Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ARGEŞENII S-AU SĂTURAT !?! REZULTATE DEVASTATOARE PENTRU PSD IN ULTIMUL SONDAJ

Avatar

Publicat

in

– PNL si USR urca in sondaje in defavoarea PSD
– Un singur primar de oras si-ar mai putea păstra mandatul

Aşa cum ne-am obişnuit cititorii, ziarul nostru a realizat, cu mica intarziere, obisnuitul sondaj de inceput de an. Gratie sprijinului oferit de un important institut specializat din capitalǎ, am dorit sa aflam la jumatatea mandatului alesilor locali, preferinţele politice ale argeşenilor. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI în perioada 16 martie- 22 martie decembrie 2018 şi s-a bazat pe întrebări deschise. Respondenţii au avut la dispoziţie variante de răspunsuri, si au declarat ceea ce au gândit şi crezut în acel moment. Interviurile au fost realizate telefonic de o echipă formată din doi ziarişti ai ziarului PROFIT, 2 colaboratori, studenţi în an terminal şi un coordonator specializat în sondaje de la Bucureşti, precum şi un soft specializat de introducere prelucrare date. La sondaj au participat în total 1026 persoane, cu vârste cuprinse între 18 – 65 ani.

Sondajul a acoperit în cele trei regiuni ale judeţului Argeş – Sud, Centru, Nord – prin care s-a dorit aflarea gradului de notorietate, a intenţiilor de vot şi prezenţa la vot a electorilor. Fără a avea pretenţia unui sondaj profesionist, dar bazandu-ne pe corectitudinea dovedita a sondajelor efectuate de ziarul nostru în ultimii 10 ani şi confirmate în mare parte chiar la scrutinurile electorale, apreciem că marja de eroare este de 3%. De asemenea, trebuie precizat, că şi în cazul precedentelor sondaje efectuate de ziarul nostru, sondarea nu a fost făcută la comandă niciunui partid iar rezultatele, la fel ca şi în anii trecuţi, sperăm să fie foarte aproape de concluziile altor sondaje care se vor efectua. Fără alte comentarii, în afara de mentiunea ca singurul primar care si-ar pastra fara niciun fel de emotie mandatul este Ion Georgescu de la Mioveni, iată rezultatele înregistrate.

1. Dacǎ duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, veţi merge la vot ?
DA – 42.5 %
NU – 48 %
Nu stiu, nu sunt hotǎrât – 9,5 %

2. Ce vǎ influenţeazǎ cel mai mult opiniile şi opţiunile politice ?
(Au fost nominalizate trei dintre cele mai importante medii)

1. Facebook – 61.1 %
2. Televiziunile de ştiri – 20,5 % 
3. Presa localǎ – 18,4%

3. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu candidații cărui partid sau alianță ați vota ?

1. PSD – 39,7 %
2. PNL – 30.2 %
3. ALDE – 8,3 %
4. PMP – 6,9 %
5. USR – 6.1 %
7. Nu ştiu/ altul – 8,8 %

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, ati mai vota actualul primar ?

PITESTI
DA – 33,5 %
NU – 48 %
Nu stiu/ nu am decis – 18,5%

MIOVENI
DA – 59,1 %
NU – 27,3%
Nu stiu/ nu am decis – 13,6%

CURTEA DE ARGES
DA – 26,4 %
NU – 58,8%
Nu stiu/ nu am decis – 14,8%

CAMPULUNG MUSCEL
DA – 31,4 %
NU – 51,5%
Nu stiu/ nu am decis – 17,1 %

Suprize, surprize la Curtea de Arges – un independent dorit n fruntea orasului !

De precizat ca pentru zona Curtea de Arges s-a optat si pentru un sondaj care este in desfasurare pe facebook. Surprinzator sau nu, optiunile internautilor sut foarte diferite de sondajul standard. Astfel, mai mult de jumatate din cei chestionati ar vota un candidat independent. Pe locul doi este marea surpriza, USR prin candidatul anticipat, fostul vicperimar liberal Costinel Vasilescu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Peste 34.000 de persoane vaccinate, 62 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 19 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 34.807, la un număr de 34.807 persoane din care:

– 34.136 persoane vaccinate cu 1 doză; – 671 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 270.046, la un număr de 267.424 persoane din care:

– 264.802 persoane vaccinate cu 1 doză; – 2.622 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, din care:

– 15 reacții de tip local; – 47 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
871 reacții comune și minore, din care:

  • –  317 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
  • –  554 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

    * Menționăm că o reacție este în curs de investigare.

    Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. —————-

    Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-au găsit soluții pentru acoperirea găurilor de la Buget: Creșterea ușoară a accizei la țigarete, taxarea băuturile cu un conținut ridicat de zahăr sau taxe pe plastic și carbon

Avatar

Publicat

in

De

În aceste zile se lucrează din greu la Ministerul Finanțelor Publice la Bugetul de stat pe 2021. Cheltuielile și solicitările de cheltuieli pentru acest an se anunță numeroase și destul de costisitoare. Sumele mari duse spre sănătate și ajutoarele sociale împovărează foarte tare Bugetul și oficialii caută soluții urgente pentru umplerea cufărului statului, informează Știripesurse.ro.

Confruntate cu criza economică declanșată de pandemia COVID-19 majoritatea țărilor încearcă să identifice soluții pentru echilibrarea deficitelor bugetare care au explodat pe parcursul anului 2020. Spania tocmai a anunțat introducerea unei taxe pe serviciile digitale, impusă giganților din domeniul tehnologic, taxă estimată a aduce un surplus de venituri de 1 miliard de Euro. Spania se alătură altor state precum Franța, Marea Britanie sau Austria, care au introdus măsuri similare în ultima perioadă. În paralel a fost introdusă o taxă pe tranzacțiile financiare care impune cu 0.2% operațiunile de vânzare-cumpărare de acțiuni la marile companii spaniole.

Aceste modificări de politică fiscală adoptate de economiile dezvoltate din zona UE vin să compenseze întârzierea realizării unui acord general la nivelul UE în ceea ce privește noile direcții privind taxarea, în baza propunerilor formulate de OCDE.

La nivel național toate aceste măsuri ar fi bine-venite în anul 2021 pentru a reduce deficitul bugetar record înregistrat pentru anul 2020 și pentru a facilita atingerea țintei de deficit de sub 3% din PIB în anul 2024.

Există totodată o serie de surse de venituri bugetare care pot fi exploatate suplimentar.

Țigaretele, având in vedere faptul că reprezintă in continuare peste 96% din piața totală a produselor din tutun din România, având în țara noastră în jur de 5 milioane de consumatori, prezintă un potențial ridicat de generare venituri suplimentare. Astfel, o creștere minoră, de doar 20 de lei a accizei totale la țigarete in anul 2021 (+3.5%) ar aduce la bugetul de stat aproximativ 450 de milioane de lei suplimentari. Dacă acest ritm de creștere s-ar menține și în anul 2022, România ar colecta 1.15 miliarde lei în plus la buget, doar din această acciză aplicabilă țigaretelor.

Pe de altă  parte, creșterea accizelor la celelalte categorii de produse din tutun prelucrat (tutun de fumat, trabucuri, țigări de foi) cu aproximativ 10% pe an, are potențialul de a genera venituri suplimentare de doar 42 de milioane de lei.

Noile produse cu nicotină (tutunul încălzit și țigaretele electronice), datorita dimensiunii extrem de reduse a pieței (sub 3%) si proprietăților de consum diferite, nu par să prezinte în momentul de față o sursă de venit sustenabilă. Astfel, o creștere a accizei cu 10% ar genera un venit suplimentar estimat din accize in 2021 de doar 11 milioane lei. Estimăm că o creștere a accizei mai mare de 30% a accizei aplicabile acestor produse ar putea să conducă la o contracție a pieței și ar inhiba dezvoltarea noilor tehnologii în acest domeniu extrem de controversat.

Băuturile cu un conținut ridicat de zahăr: în 2019 Ministerul Sănătății propunea taxarea cu 0,8 lei/litru a băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr, al căror conținut de zaharuri este între 5-8 g zaharuri /100 ml produs și cu 1 leu/litru pentru băuturile cu peste 8 g zaharuri /100 ml produs, o taxă cu un potențial estimat de generare venituri suplimentare de 1.3 miliarde lei. Până în momentul de față această propunere nu s-a materializat.

Și lista nu se oprește aici, România putând să ia în considerare, urmând exemplul altor state membre UE, taxe dedicate pe activitățile poluante, fie acestea emisii de carbon sau plastic.

Cu toate acestea, cea mai importantă sursă de venituri suplimentare și în anul 2021 rămâne reducerea decalajului fiscal la TVA, deficit de colectare care costă anual bugetul de stat peste 6 miliarde de Euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend