Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Alegeri prezidențiale în Argeș – Declarațiile politicienilor la ieșirea de la urne

Avatar

Publicat

in

Din dorința de a oferi un bun exemplu cetățenilor, autoritățile și politicienii argeșeni s-au prezentat conștiincios la vot astăzi. Majoritatea a votat până la orele prânzului, gândurile și speranțele la ieșirea de la urne fiind diferite în funcție de preferințele fiecăruia. Ce au declarat la ieșirea de la urne politicienii și autoritățile aflați în rândurile următoare:

Prefectul Mihai Oprescu a votat la ora 10.30, la secția de la Școala nr. 1 ”Nicolae Simonide”  din cartierul Ceair. Prefectul a venit însoțit de soția sa, aceasta fiind prima apariție a deputatei Simona Bucura Oprescu după nașterea unui băiețel în urmă cu trei săptămâni.  ”Este o zi importantă pentru România şi pentru judeţul Argeş. Am votat cu mintea şi inima pentru o Românie puternică, europeană. Am votat sperând că va fi o Românie aşa cum ne-o dorim cu toţii”, a declarat prefectul Oprescu.

pendiuc_votPrimarul Tudor Pendiuc a venit la vot alături de soția sa, Gabriela, la secția amenajată în incinta creșei din spatele Judecătoriei Pitești. Familia Pendiuc a venit însoțită de deputatul PSD Cătălin Rădulescu. ”Am votat cu gândul la o Românie unită, la normalitate. Am votat pentru o Românie frumoasă, în care să fim mândri că trăim. Până acum a fost un vot liniştit. Participarea, aşa cum ne-am aşteptat, mai slabă la primele ore ale dimineţii. Nu au fost incidente, de altfel, în Argeş, toată campania a fost fără incidente”, a spus primarul Tudor Pendiuc la ieșirea din secția de votare.

TecauVotPreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a votat, la ora 12.00, împreună cu soţia sa, Cristina, la secția de la Școala nr. 20 din cartierul Tudor Vladimirescu. ”Am votat pentru un preşedinte tânăr, care să ne unească, pentru o Românie puternică. Am votat în speranţa unei Românii unite, puternice, o Românie a zilei de mâine, a lucrurilor care vor aduce speranţe şi bucurie. Am votat pentru viitorul copiilor noştri, pentru o Românie cu oameni frumoşi”, a declarat Florin Tecău.

votteodorescu1Deputatul Cătălin Teodorescu, liderul PDL Argeș și copreședintele ACL Argeș a votat în jurul prânzului, la secția de la Biblioteca Județeană Argeș, însoțit de secretarul PDL Argeș, Dan Bica și prim-vicepreședinții Gheorghe Alecsei și Daniel Patentașu. La ieșirea de la urne, Cătălin Teodorescu a declarat: ”Am votat cu o speranță dreaptă, cu o speranță pentru o Românie mai bună pentru copiii noștri și pentru un viitor mai bun. Am votat pentru o Românie occidentală”,  a declarat copreședintele ACL Argeș.

IonPopaVot Preşedintele PNL Argeş şi copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale (ACL), senatorul Ion Popa a votat la Şcoala Nr. 9 din Piteşti unde a venit împreună cu soţia. ”Am votat cu încredere pentru normalitate, pentru democraţie, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, pentru un plus de onoare, de cinste”, a spus senatorul Ion Popa.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dan Barna: ‘Nu vreau să mai fie vreodată nevoie ca, în ziua Unirii Principatelor, oamenii să iasă în stradă la Iaşi să protesteze în loc să se bucure’

Avatar

Publicat

in

De

Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor că ”Înaintașii noștri ne-au oferit o țară. Noi trebuie să le oferim respect având grijă de ea”.

„Dacă avem ceva de învăţat de la făuritorii Unirii Principatelor, atunci lucrul acela este hotărârea de a nu renunţa la drumul pe care au pornit. Clarviziunea şi încăpăţânarea lor ne-au oferit nouă, celor de azi, o ţară. Generaţia paşoptistă a îmbrăţişat unionismul ca pe o condiţie a modernizării României şi a găsit, cu inteligenţă şi curaj, soluţiile pentru a ajunge acolo unde şi-a propus.

Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza a fost unul dintre acele momente astrale ale istoriei noastre greu încercate. Acesta este mesajul pe care colega mea, Anca Dragu, preşedintele Senatului, l-a transmis (…) la ceremonia din Dealul Patriarhiei închinată Domnului Unirii. Lecţia acelei generaţii este bine însuşită de Alianţa USR PLUS, care, prin toţi reprezentanţii ei în administraţia publică centrală, încearcă să facă şi din această generaţie una a progresului şi dezvoltării”, a scris Dan Barna, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că dezvoltare înseamnă şi infrastructura modernă care să lege Moldova de restul ţării şi al Europei la un nivel care să corespundă anului 2021.

„În calitate de copreşedinte al Alianţei USR PLUS şi viceprim-ministru, dar mai ales în calitate de român, nu vreau să mai fie vreodată nevoie ca, în ziua Unirii Principatelor, oamenii să iasă în stradă la Iaşi să protesteze în loc să se bucure. Înaintaşii noştri ne-au oferit o ţară. Noi trebuie să le oferim respect având grijă de ea. 24 ianuarie trebuie să rămână pentru noi o zi în care să ne putem bucura de succesul unirii şi de multele lucruri frumoase pe care această ţară le are de oferit”, a mai declarat Barna.

Alături de mesajul său, Dan Barna a postat un videoclip filmat la Zimbrăria Neagra din judeţul Dâmboviţa – o pepinieră pentru zimbrăriile de la Haţeg şi Neamţ – de unde a reamintit faptul că zimbrul a reprezentat, de-a lungul istoriei, un simbol prezent pe multe steme ale Ţărilor Române şi a ţinut să le mulţumească celor care fac posibil ca zimbrii să se regăsească în pădurile din România, conform agerpres.ro.

Citește și:

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Codrin Ștefănescu, după dezvăluirile fostului premier: ‘Au vândut-o pe Dăncilă și guvernarea PSD aceiași care l-au vândut și pe Liviu Dragnea!’

Avatar

Publicat

in

De

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook unde remarcă faptul că după dezvăluirile făcute de Dăncilă s-a așternut tăcerea în partid.

”Viorica Dancila a acuzat actuala conducere PSD de trādare. Am așteptat pânā acum sā vād vreo reacție din partid. Niciuna! Parcā toți ați înghețat de fricā, dragi colegi! Parcā v-a dispārut și ultima fărâmā de curaj, ultima picāturā de loialitate! Toți știți cā lucrurile sunt mai grave decât acuzațiile Vioricāi! Se vede blatul, se vād tresele unora prin cāmașā, se vede penibilul in care a ajuns PSD! Nici o reacție la toate nenorocirile pe care le fac reziștii, nici un pic de solidaritate cu cei din stradā, nici un strigāt de protest mācar! Partidul a fost vândut cu totul și toatā lumea știe asta! Au vândut-o pe Dancilā și guvernarea PSD aceiași care l-au vândut și pe Liviu Dragnea! Personaje toxice lipsite de carismā și mesaj public, specializați insā in gudureli pe lângā liderii momentului. Pe care i-au trādat fārā nici un pic de milā! Ca sā ajungā șefii voștri și groparii ideilor de patriotism și românism! Adicā ceea ce au cerut oamenii care ne-au votat! Fiți demni și vorbiți public despre toate astea, dragi colegi! Fiți bārbați, nu speriați de bau-bau-ul din pādure!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend