Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Alegeri prezidențiale în Argeș – Declarațiile politicienilor la ieșirea de la urne

Avatar

Publicat

in

Din dorința de a oferi un bun exemplu cetățenilor, autoritățile și politicienii argeșeni s-au prezentat conștiincios la vot astăzi. Majoritatea a votat până la orele prânzului, gândurile și speranțele la ieșirea de la urne fiind diferite în funcție de preferințele fiecăruia. Ce au declarat la ieșirea de la urne politicienii și autoritățile aflați în rândurile următoare:

Prefectul Mihai Oprescu a votat la ora 10.30, la secția de la Școala nr. 1 ”Nicolae Simonide”  din cartierul Ceair. Prefectul a venit însoțit de soția sa, aceasta fiind prima apariție a deputatei Simona Bucura Oprescu după nașterea unui băiețel în urmă cu trei săptămâni.  ”Este o zi importantă pentru România şi pentru judeţul Argeş. Am votat cu mintea şi inima pentru o Românie puternică, europeană. Am votat sperând că va fi o Românie aşa cum ne-o dorim cu toţii”, a declarat prefectul Oprescu.

Publicitate

pendiuc_votPrimarul Tudor Pendiuc a venit la vot alături de soția sa, Gabriela, la secția amenajată în incinta creșei din spatele Judecătoriei Pitești. Familia Pendiuc a venit însoțită de deputatul PSD Cătălin Rădulescu. ”Am votat cu gândul la o Românie unită, la normalitate. Am votat pentru o Românie frumoasă, în care să fim mândri că trăim. Până acum a fost un vot liniştit. Participarea, aşa cum ne-am aşteptat, mai slabă la primele ore ale dimineţii. Nu au fost incidente, de altfel, în Argeş, toată campania a fost fără incidente”, a spus primarul Tudor Pendiuc la ieșirea din secția de votare.

TecauVotPreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a votat, la ora 12.00, împreună cu soţia sa, Cristina, la secția de la Școala nr. 20 din cartierul Tudor Vladimirescu. ”Am votat pentru un preşedinte tânăr, care să ne unească, pentru o Românie puternică. Am votat în speranţa unei Românii unite, puternice, o Românie a zilei de mâine, a lucrurilor care vor aduce speranţe şi bucurie. Am votat pentru viitorul copiilor noştri, pentru o Românie cu oameni frumoşi”, a declarat Florin Tecău.

votteodorescu1Deputatul Cătălin Teodorescu, liderul PDL Argeș și copreședintele ACL Argeș a votat în jurul prânzului, la secția de la Biblioteca Județeană Argeș, însoțit de secretarul PDL Argeș, Dan Bica și prim-vicepreședinții Gheorghe Alecsei și Daniel Patentașu. La ieșirea de la urne, Cătălin Teodorescu a declarat: ”Am votat cu o speranță dreaptă, cu o speranță pentru o Românie mai bună pentru copiii noștri și pentru un viitor mai bun. Am votat pentru o Românie occidentală”,  a declarat copreședintele ACL Argeș.

IonPopaVot Preşedintele PNL Argeş şi copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale (ACL), senatorul Ion Popa a votat la Şcoala Nr. 9 din Piteşti unde a venit împreună cu soţia. ”Am votat cu încredere pentru normalitate, pentru democraţie, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, pentru un plus de onoare, de cinste”, a spus senatorul Ion Popa.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

MERITĂ ??? Angajații din Prefectura Argeș și DSP ar urma să primească un spor pentru starea de alertă – PREFECTUL VA DECIDE CINE SI CAT VA LUA

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul lucrează la o ordonanță de urgență prin care – dacă ar fi adoptată și ar intra în vigoare – se dorește acordarea unor sporuri salariale bugetarilor care lucrează în direcții de sănătate publică (DSP) sau în prefecturi. Proiectul se află, acum, la Consiliul Economic și Social (CES), pentru avizare.

În ceea ce îi privește pe angajații DSP-urilor, aceștia vor beneficia de sporul precizat mai sus pe perioada stării de alertă, dar doar ulterior intrării în vigoare a propunerii. Un angajat al unei DSP va beneficia de spor dacă „execută, conduce sau coordonează misiuni și sarcini de serviciu în condiții epidemiologice deosebite”.  

Publicitate

Proiectul nu definește ce înseamnă „condiții epidemiologice deosebite”, însă atât preambulul propunerii, cât și nota de fundamentare (conținută în același loc cu proiectul) fac referire, în mai multe locuri, la situația excepțională ce caracterizează pandemia de coronavirus. Prin urmare, s-ar putea considera că menținerea stării de alertă este necesară din cauza situației excepționale, ce ar putea fi – prin interpretare – echivalată cu condiții epidemiologice deosebite.

Mai mult, s-a făcut referire inclusiv la munca suplimentară prestată de cadre medicale, ceea ce ar fi un alt indiciu că e vorba de condiții epidemiologice deosebite, ele generând necesitatea muncii peste program.

În concret, sporul adăugat la salariul de bază va fi de:

  • 40%, pentru directorul executiv și pentru directorii executivi adjuncți;
  • 30%, pentru funcționarii publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică.

O altă categorie de bugetari ce va beneficia de un spor la salariul de bază este cea a personalului instituțiilor prefectului, care este implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei. Sporul va fi de 30% din salariul de bază, iar celelalte condiții se aplică la fel ca în cazul de mai sus.

În ceea ce privește acești bugetari, concretizarea acordării sporului se va face prin ordin al prefectului, acolo fiind arătați și cei care vor beneficia de spor.

Atât angajații DSP, cât și personalul instituțiilor prefectului, vor beneficia de spor fără ca acesta să fie luat în considerare la limita stabilită de Legea nr. 153/2017, care le interzice instituțiilor publice să acorde sporuri ce ar depăși 30% din suma salariilor de bază.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

IONEL PĂUNESCU, CANDIDATUL PRO ROMÂNIA LA FUNCȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGEȘ

Avatar

Publicat

in

De

            Candidatul desemnat de PRO România Argeș la funcția de primar al Municipiului Curtea de Argeș este actualul consilier local, Ion Petre Păunescu.

“O administrație corectă și respect pentru oameni!”

Publicitate

           Reprezentantul PRO România intră în cursa electorală cu o echipă puternică și valoroasă și obiective serioase.

“Sunt gata să trec pe un palier superior în administrația publică locală din Curtea de Argeș și accept această provocare”. 

Încă de la înființare, de prin vara lui 2018, Organizația PRO România Curtea de Argeș tratează cu atenție și responsabilitate problemele și treburile comunității, iar echipa cu care vom porni în competiția electorală e hotărâtă să dovedească, prin muncă și proiecte sustenabile, viabile, necesare, faptul că locuitorii orașului Curtea de Argeș merită mult mai mult, o dezvoltare și o evoluție naturală și pozitivă din toate punctele de vedere, o administrație corectă și respect pentru oameni!”, spune Ion Petre Păunescu. 

“Seriozitate, competență, o înțelegere corectă a problemelor orașului!”

        Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, explică de ce Ion Petre Păunescu e cea mai bună opțiune pentru Primăria Curtea de Argeș.

“Ion Petre Păunescu este cel mai activ consilier local al municipiului Curtea de Argeș, prin activitatea de până acum dovedind seriozitate, competență, o înțelegere corectă a problemelor orașului, dar și o implicare serioasă în rezolvarea acestora. Alegerea dumnealui în funcția de primar ar fi un real CĂȘTIG pentru cetățenii acestui oraș atât de important și special în tot ceea ce înseamnă istoria românilor”, spune Bogdan Ivan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend