cu încălcarea legii a proiectului stațiunii de schi.
– Garda Forestieră Ploiești a confirmat că tăierile de arbori în zonă s-au făcut ilegal.
– Instalația de schi adusă din Austria, pentru care s-au cheltuit peste 21 de milioane de lei, ruginește sub cerul liber.
– Consiliul Județean Argeș promite continuarea proiectului pe cont propriu, odată ce se vor clarifica aspectele legale.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban reacționează după protestul din Piața Victoriei: Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu, despre protestul impotriva legii carantinării: . Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local

Publicat

in

De

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a  explicat totul despre legea carantinării, după ce mii de oameni au ieșit în stradă în aceasă seară. 

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident  că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Întrebat dacă avem nevoie de o lege a carantinării, Traian Băsescu a răspuns că nu crede și a venit cu explicații clare și cu dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemie pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație dpdv. al sănătății, de OMS, care este structură a  organizației Națiunilor Unite”, a completat el

„OMS-ul are o Constituție, nu regulament, în care, chiar în prima pagină spune că părțile contractate sunt de acord cu prezenta Constituție sau nu. Dacă nu sunt de acord, nu au ce căuta în OMS. Deci orice stat care vrea să fie membru al OMS, trebuie să fie de acord cu această Constituție. Deci OMS nu este orice societate, este autoritate la nivel internațional. Această instituție a scris și a aprobat prin ratificarea de către statele membre ceea ce se numește „Regulamentul Internațional de Sănătate””, a mai spus fostul președinte.

Fostul președinte a arătat Regulamentul și lista cu cele 168 de state care au ratificat actul.

„Am îngroșat România. Acest Regulament a fost înregistrat conform Cartei ONU, art. 102, la secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. El nu este un regulement de scară de bloc! Este un tratat inter-guvernamental, semnat de 168 de state, în anul 2007, un act care a dobândit putere asupra întregului glob pământesc. Obiectivul lui este să creeze un sistem unic la nivel global, de luptă împotriva pandemiilor, a îmbolnăvirilor și a transmiterii bolilor dintr-o țară în alta”, a mai spus el.

„Mă chinui de două zile să aflu cine a semnat în numele României. Nu am un rezultat cert, dar foarte probabil, domnul dr. Victor Ștefan Olsavszky, care era reprezentantul OMS al României în anul 2005. Dânsul a deținut această funcție din anul 1997 – 2016, iar acum este reprezentantul OMS pentru Bosnia și Herțegovina”, a adăugat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend