Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

ARGESENII SCANDALIZATI ! Primarul a jumulit arbustii din fata primariei: “Incredibil ! Si-a batut joc de un mare arhitect peisagist “

Avatar

Publicat

in

– Primarul PIC a eliminat frumosii arbusti aranjati de arhitectul peisagist Pacea acum 45 ani pe motiv de… sobolani si serpi

– In doar o zi, opera parintelui Simfoniei Lalelelor si a creatorului standului dendro-floricol al României la Expozitia Internaţionala de la Cairo, a fost distrusa fara remuscari de primarul Panturescu

 

Zeci de argeseni s-au aratat scandalizati de faptul ca primarul Panturescu, vazut de majoritatea drept cel mai slab primar din istoria orasului, a trecut pe lista de prioritati “raderea” miniparculetului din fata primariei, un aranjament de exceptie realizat acum 45 ani pe vremea primarului Mohanu de cunoscutul arhitect peisagist Gheorghe Pacea, initiatorul Simfoniei Lalelelor, omul care a definit principalele spaţii verzi din Piteşti (Calea Bucureşti, Expo- Parc, Lumina, Bulevardul Petrochimiştilor, Zona centrală urbană a Pitestiului), omul care a proiectat şi amenajat standul dendro-floricol al României la Parcul Internaţional Sadat, Cairo, Egipt.

Credeti ca l-a interesat cumva pe primarul Pic aceste date ? Credeti ca l-a durut undeva ca distruge ceea ce a facut un mare expert al Romaniei in amenajare peisagistica ?

“Asta era porioritatea orasului acum ?”, ” Mai bine faceau ceva cu Fantana lui Manole”, ” Banii puteau fi cheltuiti pentru un loc de joaca pentru copii sau repararea celr existente”, “Numai un nebun poate distruge o asa minunatie de spatiu verde”, ” Nu pot crede ! Altii ar plati arhitecti si designeri ca sa aiba asa ceva in fata primariilor dar la noi platim sa distrugem asa ceva !”, au fost doar cateva dintre mesajele primite in ultimele zile de la cititorii nostri.

Primarul Poc, sau “ză miunicipal prezident” Panturescu asa cum se prezinta edilul pe facebook, a eliminat cu cheltuiala deloc de neglijat un spatiu verde de exceptie, o opera a unui cnoscut arhitect peisagist. Un fost edil al orasului ne-a marturisit ieri: ” Il credeam in stare de orice dar la asa ceva nu ma asteptam. Sa distrugi un asemenea aranjament verde,  sa iti bagi joc de un spatiu impecabil doar pentru ca ti s-a parut tie ca umbla sobolani si serpii pe acolo, mi se pare de neconceput ”

Reamintim ca anul trecut a fost invazie de serpi in oras dupa ce primaria n-a avut chef si timp sa curete spatiile verzi si ca, acum, multe parcuri de joaca arata deplorabil si chiar reprezentau o prioritate pentru primarie. Oare asta sa fi fie prioritatea numarul 1 a Curtii de Arges, sa elimini un spatiu verde creat de un expert in astfel de amenajari peisagistice ?

In cursul acestei dimineti multi argeseni se opreau in fata primariei si fie fotografiau minuna, fie injurau ! Locul arata acum total diferit, pare gol si fara noima in lipsa frumosului aranjament eliminat fara nicio durere de cap sau macar o cinsultare. Daca nu cu un arhitect, macar cu un profesor care il informa pe Pic ca sobolanii si rozatoarele evita acest gen de arbusti, deci vrajeala ca sub acestia se ascundeau ditamai serpii sau sobolanii nu are sustinere.

Asa arata pana zilele trecute aranjamentul maestrului Pacea, creatorul Simfoniei Lalelelor

Daca s-ar fi consutata cu cineva specializat ar fi aflat ca alte primarii platesc firmelor specializate sau arhitectilor peisagisti zeci de mii, poate chiar sute de mii ca sa realizeze ceea ce porimarul Poc a distrus intr-o zi.

Atat lui cat si celor care nu stiu, le spunem ca spatiul devenit acum o amintire gratie interventiei brutale a primariei, a fost realizat de cunoscutul Gherghe Pacea la inceputul anilor `70. Adica acelasi om care a realizat astfel de miniparcuri in alte orase si care sunt pastrate cu cu grija si acum.

 

Gheorghe Pacea , macedonean la origini, a fost un inginer horticol, arhitect peisagist si manager. Stabilit în Argeş din 1945. Şcoala de Horticultură, Herăstrău, Bucureşti (1938), Institutul Agronomic, Bucureşti (1944). Activitate specializată: Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, Bucureşti (1945-1952); şef sector, Sfatul Popular Regional Argeş (1952- 1966); inginer şef, Administraţia Serelor, Piteşti, Argeş, (1966-1979); şef secţie, Institutul de Cercetare pentru Pomicultură, Piteşti-Mărăcineni, Argeş (1979-1982). Contribuţii distincte la: înfiinţarea pepinierelor şi a marilor plantaţii pomi-viticole din Argeş- Muscel (1952-1966); definirea principalele spaţii verzi din Piteşti (Calea Bucureşti, Expo- Parc, Lumina, Bulevardul Petrochimiştilor, Zona centrală urbană); iniţierea Simfoniei Lalelelor, Piteşti (1978), organizare expoziţională, primele două ediţii. Distinct: proiectarea şi amenajarea standului dendro- floricol al României, Parcul Internaţional Sadat, Cairo, Egipt (1984). Studii, comunicări, reuniuni tematice naţionale. Membru diverse foruri profesionale în domeniu, alte aprecieri publice. (C.D.B.)

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Simona Bucura Oprescu: “PSD va înființa Fondul Național de Dezvoltare Locală”

Avatar

Publicat

in

De

Simona Bucura Oprescu: “PSD va înființa Fondul Național de Dezvoltare Locală” Simona Bucura Oprescu, deputat în Parlamentul României din anul 2012 până în prezent, este vicepreședinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului. Are o viziune clară privind administrația publică locală, deoarece începând cu anul 2004 a fost consilier județean, apoi vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. Una dintre principalele sale preocupări în Parlament a fost și va fi cea legată de îmbunătățirea condițiilor de trai din toate localitățile României.

“În activitatea mea de deputat, una dintre măsurile pentru care mă bucur foarte mult că au fost adoptate în Parlament este Programul Național de Dezvoltare Locală. Vom merge și mai departe. La fel ca și în perioadele în care am fost la guvernare, și pentru perioada 2021-2024 punem accent pe creșterea nivelului de trai prin dezvoltare regională și locală.
Prin voință politică, PSD va înființa Fondul Național de Dezvoltare Locală din al cărui buget vor fi finanțate lucrări pentru a îmbunătăți condițiile de trai în toate comunele și orașele României.
Din acest Fond vor fi făcute investiții pentru:

  • reabilitare drumuri, străzi, poduri, pasaje
  • rețele de alimentare cu apă și canalizare
  • conformarea la țintele obligatorii asumate privind salubrizarea localităților
  • construcția sau reabilitarea căminelor culturale
  • construcția sau modernizarea de baze sportive.

Mereu când PSD a fost la guvernare românii au dus-o mai bine. De aceea este important să conștientizăm cu toții faptul că modul în care votăm influențează direct modul în care trăim!”, declară Simona Bucura Oprescu.

Realizat de Klanar Imob Tour SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Nicolae Dinică: “Echipa PSD are soluții pentru salvarea României!”

Avatar

Publicat

in

De

Primar al comunei Corbeni, licențiat în Teologie, Nicolae Dinică este și masterand în Administraţie Publică și Putere Executivă. Afirmă că principala sa preocupare în Parlament va fi îmbunătățirea vieții românilor.
“Acum când trăim într-o perioadă delicată generată atât de criza sanitară, cât și de cea de guvernământ, trebuie să ne preocupe mai mult ca oricând găsirea oportunităților pentru bunăstarea semenilor. În ceea ce mă privește, am ales să servesc oamenii în cele mai altruiste moduri, atât ca îndrumător spiritual și sprijin pentru suflete, cât și ca prim-gospodar al așezării Corbeni, iar acum în onoranta ipostază de a face parte din cea mai performantă echipă a PSD Argeș care candidează pentru Parlamentul României. Pentru mine și colegii mei oamenii sunt pe primul loc! Echipa PSD are soluția pentru salvarea României! Avem cele mai eficiente măsuri pentru Dezvoltarea Regională, vom susține simplificarea procedurilor pentru accesarea Fondurilor UE și instituirea Registrului Național al Investițiilor publice, iar educația, sănătatea, păstrarea și crearea locurilor de muncă, soluții eficiente pentru activitățile HORECA, modernizarea infrastructurii medicale, modernizarea localităților prin utilități și infrastructură rutieră vor fi mereu în prim-planul preocupărilor noastre.”, declară Nicolae Dinică.

Realizat de KLANAR IMOB TOUR srl la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend