Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Argeşenii reclamă – Monument funerar în faţa Centrului de Cultură

Avatar

Publicat

in

fantana parcAmenajarea parcului din faţa Centrului de Cultură şi Arte din municipiul Curtea de Argeş este apreciată de unii dintre argeşeni în timp ce alţii reclamă kitch-ul şi ciudăţeniile montate în ceea ce ar fi trebuit să fie parcul de peste un milion de euro. Zilele trecute mai mulţi trecători spuneau că fântâna arteziană abia montată seamănă mai mult cu un monument funerar şi că a trecut de mult vremea îngeraşilor de ghips. „Păi poate că acesta e şi motivul pentru care au vandalizat fântâna, cui să-i placă aşa ca o piatră de mormânt… Numai la cimitir mai vezi îngeraşi din ăştia din ghips. Şi furtunele alea verzi care ies din ea… Eu cred că nu e terminată dar nu cred că este ceea ce ar trebui aici. La fel e şi parcul de joacă, o îngrămădeală fără sens a unor căsuţe care se vor transforma cât de curând în coteţe pentru câinii maidanez”, ne-a povestit Constantin Manu, un pensionar din Curtea de Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Emil Boc atrage atenția: ‘Nu e o guvernare pentru patru ani, este o guvernare pentru 80 de miliarde de euro’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a decarat miercuri că miza alegerilor reprezintă dezvoltarea României și cele 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

„Nu e o guvernare pentru patru ani, este o guvernare pentru 80 de miliarde de euro. Gândiți-vă că această șansă n-o s-o mai avem în istorie pentru foarte multă vreme și nici nu se întrevedea acum un an că România o să aibă o asemenea oportunitate.

Din tot răul ăsta al pandemiei a ieșit și ceva bun: faptul că s-a renunțat temporar la marja de deficit de 3%, faptul că, pentru prima dată, UE se împrumută în numele țărilor membre pentru a da șansa la dezvoltare și modernizare. Iar românii să plece ca turiști, dar să rămână acasă, să trăiască din salarii decente, cu o educație și o calitate a vieții la fel ca în Europa. Despre asta e vorba în următorii patru ani și, de fapt, în următorii șapte ani, cât țin acești bani de la UE – 80 de miliarde de euro”.

Boc i-a îndemnat apoi pe români să nu lase acești bani pe mâna PSD, deoarece social-democrații au demonstrat de ce sunt în stare:

„Nu-i dați pe mâna PSD-ului, pentru că au arătat ce pot face cu banii. Nu lăsați PSD-ul să vină la putere, pentru că atunci vom pierde acești bani europeni. Uitați-vă ce se întâmplă în Ungaria și în Polonia. Aceste țări nu se califică pentru banii europeni dacă nu susțin statul de drept. În România avem oaia neagră, ea este PSD-ul!  A demonstrat-o cât a fost la guvernare”.

Emil Boc și-a manifestat apoi speranța că românii vor vota în așa manieră încât, după alegeri, va rezulta o majoritate parlamentară de Dreapta, formată în jurul PNL:

„De aceea, cred că românii vor da un vot spre acele partide, în speță PNL… Eu sunt conștient că nu va avea 50%, dar va fi în jurul PNL un set de partide de Dreapta care va da majoritatea aceasta necesară să poată duce România spre modernizare și să folosim în folosul românilor acești bani, care ne stau pentru prima dată la dispoziție. Rețineți: 80 de miliarde de euro pentru șapte ani! Am avut 75 de miliarde de euro în 14 ani, acum doar pentru șapte ani vom avea 80 de miliarde”.

„Dați această șansă a României de modernizare partidelor care au demnstrat că, prin politicile pe care le aplică, au grijă și de locurile de muncă și de pensii, în egală măsură. Că nu te poți împrumuta la nesfârșit să plătești pensii, la un moment dat se închide robinetul. Iar dacă nu vei avea investiții, nu vei avea nici pensii, iar dacă nu vei avea salarii mari, nu vei avea nici o viață decentă. Din această perspectivă, opțiunea pentru PNL, cu tot e înseamnă arcul de Centru-Drepata, reprezintă prima și cea mai importantă opțiune, după părerea mea”, a mai declarat Emil Boc, pentru B1 TV, informează b1.ro

Citește și:

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

OMS, noi recomandări: Masca de protecție ar trebui purtată și în locuințe

Avatar

Publicat

in

De

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă generalizarea purtării măștii de protecție împotriva COVID-19 în instituțiile de îngrijire a sănătății și în locurile închise care nu dispun de o aerisire adecvată.

Aceasta este cea de a patra actualizare a recomandărilor OMS cu privire la purtarea măştii de protecţie de la începutul pandemiei covid-19.

De această dată, ”principalele schimbări (…) sunt o mai largă folosire a măştilor în instituţiile de îngrijire a sănătăţii şi precizări cu privire la folosirea măştilor nemedicale de către marele public”, a anunţat miercuri OMS.

Noile recomandări se aplică în zone în care există un cluster sau o transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, care cauzează covid-19.

În aceste circumstanţe, ”OMS sfătuieşte marele public să poarte o mască nemedicală în interior (de exemplu în magazine, locuri de muncă împărtăşite, şcoli) sau afară, atunci când o distanţare fizică de cel puţin un metru nu poate fi respectată”.

OMS precizează că, ”în interior, dacă aerisirea nu este considerată adecvată, sfătuieşte marele public să poarte o mască nemedicală, indiferent dacă poate fi respectată sau nu o distanţă fizică de cel puţin un metru”.

De asemnea, agenţia ONU recomandă să nu se folosească măşti cu valve care – la fel ca vizierele transparente – protejează mult mai puţin decât măştile clasice şi să nu se poarte mască în timpul unei activităţi fizice intense.

Experţi din cadrul Organizaţiei îndeamnă totodată la cea mai largă utilizare a măştii de protecţie în instituţiile de îngrijirie de sănătate, mai ales în regiunile în care există clustere sau în care există o transmitere comunitară.

În aceste cazuri, OMS recomandă ”purtarea măştii de către toţi (membrii personalului, pacienţi, vizitatori, prestatori de servicii şi ceilalţi) în cadrul instituţiei de sănătate (inclusiv la nivelul îngrijirilor primare, secundare şi terţiare, îngrijirilor în ambulatoriu şi în instituţiile de îngrijiri de sănătate de lungă durată)”.

Purtatea măştii este recomandată, de asemenea, pacienţilor spitalizaţi, atunci când nu poate fi respectată o distanţă fizică de cel puţin un metru, sau atunci când pacienţii se află în afara zonei de îngrijire, conform news.ro.

Citește și:

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend