Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Argesul are un nou prefect: Liberalul Cristian Soare a luat locul lui Berevoianu

Publicat

in

Premierul Victor Ponta adecis astăzi schimbarea majorităţii prefectilor PDL. Astfel că de azi si Argeşul are un nou prefect în persoana liberalului Cristian Soare. Subprefectul Ion Cârstoiu a fost si el înlocuit din funcţie după 5 ani de mandat de subprefect, alţi patru ani de prefect şi aproape 20 de ani de administraţie. Ion Cârstoiu a fost schimbat de guvernul Ponta cu fostul parlamentar de Arges Gheorghe Marin. In carti a fost si Florin Tudorache, seful departamentului Afaceri Europene din cadrul Prefecturii.

Astfel, în urma deciziei de marti a guvernului, prefectul judeţului Argeş a fost numit Cristian Soare, liberal, care are statut de înalt funcţionar public. El a condus ITM Argeş în timpul guvernării PNL.

 

Cel care va intra în istoria judeţului drept prefectul cu cel mai scurt mandat, Ciprian Berevoianu, susţine că nu regretă faptul că va fi schimbat. A precizat că va demisiona şi de la conducerea ITM, urmând să fie funcţionar în cadrul instituţiei. Cât priveşte viitorul prefect, Ciprian Berevoianu a apreciat numirea în această calitate a lui Cristian Soare, liberalul cu care a făcut echipă la ITM. „Mă voi întoarce pe funcţia de inspector şef la ITM, de unde voi demisiona într-un anumit termen pentru a nu perturba activitatea instituţiei. Nu mă agăţ de funcţie, nu trebuie să plâng pe umărul nimănui. Este un gest de normalitate să îi laşi pe cei pe care îi va alege noua guvernare. Nu mi-au plăcut funcţionarii care susţin că sunt schimbaţi politic. Rămân funcţionar public în continuare la ITM, dar nu voi mai exercita funcţie de conducere. Mi se pare normal ca premierul Ponta să hotărască cu cine vrea să lucreze în teritoriu. Nu contează cât este de scurt sau de lung un mandat, trebuie să îl exerciţi cu demnitate şi onestitate. Probleme cetăţeanului nu se schimbă odată cu prefecţii, rămân aceleaşi”, a precizat Ciprian Berevoianu. Este o bucurie pentru mine să fie numit prefect dl. Soare, am fost colegi trei ani, vine tot din cadrul ITM, unde am făcut performanţă împreună, are experienţă în adminitraţie”, a afirmat Berevoianu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Lider PSD, despre scoaterea UDMR de la guvernare: ‘Trebuie să facem totuși o delimitare, afirmațiile nu au fost făcute de Kelemen Hunor, ci de Viktor Orban. E mai importantă stabilitatea României’

Publicat

in

De

Alfred Simonis condamnă declarațiile lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, unde premierul Ungariei a vorbit despre puritatea rasei maghiare: ”Sunt niște afirmații extrem de grave, sunt condamnabile, sunt niște afirmații care cred că sunt fără precedent la nivel de lider de Guvern în Europa cel puțin în ultimii 50 de ani, probabil (…). Aceste afirmații nu pot fi interpretate ca o scăpare de moment, pentru că s-au repetat și în alte ocazii, deci este o credință, un crez al domnului Orban”.

Liderul deputaților PSD și-ar dori o reacție mai tranșantă a UDMR: ”Trebuie să facem totuși o delimitare, afirmațiile nu au fost făcute de Kelemen Hunor, ci de Viktor Orban. Kelemen Hunor nu este șeful lui Viktor Orban, ca să poată să-l tragă la răspundere. E adevărat, personal, aș fi vrut o poziție publică mai coerentă și mai asumată din partea UDMR, în ceea ce privește aceste afirmații ale liderului Guvernului de la Budapesta, însă în același timp nici nu am văzut o poziție prin care să afirme că le susține (…). E o discuție care trebuie să aibă loc în coaliție. Atât liderul PSD, cât și ceilalți lideri ai coaliției au spus că va avea loc o discuție pe această temă, în prima coaliție”.

Întrebat dacă UDMR-ul ar trebui scos de la guvernare, Alfred Simonis a răspuns:

Opinia mea este că în România, în acest moment, avem un Guvern cu o largă majoritate, suntem într-un context internațional complicat, întreaga planetă se află într-o criză care începe să fie de proporții, în urma agresiunii Rusiei în Ucraina. În acest context, n-aș vrea să fac afirmații hazardate și n-aș vrea să iau decizii, dacă ar fi decizia la mine, atât de abrupte, fără să fac o analiză de ansamblu, atunci când o iau”.

Întrebat dacă PSD nu are o problemă să stea la aceeași masă în coaliție cu un partid care refuză să se delimiteze clar de afirmațiile cu tentă rasistă ale lui Viktor Orban, deputatul social-democrat a replicat: ”Dacă acele declarații erau făcute de cineva de la UDMR, am fi avut o dificultate în a mai sta la masă cu dânșii. Faptul că tac e o chestiune care mie, personal, nu-mi place, dar de aici până la a nu mai sta la masă cu aceștia e drum lung. Guvernul are nevoie de stabilitate, e mai importantă stabilitatea României, decât dorința noastră de a scoate de la UDMR totuși o poziție publică pe această temă. Sunt afirmații extrem de grave, dar sunt făcute de cineva care nu are legătură cu UDMR”, conform rfi.ro.

Vezi și:

Se rupe Coaliția de guvernare? Alina Gorghiu, despre tensiunia iscată de UDMR prin susținerea lui Viktor Orban: ‘Sunt inevitabile explicațiile’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Profesorul Bogdan Teodorescu: ‘Viktor Orban nu e un personaj care trebuie înjurat. O parte din cetățenii României au apreciat textul lui Orban și mă refer la cetățeni români, nu reprezenți ai minorității maghiare’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Teodorescu, profesor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice – SNSPA,  a vorbit despre mesajele publice transmise de liderii lumii, făcând referire, în special, la discursurile recente ale premierului Ungariei, Viktor Orban. 

„Noi suntem în partea cealaltă, noi suntem consumatori de bani ai forțelor armate americane, ce-și mențin aici niște soldați, niște scuturi, niște sisteme de apărare. Suntem într-o zonă foarte complicată și foarte fluidă, în care personaje care spun lucruri care ne plac, în primă fază, nu e obligatorie să ne vrea neapărat binele, iar personaje care sunt, probabil, antipatice prin multe puncte de vedere, ne asigură, la finalul zilei, un tip de securitate. A fost bine că România n-a reacționat, în primă fază, după momentul de la stadion, care a avut elementele lui de provocare – Ținutul Secuiesc, echipa.

Putea să existe o reacție disproporționată a majorității românești, care ne-ar fi costat. Pe de altă parte, cred că este o greșeală că de la cel mai înalt nivel al societății românești nu s-a ieșit cu o contra-explicație a discursului lui Orban. Ideea nu este să începi să-l înjuri pe Orban, fiindcă Orban nu e un personaj care trebuie înjurat, este un personaj care trebuie deconstruit, ceea ce e cu totul altceva.

Tu trebuie să-i explici cetățeanului unde greșește, nu să spui: ‘Orban trebuie izolatîi dăm afară pe ăia de la guvernare’ – nu ăsta subiectul. Subiectul este că tu ai informații clarecă parte din cetățenii României au apreciat textul lui Orban și mă refer la cetățeni români, nu reprezenți ai minorității maghiare. Îcondițiile în care tu consideri că acest lucru în neregulă, trebuie să ieși cu contraofertă, care să explice de ce discursul lui Orban nu corect, dacă tu crezi ca nu e corect, șicum ne afectează pe noi, dacă tu, ca lider al acestei țări, crezi că ne afectează”, a afirmat Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu este de părere că lipsa comunicării politice din România i-ar putea determina pe unii cetățenii „să i se ralieze lui Orban, fiindcă identifică în el un lider care spune niște lucruri”.

„Lăsarea aceasta, permanentă bălteală comunicării românești, pe care am văzut-o dezastruoasă în timpul pandemiei, pe care vedem dezastruoasă în războiul din Ucraina – această incapacitate de la nivel înalt de a i se explica direct cetățeanului care îngrijorat, cum arată situația, cum îl afectează pe el – costă extrem de mult România.

Daceea, românii, inclusiv cei care poate au reținere în legătură cu celelalte politici lui Orban, s-ar putea să se ralieze lui Orban, fiindcă identifică în el un lider care spune niște lucruri, care preocupă. Să ne uităm în ultimii doi ani de zile – ne amintim un discurs memorabil al cuiva? Acest discurs de reamintit. Hai să ne amintim un discurs major al politicului românesc în ultimii doi ani”, a precizat Bogdan Teodorescu.

Analistul politic a dat și câteva exemple de foști lideri politici din România care au avut, de-a lungul timpului, discursuri memorabile, conținând lucruri care pot fi puse în niște cărți”.

„În fața acestui termen, ieșirea lui Iohannis fost cea mai conformă cu statura și normalitatea acestui moment. Văreamintesc că România avut un Crin Antonescu, apropo de discurs, România avut un Năstase, apropo de discurs, avut un Iliescu, apropo de discurs – ne place sau ne place. avut lideri politici importanți, care știau să spună lucruri – Ponta, Constantinescu avut discursuri interesante.

Deci am avut lideri politici care spuneau lucruri care pot fi puse în niște cărți. Mihai Răzvan Ungureanu, cu toate bubele lui, avut discursuri care contau, în care el răspundea unor probleme, dileme, presiuni ale cetățeanului român. Noi nu mai avem așa ceva”, a menționat Bogdan Teodorescu, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend