Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

ARGESENII SCANDALIZATI ! Primarul a jumulit arbustii din fata primariei: „Incredibil ! Si-a batut joc de un mare arhitect peisagist „

Publicat

in

– Primarul PIC a eliminat frumosii arbusti aranjati de arhitectul peisagist Pacea acum 45 ani pe motiv de… sobolani si serpi

– In doar o zi, opera parintelui Simfoniei Lalelelor si a creatorului standului dendro-floricol al României la Expozitia Internaţionala de la Cairo, a fost distrusa fara remuscari de primarul Panturescu

 

Zeci de argeseni s-au aratat scandalizati de faptul ca primarul Panturescu, vazut de majoritatea drept cel mai slab primar din istoria orasului, a trecut pe lista de prioritati „raderea” miniparculetului din fata primariei, un aranjament de exceptie realizat acum 45 ani pe vremea primarului Mohanu de cunoscutul arhitect peisagist Gheorghe Pacea, initiatorul Simfoniei Lalelelor, omul care a definit principalele spaţii verzi din Piteşti (Calea Bucureşti, Expo- Parc, Lumina, Bulevardul Petrochimiştilor, Zona centrală urbană a Pitestiului), omul care a proiectat şi amenajat standul dendro-floricol al României la Parcul Internaţional Sadat, Cairo, Egipt.

Credeti ca l-a interesat cumva pe primarul Pic aceste date ? Credeti ca l-a durut undeva ca distruge ceea ce a facut un mare expert al Romaniei in amenajare peisagistica ?

„Asta era porioritatea orasului acum ?”, ” Mai bine faceau ceva cu Fantana lui Manole”, ” Banii puteau fi cheltuiti pentru un loc de joaca pentru copii sau repararea celr existente”, „Numai un nebun poate distruge o asa minunatie de spatiu verde”, ” Nu pot crede ! Altii ar plati arhitecti si designeri ca sa aiba asa ceva in fata primariilor dar la noi platim sa distrugem asa ceva !”, au fost doar cateva dintre mesajele primite in ultimele zile de la cititorii nostri.

Primarul Poc, sau „ză miunicipal prezident” Panturescu asa cum se prezinta edilul pe facebook, a eliminat cu cheltuiala deloc de neglijat un spatiu verde de exceptie, o opera a unui cnoscut arhitect peisagist. Un fost edil al orasului ne-a marturisit ieri: ” Il credeam in stare de orice dar la asa ceva nu ma asteptam. Sa distrugi un asemenea aranjament verde,  sa iti bagi joc de un spatiu impecabil doar pentru ca ti s-a parut tie ca umbla sobolani si serpii pe acolo, mi se pare de neconceput ”

Reamintim ca anul trecut a fost invazie de serpi in oras dupa ce primaria n-a avut chef si timp sa curete spatiile verzi si ca, acum, multe parcuri de joaca arata deplorabil si chiar reprezentau o prioritate pentru primarie. Oare asta sa fi fie prioritatea numarul 1 a Curtii de Arges, sa elimini un spatiu verde creat de un expert in astfel de amenajari peisagistice ?

In cursul acestei dimineti multi argeseni se opreau in fata primariei si fie fotografiau minuna, fie injurau ! Locul arata acum total diferit, pare gol si fara noima in lipsa frumosului aranjament eliminat fara nicio durere de cap sau macar o cinsultare. Daca nu cu un arhitect, macar cu un profesor care il informa pe Pic ca sobolanii si rozatoarele evita acest gen de arbusti, deci vrajeala ca sub acestia se ascundeau ditamai serpii sau sobolanii nu are sustinere.

Asa arata pana zilele trecute aranjamentul maestrului Pacea, creatorul Simfoniei Lalelelor

Daca s-ar fi consutata cu cineva specializat ar fi aflat ca alte primarii platesc firmelor specializate sau arhitectilor peisagisti zeci de mii, poate chiar sute de mii ca sa realizeze ceea ce porimarul Poc a distrus intr-o zi.

Atat lui cat si celor care nu stiu, le spunem ca spatiul devenit acum o amintire gratie interventiei brutale a primariei, a fost realizat de cunoscutul Gherghe Pacea la inceputul anilor `70. Adica acelasi om care a realizat astfel de miniparcuri in alte orase si care sunt pastrate cu cu grija si acum.

 

Gheorghe Pacea , macedonean la origini, a fost un inginer horticol, arhitect peisagist si manager. Stabilit în Argeş din 1945. Şcoala de Horticultură, Herăstrău, Bucureşti (1938), Institutul Agronomic, Bucureşti (1944). Activitate specializată: Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, Bucureşti (1945-1952); şef sector, Sfatul Popular Regional Argeş (1952- 1966); inginer şef, Administraţia Serelor, Piteşti, Argeş, (1966-1979); şef secţie, Institutul de Cercetare pentru Pomicultură, Piteşti-Mărăcineni, Argeş (1979-1982). Contribuţii distincte la: înfiinţarea pepinierelor şi a marilor plantaţii pomi-viticole din Argeş- Muscel (1952-1966); definirea principalele spaţii verzi din Piteşti (Calea Bucureşti, Expo- Parc, Lumina, Bulevardul Petrochimiştilor, Zona centrală urbană); iniţierea Simfoniei Lalelelor, Piteşti (1978), organizare expoziţională, primele două ediţii. Distinct: proiectarea şi amenajarea standului dendro- floricol al României, Parcul Internaţional Sadat, Cairo, Egipt (1984). Studii, comunicări, reuniuni tematice naţionale. Membru diverse foruri profesionale în domeniu, alte aprecieri publice. (C.D.B.)

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mînzînă, șeful PSD Argeș: În timp ce Orban plantează prin Argeș copaci deja înrădăcinați, Guvernul său își bate joc de țară

Publicat

in

De

COMUNICAT DE PRESA PSD – „În timp ce premierul Ludovic Orban plantează prin Argeș copaci deja înrădăcinați, Guvernul său își bate în continuare joc de țară. Marele “strateg” de la Finanțe, Florin Cîțu, împrumută pe bandă rulantă sume uriașe la dobânzi astronomice.

Guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de euro ÎN FIECARE ZI. Unde se duc însă acești bani? Nu vedem sprijin pentru mediul de afaceri, veniturile românilor sunt lovite de scumpiri, alocațiile copiilor nu le majorează, deși Parlamentul a dat lege în acest sens, pensiile nu le cresc, mari proiecte de infrastructură nu se fac.

Și atunci, pentru ce se cheltuiesc aceste sume împrumutate la dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia (1,34%), dublu față de Ungaria (1,88%) ori Grecia (1,84%) și de 20 de ori mai mult decat Bulgaria?

Răul produs de guvernarea PNL în economie se numără în sute de mii de joburi dispărute, dar și în afaceri dubioase ale celor aflați la putere. Nu sunt bani pentru țară, dar sunt pentru partid și pentru oamenii apropiați de acesta! Un ultim tun: Monica Anisie, ministrul Educației, face o mega-achiziție scandaloasă – pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat anunțul privind achiziția a 17 milioane de măști faciale de uz medical de tip II R, valoarea acestui contract ridicându-se la suma de 50 milioane lei, adică 10 milioane euro! O nouă achiziție cu dedicație, așadar, în stilul în care ne-a obișnuit PNL!

E treaba lui că se umple de ridicol când se face că plantează copaci. Problema noastră e că premierul Orban și Guvernul lui îngroapă, de fapt, România!”

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, Paștele în reluare, ca la Constanța ? Anunțul Arhiepiscopiei Argeșului

Publicat

in

De

De ieri, în Arhiepiscopia Tomisului a început postul bisericesc de trei zile instituit de IPS Teodosie în toată eparhia. În noaptea de 26 spre 27 mai (marţi spre miercuri), la mizeul nopţii, ierarhul va oficia slujba Învierii, din nou – într-o premieră în Biserica Ortodoxă Română. Cum Patriarhia Română nu a obstrucționat decizia IPS Teodosie, luată pe plan local, de a se ține o nouă slujbă de Înviere, mulți argeșeni și-au exprimat seperanța că și la bisericile din Argeș se va ține slujba de Înviere in seara zilei de marți, 26 mai. Contactați de redactorii PROFIT, reprezentanții Arhipeiscopiei au ținut să precizeze clar că în nicio biserică din Argeș NU se va oficia slujba Învierii în noaptea de 26 spre 27 mai (marţi spre miercuri) , așa cum se va întampla in Dobrogea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend