Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşul are 102 primării însă doar 44 vor primi bani la rectificarea bugetară

Publicat

in

Astăzi are loc şedinţa CJ Argeş în cadrul căreia, pe lângă alte puncte ce urmează a fi dezbătute de consilieri, vor fi atribuţi şi banii pentru cele 44 de primării din cele 102 câte numără Argeşul. Unii dintre primari acuză conducerea CJ Argeş de parties pris-uri politice însă vicepreşedintele Ion Mânzână susţine că proiectele au stat la baza alocărilor bugetare. Şi nu orice fel de proiecte ci în special cele legate de diferite investiţii în unităţile de învăţământ din Argeş . Ce se mai poate face pentru reabilitarea şcolilor din Argeş în timpul rămas până la începerea noului an şcolar, este foarte greu de spus deşi Mânzână susţine că timp ar fi. Un alt criteriu pe baza căruia au fost alocaţi bani către primării este cofinanţarea proiectelor pentru alimentare cu apă . Cât priveşte nemulţumiţii vicepreşedintele CJ Argeş, Ion Mânzână, spune că aceştia  sunt cei care s-au trezit atât de târziu încât au venit când toate procedurile erau finalizate şi prin urmare, cu părere de rău, anul acesta, rectificarea bugetară a fost doar pentru cei mai iuţi la proiecte.  Sunt excluse criteriile politice în acordarea banilor şi pentru exemplificare conducerea CJ Argeş a venit cu comuna Valea Danului care a primit cea mai mare sumă de bani deşi are primar liberal. În mod firesc, atribuirea banilor pe criterii politice nu ar mai trebui să mai reprezintă subiect de dezbateri sau de reclamaţii căci, după 26 de ani de pseudo democraţie, ar trebui să înţeleagă până şi politicienii, aceste personaje care se dau greu duse de lângă buzunarele cetăţenilor, că banii nu sunt ai lor şi că nu pot dispune după bunul plac de ei. Dacă ar exista şi o societate mai reactivă la comportamentul politicienilor, fiecare român ar trăi mai bine.

Preşedintele Dan Manu susţine că de data aceasta au existat supărări în tabăra PSD care deşi nu a depus proiecte ar fi vrut bani, aşa cum ar fi cazul a doi primari care au venit „val vârtej” la Consiliul Judeţean să ceară bani căci au şi ei probleme, numai că au venit degeaba întrucât pentru conducerea CJ Argeş urgenţa 0 înseamnă, anul acesta, şcoala.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Panouri decorative tip caramida

Publicat

in

De

Nu este suficient doar sa construiti o casa! Decoratiunile si finisajele interioare si exterioare sunt o etapa extrem de importanta in definirea finala a unei constructii. Finisajele sunt elementele constructive care transforma o casa standard intr-o casa unica, calda si confortabila.

Panourile decorative pentru fatade si pereti au aparut destul de recent pe piata constructiilor, insa in ultimul timp, datorita lipsei fortei de munca si a usurintei si rapiditatii de montaj, aceste panouri decorative de dimensiuni mari au inceput sa fie foarte des folosite in finisarea peretilor interiori si a fatadelor exterioare.

Decorarea peretilor cu elemente din caramida este de foarte mult timp folosita si apreciata, insa pentru a efectua astfel de finisaje necesitau pana acum anumite abilitati profesionale. Insa acum, cu ajutorul panourilor decorative de mari dimensiuni ce imita caramida, oricine isi poate decora peretii cu aspect de caramida.

Avantajele panourilor decorative tip caramida

Folosirea panourilor decorative care imita lucrarile din caramida va permite sa introduceti idei de design unice, materialul imbinandu-se perfect cu alte tipuri de finisaje, reusind in acelasi timp sa ascunda cu succes denivelarile existente ale peretilor.

Avantajele acestor panouri decorative sunt mult peste proprietatile altor materiale de finisaj. Haideti sa le vedem:

 • simplitatea lucrarilor de montaj si instalare;
 • securitatea la incendiu, datorita proprietatilor sale antifoc;
 • rezistenta sporita la umiditate;
 • proprietati de izolare fonica;
 • montaj atat prin lipire cat si mecanic cu ajutorul unor dibluri;
 • rezistenta crescuta la schimbarile de temperatura, coroziune si raze ultraviolete;
 • simplitatea curatarii si intretinerii;
 • capacitatea de a ascunde nereguli de suprafata si anumite instalatii interioare;
 • proprietati izolatoare termice;
 • durata mare de viata, de peste 20 de ani;
 • rapiditatea executiei lucrarilor datorita dimensiunilor mari ale panourilor de aproape 1mp.

Spre deosebire de caramizile naturale, panourile pentru decorarea peretilor interiori si a fatadelor exterioare nu reduc din spatii si nici nu ingreuneaza intr-un mod negativ structura existenta a constructiilor.

Un alt avantaj al panourilor decorative este mentenanta in timp a suprafetelor realizate. Astfel, daca este necesar sa inlocuiti o anumita zona a peretelui, din diverse motive, nu trebuie sa refaceti intreaga suprafata, ci puteti inlocui doar panoul afectat.

Astfel, panourile decorative tip caramida realizate dintr-un material inovator cu foarte multe proprietati bune, sunt solutia ideala pentru placarea si finisarea peretilor. Pentru mai multe detalii, preturi si comenzi va invitam sa accesati Magazinul On-line Coba.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ultimă oră! Alte decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți dimineața, citând INSP, trei noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

Toate cele trei persoane aveau comorbidități. Bilanțul este de 1.279 decese.

„Deces 1277

Femeie, 68 ani, județ Argeș.

Dată confirmare: 20.05.2020.

Dată deces: 01.06.2020.

Comorbidități: diabet zaharat, HTA, sindrom mielodisplazic.

Deces 1278

Femeie, 58 ani, județ Ilfov.

Dată confirmare: 22.05.2020.

Dată deces: 30.05.2020.

Comorbidități: astm bronsic, hernie hiatala, mielom multiplu.

Deces 1279

Bărbat, 75 ani, județ Bistrița.

Dată confirmare: 01.06.2020.

Dată deces: 01.06.2020.

Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, BPOC, cord pulmonar cronic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend